Nová Kia Venga

Re: Nová Kia Venga

Příspěvekod Nalim2 » 08.12.2009 12:18

Kryshna píše:Tak už máme první cenu... 299980Kč ... a ja jsem zklamaný - prozatím... cena je za první základ příliš vysoká, podle meho nazoru nekonkurenceschopna.Kazdy potencialni kupec z ceske kotliny radsi sahne po Hnujstru, nebo Fobii f Hátépéčku... každopádně doufám, že první cenová akce na sebe nedá dlouho čekat.
Chápu, že se jedná o novinku... ale pro mě je to hodně velké ALE... za 300 bych vzal radsi většího Ceeda Active 08 s 80kW... a s klimou, pripadne si priplatim za FL...
Ta cenová hladina je postavená na palici... za 300 "male" auto se slabym motorem a bez klimy... :thd:

No cena je nastavená opravdu zajímavě - 20 korun pod 300.000 Kč - vypadá to přitažlivě... ;) s tou dvojkou na začátku. :D Jestli je to málo nebo hodně, to ukáže spolehlivě až čas... ;)
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Kryshna » 08.12.2009 12:24

To Stefi:

Naprosto nesouhlasim... cena je premrstena a bohuzel neodpovidajici - pro zmanipulovany maly a ubohy cesky trh... viz me srovnani se ceedem 08, nebo s FL ceedu...pokud budu volit rozumem, budu chtit prece vetsi auto - za stejnou cenu.
Venga ma proste nastrelenou cenu jen proto, ze je to novinka a KIA brzy pozna, ze je to pro nas trh moc vysoko... je to "maly" vuz - navic Korejsky.
Jsem zarytym odpurcem Skodovky, ale Roomster v akcni cene DUO (byt s HTP) bude pro mnoho lidi uvazujich o prostornem voze urcite vyhovovat vice nez KIA... navic, pokud si prihodim u Vengy 20 000 za klimu, jsem uz hodne blizko ceny Roomsteru s 1.4... a jako bonus metla zdarma + central s dalko a 4 roky zaruky - takze mi nakonec Venga vychazi draz.
Korejska novinka x cesky prodejni trhak v kategorii MPV... co prumerny cech nasyceny informacemi od chytrych sousedu (co si nedavno poridili to skvele HTP) a uplacenych periodik radsi koupi? KIA u ceedu bodovala skvelou cenou - Venga dle meho nazoru neboduje nicim, nebot je stejne draha jako Roomster (byt nema ESP).
Davam tomu maximalne 3 mesice, nez KIA prijde s rozumnou cenou, kvuli ktere bude cesky zakaznik ochoten volit Vengu namisto overeneho Roomsteru.
Takze prozatim ma u me KIA :thd:
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod snike » 08.12.2009 13:26

Rád bych věděl kde jste přišli na první oficiální cenu 299.980,- Kč :?: :?: :?:

Edit: ... už jsem ho našéééééél :D

Venga cenik 2009-12.pdf
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 08.12.2009 13:27

hehe :D nez jsem zareagoval, byl tam edit :D

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod slava » 08.12.2009 17:32

Předem píšu, že jsem spokojený s mým Procee´dem a neměnil bych. Ale to, co v poslední době předvádí korejští výrobci v Čechách a na Slovensku, včetně facelftu a cenové politiky to teda čumím. Venga excluzive, tedy v plné výbavě(mám ji taky) o 20 000 levnější než můj Procee´d???!!! To je teda pálka. A taky drzost. V Nošovicích u Hyundaie dokonce stávka za pracovní podmínky jak za feudálů a vedení se tomu diví???? U :kia: se hnedle den, dva stojí s výrobou kvůli managementu, nebo čemu, ale i to je nakonec jedno, kvůli čemu, prostě se stojí!!! Kde to sakra, jsme. Jak to tak sleduju, jedno s druhým, všechno kolem :kia: . Sice záruka 7 let, ale pěkně tvrdě zaplacená, všelijaká liknavá ochota (neochota)servisů, náhradní díly v cenách ryzího zlata, kdybych čekal na FL mám sice novou a uznávám, že celkem pěknou palubní desku, ale nemám červenou HR a nakonec každý z Vás má určitě udělaný svůj obrázek. Třeba je zrovna dnes DEN BLBEC, na Slunci jsou erupce a mám třeba blbou náladu, ale dnes kupovat nové auto, tak nevím, nevím!! Ale spíš vím, vím!!
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 08.12.2009 18:29

Tak to jsem rád, že je i někdo další z politiky Korejců rozladěn... pro me byla Venga opravdu srdcovka, kdyz jsem to auto videl, tak jsem proste vedel, ze ji chci...planujeme do 2let rodinu a koneckoncu jsem chtel ve 3Q pristiho roku menit vuz...(konecne).Ale KIA me vazne nakrkla... i kdyz predpokladam, ze cena spadne dolu jako hruska, tak me vazne namichlo jak tvrdili (tedy psalo se to vsude mozne), ze zaklad bude mezi 200-300 tis... muj odhad byl 250... a ejhle 20Kč pod 300 no nekup to Karle.A v ceniku nakonec jeste figuruje totalni holatko (ala Skoda) za neuveritelnych 275 tisic... :thd: :thd: :thd:
Sebevedomi tem klukum z Koreje vazne nechybi... (jde jen o to, zda za to muze Korea, nebo nenazrani manazeri z KIA CZ).

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod snike » 08.12.2009 18:52

@Kryshna: Na srazu v Mostě o ceně Vengy i o tom jak se tahle cena stanovuje, mluvil generální p. Pěkný, taky se ptal na náš názor, kolik by dle nás měla stát ..... cena 250 tis by byla krásná ale nereálná ;)

Jinak jsem rád, že je ceník "venku", aspoň víme kolik zhruba nás bude na jaře Venga stát, kterou plánujeme koupit. Ale jsou tam i nějaké nesrovnalosti ..... třeba ovládání audia na volantu jen u verze Exclusive :?: :?: :?: ..... takže třeba ještě nějaké změny proběhnou :idea:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod titanus » 08.12.2009 18:57

ja by som to teraz neriesil...nemozu si davolit dat ceny vemli nizko lebo potom nebudu mat z coho zhadovat a budeme im vykrikovat ze nejdu s dobou ;) uz vidime ze v januari pride novorocna akcia kde dostanete extra vybavu (metalizu, klimu, parkovacky, tempomat...) v hodnote 50.000,- a mate svoju vysnivanu cenu servirovanu pekne teplu a sympatickou casnickou ;) treba vydrzat....

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod ferino » 08.12.2009 20:59

No ja to skusim zhrnut asi takto

1) cena za Vengu. Je aka je. Je to novinka a nik nenuti zakaznika si ju kupit. Ma slobodnu volbu, ci si kupi Vengu, Merivu, Roomster, GrandModus, C3 Piccaso atd. Je to otazka penazi, vkusu, sympatie znacky, servisu atd. A stanovenie ceny je zase na importerovi. Ak sa nebude predavat, tak ju s velkou pravdepodobnostou znizi, ak bude tak cenu trafil. Skratka otazka ponuky a dopytu.
2) vybava za auto v danej kategorii a cenu je podla mna slusna. Kto vam v takmer zaklade (cena do 300000,-CZK v danej triede) ponukne ESP a HAC, 6xairbag, aktivne opierky hlavy. Hold ludom viacej zalezi na radiu a manualnej klime v zaklade ako bezpecnosti a doplateni si komfortu. Az kym nemaju buracku a... Ale dovtedy staci aj 2 vaky, hlavne nech to ma klimu a dobru muziku.
3) stavkovanie v nosoviciach. sa tym ludom trocha divim. je kriza, v cechach pol miliona nezamestnanych, a zrazu sa rozhodnu ludia za pasom t.j. s najnizsim vzdelanim strajkovat. Uprimne neverim ze je to len tak nahodou prave teraz. A to preto, ze prave teraz sa spustila vyroba noveho modelu a je potrebne zasobit importerov, takze idealny stav na vydieranie. By ma zaujimalo ako by sa tvrarili, ked nebola praca a boli doma (KIA) nedostali by ani cent/korunu. Vtedy totiz maju za to ze sedia doma, teda za nic 60% platu (teda na Slovensku). Ked to treba vratit, s nabehom noveho modelu, tak zrazu je to vykoristovanie? Zaujimavy postoj. Ved nie je socializmus. Ak je v tej fabrike tak zle, preco nejdu tam kde je lepsie? Maju snad v zmluve kluzulu o nutnosti vykupenia?

kazdy len frfle, nadava, pluje okolo ale ... mam pocit ze chyba ludom trocha sebareflexie. :?
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod ferino » 08.12.2009 22:45

KIA Venga získala prestižní cenu za design
(07. 12. 2009 09:00)

Malé MPV vyráběné v českém závodě v Nošovicích, KIA Venga, získalo ještě před zahájením prodejů prestižní cenu za design iF produkt design award, která nezohledňuje jen samotný vzhled vozu, ale také funkčnost a nové prvky.

"Malá MPV jsou funkční a praktické vozy." vysvětluje šéfdesigner Kia, Peter Schreyer. "S novou Vengou jsme navrhli automobil, který uspokojí praktické požadavky evropských zákazníků a současně bude žádoucí a bude potěšením ho nejen řídit."

Od doby, kdy byla v roce 1953 poprvé cena IF product design vyhlášena, je udělována pravidelně a stala se jednou z nejvíce uznávaných cen za excelentní design. Ocenění má svůj původ v produktovém designu a vyzdvihuje "velmi dobrý technický design". Toto ocenění je udělováno Hannoverským výstavištěm a nyní patří k největším a nejvýznamnějším designovým cenám na světě. Pro rok 2010 bylo dohromady přihlášeno 2,486 produktů v celkem 16 různých kategoriích. Cenu v kategorii "Dopravní design", která zahrnuje automobily, lodě, vlaky a letadla, vyhrála nová Kia Venga.

Oficiální udílení cen IF product design probíhá tradičně v první den veletrhu CeBIT, největší výstavy IT technologií. Kia Venga obdrží toto ocenění 2. března 2010, v den začátku již zmiňovaného CeBITu. Od tohoto dne budou všechny oceněné produkty vystaveny v Hannoverském výstavním centru. Představení těchto produktů zde bude probíhat až do srpna roku 2010 a očekává se, že ho shlédne více než 250.000 návštěvníků.

Zdroj:http://magazin.automix.centrum.cz/clanek.phtml?id=16151
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 09.12.2009 09:56

Puvodne jsem myslel, ze vyvolam vetsi reakce... ale solidarita se znackou KIA valcuje moje predstavy.

To Ferino:

1, Souhlasim a zaroven verim, ze moc zakazniku z ceskych luhu a haju si ji za tuto cenu nekoupi... neb se jim nabizi overene a stejne drahe modely, dokonce v jistych pripadech s o neco lepsi vybavou (bez ESP).
2, Jsem jeden ze zakazniku, ktery s klidem ozeli ESP - a duvod je jednoduchy, nejezdim tak, abych sve auto dostaval na mez (cimz nevylucuji, ze se to muze stat), jsem diky sve zkusenosti s crashtestem 120L a trvalymi nasledky na pohybovem aparatu dostatecne uvedomely ridic... proti dobytkum, ktere dennodenne potkavam na silnicich... muzu s jistotou tvrdit, ze jejich stylu jizdy ani ESP nepomuze.Proste uprednostnim klimu pro pohodovou a komfortni jizdu predevsim v letnich dnech, nez ESP, ktere pravdepobne nevyuziji a kdyz tak pouze ve vyjmecnych situacich, ktere bych chtel zvladnout spis svym ridicskym umem.
Paradox je, ze dnes maji vsichni nejakou utkvelou predstavu o tom, ze vsechny tyto elektronicke pomocniky potrebuji - a pak si mysli, ze pro ne neplati fyzikalni zakony.
Do dnes mi v hlave visi komentar syna meho prvniho sefa, ktery se se svym MB Coupe hnal po desti s moji osobou po dalnici na Teplice 190kmh a kdyz jsem mu rekl, jestli nas chce zabit - v klidu mi odpovedel at nejsem posranej, ze tohle auto ma aquaplaning :cry:
3, Nosovice nesoudim... :no:

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod titanus » 09.12.2009 10:26

samotny "cenik" konci vetou "Uvedena data jsou informativni a nejsou zavazna pro uzavreni kupni smlouvy, jedna se o doporucene prodejni ceny" tak neviem kde je problem...je to typicka politika KM, pracovat s vybavou a az potom s cenou...osobne sa mi cena nezda nejak extremne prestrelena, je to europske auto s 5 rocnou zarukou a ak si minimalne udrzi kvalitu a image Ceeda bude mat co povedat na europskom trhu...este to nie je ani na oficialnej stranke KMCZ A KMSS, este sa nepredal ani jeden model a uz tu mame (podla mna) dezinformacie...vsetci vieme aka je :kia: tajnostkarka (vid facelift ceeda) takze ma vobec neprekvapi ak vybehne za dva tyzdne uplne iny cenik 8-)

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 09.12.2009 11:03

Rad bych videl oficialni cenik poplatny teto dobe - prece jen KIA neni automobilka u ktere by byl zakaznik zvykly smlouvat o cene... tedy alespon v CR...
Zatim se mi nedari polknout tu horkost a zklamani z ceniku (byt s tim malym dovetkem), tohle proste neni dobry tah a nemyslim, ze jsem sam, kdo byl cenami vyrazne zklaman az pohorsen.
KIU mam rad (i kdyz k Ceratu jsem si vztah za celou dobu vlastnictvi nevybudoval, pze je to doslova hruzostrasne auto (motoricky, zpracovanim, jizdnimi vlastnostmi) - proti Ceedu) a chci byt nadale jejim klientem, ale rozhodne ne proto, ze jsem si tuto znacku zamiloval.
V zivote vzdy hledam idealni pomery (dle mych meritek) a z nich zatim Venga vybocuje... a to me dohani k silenstvi :cry: pze jsem si ji zamiloval - hlavne v te see metle a na nizkoprofilovych penu v kombinaci s 1.6 CVVT...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod snike » 09.12.2009 11:22

My na jaře, pokud to vše půjde jako dosud, chceme ve firmě vyměnit máminu Fábii právě za Vengu. Z důvodu nutnosti použití automatické převodovky v podstatě vychází jediná varianta 1,6 CVVT Comfort Plus s cenou bez slevy 379.980,- + 30.000,- (aut.přev.) + 10.000,- (metalíza) = 419.980,- S touhle cenou jsme tak nějak počítali a nepřijde nám za plně vybavené auto řehnaná ;)

@Kryshna: V nečem máš pravdu, když jezdíš :scooter: uvědoměle, tak vlastně žádné bezpečnostní systémy v autě nepotřebuješ :no: ..... ESP, ABS, Airbagy, předpínače bezp. pásů, aktivní opěrky hlavy a další ..... to jsou vlastně zbytečnosti :yes:
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod titanus » 09.12.2009 11:41

Offtopic :
tak tu nesuhlasim ;) mozes jazdit akokolvek bezpecne, nikdy neovplyvnis druhych a ich sposob jazdy...a v momente kedy sa pred tebou vybura auto a clovek bude potrebovat v lepsom pripade svoje zrucnosti aby sa tomu vyhol, vdaka bohu za ESP, ABS a ak dojde k najhorsiemu vdaka bohu za Airbagy, pasy, ... keby mal kazdy vlastny osud len vo vlatnych rukach tak ano ale ked moj zivot moze lezat na sedacke typka co prave nasadol ozraty ako doga a hura si posoferovat, tak dakujem za kazdy jeden bezpecnostny prvok...to je moj pohlad na bezpecnost

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Venga