Komfort a jazdne vlastnosti

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: Komfort a jazdne vlastnosti

Příspěvekod zulyk » 06.12.2010 22:38

jj to je pravda, len vies, ide o to, ze konkurencia vie nastavit podvozok lepsie aj ked je dajme tomu rovnako tvrdy ;)
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod ms45 » 15.12.2010 14:30

mám měsíc ix20 najeto necelých 1000 km. Podvozek porovnat nemohu, ve Venze jsem nejel, ale stejně za cca pár km toho moc nepoznám.Podvozek je jediným co mě na autě trochu trápí. Pohybuji se hlavně po komunikacích nejnižší třídy a ty jsou ve všech obcích a městech v žalostných stavech. Různé zdvihlé nebo vystupující překopy, kanály apod. Auto mi připadá jako by jelo na přehuštěných pneu, ale nezávisle jsem 2 x kontroloval okolo 2.25 bar. Ještě mě trápí přejezd příčných nerovností (zpomalovací prahy, koleje ap.) z povozku se ozve slabá tupá rána. Jezdím ráno s manželkou do práce pravideně stejnou trasu, tak deně střídám s fabií a ta přesto, že má 140.000 km tlumí příčné nerovnosti lépe. Asi je to tím, že je vše nové. Tak nevím. Dělá vám to podobně u Vengy ?Jinak auto je hodně stabilní, nepozoroval jsem zde uvedené poskočení/odskočení, nenaklání se, nekýve se. jako např. renault Scénik. Hold výrobce musí volit nějaký kompromis při nastavení.
ms45 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod zulyk » 15.12.2010 14:38

zaujimavy postreh, v testoch na toto auto (ix20) padaju na podvozok vacsinou chvaly, no ale potvrdit to neviem, neviezol som sa s tym este

co sa tyka priecnych nerovnosti, podla mna ich pocut v kazdom malom aute, jazdim fabiu, jazdim rio, ked to "pustim" cez zeleznicne priecestie, trieska to rovnako v obidvoch :D
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod ms45 » 15.12.2010 15:21

přesně to jsem měl na mysli, že v testech ho chválí, ale jde o to kde jsou ty testy prováděné. Určitě nejezdí po zaplátovaných komunikacích po vesnicích a městech. Na pěkné silnici vše OK. Subjektivně si myslím že ta fabia měla ten podvozek vyřešený lépe, ale zase je skoro o 2o cm nižší, tzn, nemusí se tam řešit odstředivé síly a nebo mě napadá poslední varianta, že je na mém autě něco špatně, ale to mám zatím času dost na zkoumání

Ještě poznámka přes ty nerovnosti se snažím jezdit ohleduplně, ne co snese auto. Možná bych to měl zkusit vyšší rychlostí ale .......
ms45 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod zulyk » 15.12.2010 17:23

no raz za cas mu trocha do tela urcite neublizi :thu:

nove auto rozhodne netreba setrit, nerobil som to zo ziadnym autom a nerobim to ani teraz s mojim novym riom, dam mu pekne zabrat, ale na druhej strane je onho aj dobre postarane ;)

co sa ma pokazit, sa pokazi, co nie, to vydrzi dlhe roky (aspon dufam) :D
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod ladlen » 16.12.2010 00:28

@ms45: Predajca Ti zabudol povedať, že ix20 nie je na české, ani slovenské cesty. Ale, Venga je na tom s tuhosťou podvozku ešte horšie. Ja som skúšal Vengu v jari a túto jej necnosť oproti ceedu, ktorý mám, som si všimol hneď.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod peter562/12 » 16.12.2010 01:21

musim sa opakovat.neviem co ma velka cast uzivatelov toho fora taky negativny nazor na podvozok vengy,vsak kazdy ma nazor to chapem.a tiez som sa viezol na soule a nepostrehol som nejaky ten markantny rozdiel.ale rad dakedy vyskusam aj ceeda,ked bude moznost,a co sa tyka vengy tak mne to nastavenie podvozku absolutne vyhovuje.
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod zulyk » 16.12.2010 07:18

presne tak, ja mam tiez radsej tvrdy podvozok ako hupavu jazdu :thu:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod ms45 » 16.12.2010 10:15

ještě jednou k podvozku ix20
podvozek mě vyhovuje , je hodně stabilní, neodskakuje, drží jako přibitý, nenaklání se, nekýve se, ale ta zadní náprava je hold v levnější úpravě ne jako u ceedu s víceprvkovým zavěšením , ale třeba zase bude mít neomezenou životnost.

Ale ... prostorem pro posádku a zavazadla, výhledem (vlivem vyššího posazení se z auta krásně vystupuje/nastupuje bez jakéhokoli shýbání (jako mladý jsem to neřešil, ale pokud vás občas bolí v kříži je to hodně silný argument - kdo nevyzkouší neuvěří, neoslňují mě tolik protijedoucí vozidla, lepší výhled, variabilita (můžu zvětšovat zavazdlový prostor a pro posádu na zadních sedadlech je pořád prostor, ikdyž stísněnější, novější koncepce (až na tu zadní nápravu), pokud naložím těžší nákad tak se mi nezdvihne příď a nesedne záď až skoro na zem jako u kombíků (kdysi jsem uvažoval o SW, mám vyzkoušeno z fabie kombi) atd. jej však zase převyšuje a to je pro mě prioritní . Zdůrazňuji pro mě. Od toho se vyrábí různá auta, aby si každý mohl vybrat.

Všichni majitele Vengy mi výše popsané jistě potvrdí. :thu: :thu: :thu:

Znovu připomínám že zmíněné se projeví jen při přejezdu příčných nerovností a na špatně opravených komunikacích.
Ve světě motorů č.49/2010 (nechci aby to vyznělo jako reklama - dávám jen pro inspiraci) byl test ix20 CRDi, ale také ojetého ceeda a zmiňují se tam u něj také o tupých úderech od zadní nápravy. :!:
také je tam u ceedu kritizovaná příliš měká péra na zadní nápravě, která v zimě způsobují zhoupnutí zádě, odlehčení přídě - tím malý tlak na přední kola - špatný rozjezd.

Jinak se určitě půjdu svést se ceedem nebo i 30 přes příčné prahy abych mohl porovnat.
ms45 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Korejcobijec » 16.12.2010 10:49

Já byl Vengou nadšený ,když jsem jí viděl . Sedl jsem si a kochal. Ale to bylo vše. Pak byly zkušební jízdy a kategoricky jsem jí odmít. Prostě jsem se v tom autě za jízdy necítil a proto máme Ceeda. :kia:Taky dělá hodně to modní pneu nízkoprofilové,protože si myslím ,že je tak vhodné na západní cesty a né na ty naše zpoplatněné autodromy. :thu:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod ladlen » 16.12.2010 21:33

@peter562/12: To, že si vyskúšal Soula na veci nič nemení. Soul, Venga i ix20 majú zhodný podvozok. Skús ceeda, alebo nový Sportage, a potom uvidíš ten rozdiel v komforte prejazdov nerovností. Ja proti Venge nič nemám, má veľa predností, ale ten podvozok mohli fakt urobiť mäkší.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod milan79 » 16.12.2010 21:36

Ja by som ho napr. mäksi nechcel. Venga je dost tazke a vysoke auto, keby mala mäkky podvozok, tak by sa v zakrutach naklanala ako lod na rozburenom mori.
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod Prokeš » 17.12.2010 09:25

Tak čau chlapci ,hele všechno má své pro i proti a každému po své chuti,někdo dá přednost tvrdému pérování a někomu zase měkčí já třeba na Soula hodím box naložím plně auto a valím po dálnici klidně 150 km a nevýš o tom měkké pérování to auto rozhází takže pro něco dobré a něco špatně holt kaž dej si musí vybrat podle sebe, tak čau....
Prokeš Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod runis » 18.12.2010 17:44

Je pravda, že má Venga na rodinné auto moc tvrdý podvozek. Myslím, že tady konstruktéři neodvedli moc dobrou práci. Když si vemete levnou technologii od Monroe Sensatrac, která má větší obtokový kanál v tlumičích v pásmu, kde se auto jen mírně zhoupne (jízda po rovince, malé nerovnosti na asfaltu), a který již není v místě, kde se píst dostává při větším propérování, např. v zatáčce, myslím, že mohli něco takového aplikovat do Vengy. Na rodinné auto mohla být trochu měkčí. Jinak je, ale pravdou, že celkem dobře sedí a drží stopu. No a že skáče na příčných nerovnostech, to je daň za levnou, ale na provoz nenáročnou zadní nápravu.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 28.12.2010 21:42

:thu: IX 20 vypadá líp než Venga 8-) Sorry. :roll:
Korejcobijec

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy