letní gumy, písmeno?

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

letní gumy, písmeno?

Příspěvekod hodas » 06.07.2010 12:05

Mám SW, 1,6 crdi 85Kw. Aktuální letní gumy dochází,řeším nové a nevím zda potřebuji H nebo stačí T index. Max. rychlost v TP je 188, takže T se 190 by měly stačit., ale nemám u sebe velký TP, takže se nemůžu podívat. Kdo máte tenhle motor a kombíka, prosím o radu, jaká kola máte v TP vy?

Díky moc
Ceed SW, 1,6 CRDI 85KW. Najeto každým dnem více :-)
hodas Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: letní gumy, písmeno?

Příspěvekod souk69 » 06.07.2010 13:57

:kia: Já mám v tp u pneu písmeno H .........
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod hodas » 06.07.2010 14:20

Já doufal že T :-(
hodas Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod reddevil » 06.07.2010 14:24

a nemas to jedno? Toto snad nikde nekontroluju a kedze som teraz kupoval aj zimne aj letne - vychadza vyssi rychlostny index lacnejsie... ale neviem ci pri kazdej znacke a rozmere je to tak...
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW EX Steel Gray
reddevil Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
47000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod luboss » 06.07.2010 14:52

Na leto by som urcite nedaval T, na zimu este ano ... ja mam na leto "V"
luboss Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod souk69 » 06.07.2010 15:29

:thu: Vyšší rychlostní index nevadí , nižší bych tam nedal snad pro pocit bezpečnosti. Samozřejmě že při běžné kontrole na silnici to asi zjištovat nebudou při STK by mohli :yes:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod ferdam » 07.07.2010 16:18

Rychlostní index by měl být o jeden vyšší, než je max rychlost vozidla, což odpovídá tomu H. Pneumatika by měla vydržet minimálně 10 minut při max rychlosti, tak pokud si si jistý, že 188 km/h nepojedeš déle jak 10 minut, zvol T. ;)

Ale u letních nižší rychlostní index než je v TP není povolen (u zimních ano, ale je třeba upozorňující nálepka na okně - já mám zimní T, ale nálepku nemám :) ). Někde jsem četl, že v případě nehody by do toho mohla šťourat pojišťovna, že v TP je H a na voze nižší index, třeba T, ale nevím, zda je to pravda či ne...
ferdam Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
20000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod hodas » 07.07.2010 20:58

Ok, objednáno H, díky :-)
hodas Neuvedeno
Uživatel fóra

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy