hluk při brzdění

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

hluk při brzdění

Příspěvekod Čambrla » 28.03.2010 15:59

Tak v poslední době sleduji i při mírném přibržďování hluk od brzd. Je to takové "bubnování" v hlubokém tónu, hluk dost připomínající brzdění při aktivaci ABS. Auto je dva měsíce po garančce. V tématech na foru jsem nic podobného nenašel. Měl někdo podobný problém?
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: hluk při brzdění

Příspěvekod cerman » 28.03.2010 17:38

Minulý týden na 1. garanci jsem upozornil taky na pazvuky při brzdění, technik mi to ukázal na kotoučích. Ty jsou podle mne nekvalitní, strašně rychle reznou a zůstávají na kotoučích nepatrné dolíčky od destiček. To následně způsobuje pazvuky a mě se zdá, že i pulsování jako při ABS-i když jen nepatrně.Asi zkusím chvílemi intenzivní brzdu pod plynem... :)
cerman Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Aifell » 28.03.2010 19:09

Čambrla píše:Tak v poslední době sleduji i při mírném přibržďování hluk od brzd. Je to takové "bubnování" v hlubokém tónu, hluk dost připomínající brzdění při aktivaci ABS. Auto je dva měsíce po garančce. V tématech na foru jsem nic podobného nenašel. Měl někdo podobný problém?

Leo úplně mi toto vlákno bereš doslova z úst …

Cestou domů jsem přemýšlel kam napíšu nové problémy ze ceedáčkem a koukám předběhl jsi mě. Nevím jestli to s tím souvisí, ale co jsem vyměnil plechová zimní kola (195/65 R15) za hliníkové letní kola (205/55 R16) tak pociťuji také hučení od brzd a i při jemném dobržďování klepání (ťukání) do nohy od brzdového pedálu. Samozřejmě, že mě ihned napadlo, že je něco s kotoučema (zvlněné) je mě to ale divné auto mám 2 roky a najeto 22000 km. Při pohledu na kotouče jsem zjistil, že jsou na nich dost vidět stopy od brzdových destiček jak několikrát při stání přirezly. Také jsem zkoušel brzdit tak říkajíc na krev a při tomto brždění se žádné klepání (ťukání) do nohy od pedálu nekonalo, pouze až když se seplo ABS (což je v pořádku). Tedy já mám problém pouze při jemném pozvolném brždění … Přemýšlím co stím, reklamace? :? Vím moc dobře jak se to tu probíralo a také jak někteří dopadli v servisu, když si stěžovali na přireznutí destiček ke kotoučům ... :x Mám obavu, že na toto servis slyšet nebude ... :angry:
Naposledy upravil Aifell dne 28.03.2010 21:56, celkově upraveno 1
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod mbiron » 28.03.2010 21:55

Tema kotouce a desticky se tu uz probiralo mnohokrat, Prirezavani kotoucu je asi slabost znacky :kia: asi nejvetsi pricinou je dlohodobe stani protoze kdo jezdi asi denne tyhle problemy tak nepocituje. Mam pocit ze obsah uhliku v materialu bude mensi a proto i odolnost proti korozi bude mensi. Otazka co na to KIA MOTORS vsak vite kdo jste byly v Ziline co nam na to odpovedel jejich mluvci.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod SelfMan » 28.03.2010 21:57

Ja som tam nebol... co povedal? "no comment"?
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod titanus » 29.03.2010 00:05

ja tento problem s prihrdzavejucimi dostickami nemam..ak mi auto stiji dlhse ako den tak uz trubi ci sa mi nieco nestalo :D kazdopadne dennodene jazdit nie je riesenie ;) hlavne z ekonomickej stranky...osobne by ma najviac pri tomto probleme zaujimalo ci sa zmeni brzdna draha, funkcnost ABS a ci sa nezveci opotrebenie dosticiek...ak by sa potvrdili hoci len jedna z tychto moznosti bral by som to ako velmi zavazny problem...no a kedze je to sprevadzane hlukom je jasne ze k zvysenemu treniu tam musi dochadzat cize dopad na vyssie zmienene to mat moze :o

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod SelfMan » 29.03.2010 01:29

Mne sa to stalo zo 2-3 krat a to mam auto v garazi. Stacilo prist do garaze mokry a nechat auto 2 dni stat. Ale vzdy to poriesilo jedno kratke prudsie zabrzdenie este v garazi. Co si ale pamatam, tak aj felicia mala takuto muchu.
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 29.03.2010 08:59

Na toto téma už tu bylo hodně diskuzí.....Chce to co nejvíc používat brzdy...Žádné dojížděni do križovatky přes rychlost atd.atd.Ale brzdit..brzdit..a brzdit.....A co nejvíc zamezit přístup vody k brzdám...Mytí natřených brzd..Stříkání wapkou atd.atd.To je hodně špatné....Pokud to takhle začne dlouhodobě šoupat pak pomůže jedině výměna brzdových kotoučů..Já mám nové 20 000km a zatím se to drží na přijatelné hranici...Ty originální kotouče byli děs a hrůza....Nejhorší na tom je ten snížený učinek brzd v prvních kilometrech než se to vždy ošoupe.. :(
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Aifell » 29.03.2010 10:11

@ vladislav: Prosímtě a tobě ty kotouče vyměnili v rámci záruky nebo jsi je musel platit? Já mám právě také najeto kolem 20.000 km a také parkuji v garáži ... Přijde mi ta garáž ještě horší než kdyby to stálo někde na ulici :x Jak tu někdo psal, že stačí párkrát probrzdit a je po problému, tak to je sice pravda to stačí ze začátku aby to tolik nehučelo a nedrhlo, ale otisky na kotoučích zůstanou (tedy aspoň u mě) a po pár tisícich km přijde ťukání do nohy od brzdového pedálu, když nepatrně dobržduješ což značí, že je něco s kotoučema (možná zvlněné nevím) Takže situace s brzdama si myslím, že není dobra a docela mě děsí vzhledem k tomu, že mám auto 2 roky a najeto 22000 km ... :shock:
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Aifell » 29.03.2010 10:15

SelfMan píše:Mne sa to stalo zo 2-3 krat a to mam auto v garazi. Stacilo prist do garaze mokry a nechat auto 2 dni stat. Ale vzdy to poriesilo jedno kratke prudsie zabrzdenie este v garazi. Co si ale pamatam, tak aj felicia mala takuto muchu.

A na kotoučích nevidíš otisky od brzdových destiček? To ti po probrždění zmizeli otisky uplně? U mě tedy ne ... Kotouče mám znatelně poznamenány a čisté tedy nejsou ... :no:
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod olin » 29.03.2010 10:42

Já tento problém nemám a k brzdám se chovám přesně opačně, než nabádá Vladislav. Brzdím minimálně, spíš využívám brzdný účinek motoru.
Jezdím každý všední den do práce a auto mám v garáži. Ani při delším odstavení na zimní dovolené se také žádný problém neobjevil. Kotouče jsem
kontroloval včera při přezouvání - bez závad. Tak snad jsem měl štěstí nebo už se polepšili (mám auto teprve rok). :D
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Pokemon » 29.03.2010 12:48

Ono asi nie je potrebne brzdit vela, staci ak sa jazdi kazdy den a tie bubny to ciste udrzi (je jedno ze brzdis hlavne motorom, brzdy aj tak pouzijes pri kazdej jazde ;) )
Mne este na starej felde odporucili vybehnut na kolibu (proste niekam na kopec) a spustit sa dole s vyradenou rychlostou a cely cas brzdit len brzdou. Trosku tomu vypalit cerva :)
Neodporucam to ale robit na dlhsich kopcoch, lebo okrem smradu to moze sposobit aj horsie veci.
KIA Cee'd SW 1.4 CVVT LX (2010)
Pokemon Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
6900 km @ 8.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 29.03.2010 13:04

@Aifell
Ano bylo to v rámci garance ,ale po neskutečných dohadech...Problémy nedělal servis spíš KMCZ..Napřed zkoušeli vyměnu destiček.Pak byl vždy tak 6 000km klídek..Dokonce se mi vždy vyhladily ty otisky na kotoučích ..Ale pak to začalo znovu...Dokonce to došlo tak daleko,že jsem přijel domů po 150km cestě....Postavil jsem auto před dům...Venku pršelo a za 4 hodiny jsem přišel k autu a destičky přilezlé...Měl jsem pak půjčený 14 dni nahradní auto od servisu...Dělalo to samé...Po výměně kotoučů je to podstatně lepší..Sem tam to přirezne ,ale to je jen takové klapnutí od kotoučů...Dřív jsem to vysloveně trhal..Rány jako z děla..Pokud vím tak Beda si kupoval sám destičky od jiné firmy..Tak mu zkus napsat jak je s nima spokojený.....V Žilině jsem se tiskového mluvčiho ptal na tento problém..Odpověd byla.:To je věc,která mě trápí i na mém autě....Takže o tom dobře ví ....Nemám informaci jestli to dělá i na autech druhé generace???...Auto jsem si bral hlavně kvůli dvěma faktorům...Záruka a motor..Tohle a reznutí dveří je slabá stranka auta..Bohužel..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Tesik » 29.03.2010 13:45

tak s tímhle problémem jsem se setkal minulý týden když jsem jel na výlet provětrat moje autí.Zjistil jsem při menším tlaku na brzdový pedál že to trochu cuká a bylo to i ve volantu.Taky jsem se hned lekl že je něco z brzdami,tak jsem udělal následující:rozjel jsem auto na rovince na 100-110km/h a pak plnou silou na brzdy a pak už se brzdilo krásně.Ještě musím podotknout že jsem s autem 3 týdny nejezdil.
Ps:na kotouče u všech brzd jsem se díval a jsou krásně čisté a hladké. :thu:
Tesik Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Beda » 29.03.2010 15:23

Stav kotoucu a novych desticek potvrdim, az budu prezouvat na letni. Aktualne jsem zatim nepozoroval, ze by to nekdy cuklo, jak se odtrhavaji desticky od kotoucu, takze uvidime :yes:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Další

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy