No ja to skusim zhrnut asi takto
1) cena za Vengu. Je aka je. Je to novinka a nik nenuti zakaznika si ju kupit. Ma slobodnu volbu, ci si kupi Vengu, Merivu, Roomster, GrandModus, C3 Piccaso atd. Je to otazka penazi, vkusu, sympatie znacky, servisu atd. A stanovenie ceny je zase na importerovi. Ak sa nebude predavat, tak ju s velkou pravdepodobnostou znizi, ak bude tak cenu trafil. Skratka otazka ponuky a dopytu.
2) vybava za auto v danej kategorii a cenu je podla mna slusna. Kto vam v takmer zaklade (cena do 300000,-CZK v danej triede) ponukne ESP a HAC, 6xairbag, aktivne opierky hlavy. Hold ludom viacej zalezi na radiu a manualnej klime v zaklade ako bezpecnosti a doplateni si komfortu. Az kym nemaju buracku a... Ale dovtedy staci aj 2 vaky, hlavne nech to ma klimu a dobru muziku.
3) stavkovanie v nosoviciach. sa tym ludom trocha divim. je kriza, v cechach pol miliona nezamestnanych, a zrazu sa rozhodnu ludia za pasom t.j. s najnizsim vzdelanim strajkovat. Uprimne neverim ze je to len tak nahodou prave teraz. A to preto, ze prave teraz sa spustila vyroba noveho modelu a je potrebne zasobit importerov, takze idealny stav na vydieranie. By ma zaujimalo ako by sa tvrarili, ked nebola praca a boli doma (KIA) nedostali by ani cent/korunu. Vtedy totiz maju za to ze sedia doma, teda za nic 60% platu (teda na Slovensku). Ked to treba vratit, s nabehom noveho modelu, tak zrazu je to vykoristovanie? Zaujimavy postoj. Ved nie je socializmus. Ak je v tej fabrike tak zle, preco nejdu tam kde je lepsie? Maju snad v zmluve kluzulu o nutnosti vykupenia?
kazdy len frfle, nadava, pluje okolo ale ... mam pocit ze chyba ludom trocha sebareflexie.