Komfort a jazdne vlastnosti

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: Komfort a jazdne vlastnosti

Příspěvekod airwaves » 06.02.2011 08:38

To je zajímavé. Mrkněte pokud máte možnost co je tam za tlumiče z výroby? :lol:
Hyundai ix20 1,6 CVVT Style LPG 50500 km
Škoda Felicia 1,3 MPi LPG 240000 km
airwaves Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Skoda Felicia (1997)
240000 km @ 8.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod ms45 » 09.02.2011 23:37

Také pozoruji, čím chladnější počasí , tím se zhoršuje tlumení nerovností (ix20). Na reklamaci to asi není, ale už se těším na léto.
ms45 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod NOD32CZE » 28.02.2011 17:34

Zdravím,uvažuji nad koupí Vengy 1,4 Fresh měli jsme jí půjčenou na víkend a můžu říct že jsem byl spokojen...Co se týče toho skákání je pravda že uskočila přes příčný přechod na mostě a to jsem schválně do té zatáčky přidal.To uskočení nebylo nějak drastické jen takové jemné neměl jsem stoho dobrý pocit...Nevím či bych si na to zvykl ale obvykle do zatáček rychle nenajíždim ale musim říct že nejlepší je svému autu věřit než nevěřit a po tomhle tedy fakt nevím předchozí auta mě to nedělali a to jsem vyježděnej na Toyotách...Co se týče nerovností na vozovce nic zvláštního rány nebo buchot jsem neslyšel možná že to je tím že jsem se vezl s úplně novým autem který mělo najeto cca 3tis.

Otázka je jestli ten buchot a ty rány od nerovností aby za čas nezačaly trpět tlumiče a jiné ložiska i když je záruka dlouhá tak nechtěl bych trávit čas stále v servise.
Jsem rád že jsem tu vyčetl i srovnání iX20 a ceedaSW jejich chování na silnicích.V testech iX20 vychvalují víc co se týče komfortnější jízdy a lépe nastavených tlumičů osobně se mě líbí iX20 víc ale protože jsem velmi omezen na finanční rozpočet a finální splátku tak každej 10tis.dělá svoje musel by mě někdo fakt přesvědčit že opravdu má jiné jízdní vlastnosti.

Auto budu využívat ve městě ale i tak na cestách na SK přibližně polovina dálnice a polovina okresky směr Poprad - Revúca.

Nevím je to těžké chci jedno znich k Venze máme blíž protože jí máme omáklou a když si přítelkyně sedla po vrácení Vengy do Fabie 2 combi tak řekla že fakt ne nj vyšší auto=komfortní nastupování,lepší rozhled na silnici.Vím je to moc nové a zkušenosti minimální ale přesto jsem rád že jsem našel nějaké názory uživatelů a budu rád i za další poznatky 8-) :kia:
Kia Venga 1.4CVVT 66kW Fresh,Tmavě Šedá Metalíza (Šedá Steel) - UKRADENO ach jo kdepak jsi moje krásná Vengushko ;(
Čičák=největší zrůda a podvodník
NOD32CZE Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2011)
5000 km @ 6-7 l/100km

Příspěvekod Kmet » 28.02.2011 19:17

*NOD32CZE*:
Nejlíp Ti popíší svoje pocity "kluci od Vengy" (jen nevím, který z nich předtím měl Toyoty), ale já s ní nedávno jezdil 14 dní a na styl jízdy, způsob využití, který jsi tu představil, je naprosto vyhovující :yes: . Jak se Ti bude líbit po stránce "hravosti" záleží na tom, jaký motor si vybereš :thu: . A další plus pro Vengu - podle mne iX20 není tak hezká ;)
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod snowko » 01.03.2011 08:59

Mam uz nabehanych 23 000 km na Venge a na zlych cestach sa chova naozaj nekultivovane! Pri vacsich priecnych prekazkach sa ozyva taky buchot...akoby sa uz uz malo nieco zlomit. Pri testovacej jazde, ktorych som absolvoval na Venge asi 5 po meste aj po dialnici, sa nic podobne neprejavovalo. az neskor. Ale pokial je cesta dobra a su na nej len nejake asfaltove zaplaty bez dier, tak je to vyborne auto. Treba sa zamysliet po akych cestach budete zvacsa chodit. Ja napriklad byvam v BA, ale do prace chodim casto dialnicnym obchvatom a do mesta chodim malo, takze tento nedostatok auta pocitujem len sem tam - ale vzdy sa mi pripomenie. Ked idem po dialnici, alebo zajdem napriklad do Alp v Rakusku, tak ziadne problemy s tlmenim nie su - nie je co tlmit :-). Mne osobne sa nepaci ta modra v Hyundai autach, ale urcite by som si ix20 vyskusal na tej istej trase, kde ste testovali Vengu a rozhodol sa podla jazdnych vlastnosti. Resp najdite si cestu s nerovnostami vo vasom okoli a chodte na testovacie jazdy v ten isty den s oboma autami... Drzim palce v rozhodovani

NOD32CZE píše:Zdravím,uvažuji nad koupí Vengy 1,4 Fresh měli jsme jí půjčenou na víkend a můžu říct že jsem byl spokojen...Co se týče toho skákání je pravda že uskočila přes příčný přechod na mostě a to jsem schválně do té zatáčky přidal.To uskočení nebylo nějak drastické jen takové jemné neměl jsem stoho dobrý pocit...Nevím či bych si na to zvykl ale obvykle do zatáček rychle nenajíždim ale musim říct že nejlepší je svému autu věřit než nevěřit a po tomhle tedy fakt nevím předchozí auta mě to nedělali a to jsem vyježděnej na Toyotách...Co se týče nerovností na vozovce nic zvláštního rány nebo buchot jsem neslyšel možná že to je tím že jsem se vezl s úplně novým autem který mělo najeto cca 3tis.

Otázka je jestli ten buchot a ty rány od nerovností aby za čas nezačaly trpět tlumiče a jiné ložiska i když je záruka dlouhá tak nechtěl bych trávit čas stále v servise.
Jsem rád že jsem tu vyčetl i srovnání iX20 a ceedaSW jejich chování na silnicích.V testech iX20 vychvalují víc co se týče komfortnější jízdy a lépe nastavených tlumičů osobně se mě líbí iX20 víc ale protože jsem velmi omezen na finanční rozpočet a finální splátku tak každej 10tis.dělá svoje musel by mě někdo fakt přesvědčit že opravdu má jiné jízdní vlastnosti.

Auto budu využívat ve městě ale i tak na cestách na SK přibližně polovina dálnice a polovina okresky směr Poprad - Revúca.

Nevím je to těžké chci jedno znich k Venze máme blíž protože jí máme omáklou a když si přítelkyně sedla po vrácení Vengy do Fabie 2 combi tak řekla že fakt ne nj vyšší auto=komfortní nastupování,lepší rozhled na silnici.Vím je to moc nové a zkušenosti minimální ale přesto jsem rád že jsem našel nějaké názory uživatelů a budu rád i za další poznatky 8-) :kia:
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 01.03.2011 09:15

-mne auto skakalo cez priecne nerovnosti ked bolo nove potom prestalo, ale to som skusal take extremy ci odskoci alebo nie ked najdes tu spravnu rychlost auto bude sediet, alebo to je zimnymi gumami? netusim, uvidime na jar (pred tym som mal auto ktore na tom mieste skocilo vzdy)
-co bude o par rokov a ci tie loziska a tlmice vydrzia nikdo nevie
-v zakrutach vdaka tvrdemu podvozku auto dobre drzi a aj vo vyssich rychlostiach ale pri kvalitnej vozovke

1,4-ka benzin je pre mesto ziva dobre akceleruje (v ramci moznosti) 90 na okreskach zvlada tiez v pohode a pri podradeni aj predbehne a na obcasne jazdenie na dialnici sa da tiez pouzit
skusal som aj 1,4 diesel ale ten vobec nereagoval na stlacanie plynoveho pedalu - auto lemravo zrychlovalo nezavisle na sile stlacenia pedalu

taktiez doporucujem precitat forum hlavne zavady a zvazit vsetky pre a proti
casom asi vsetko opravia ako napriklad zavadu resetovania palubneho pocitaca ktory momentalne uz vymienaju za opraveny

vyber auta pri obmedzenych financiach je vzdy o kompromisoch, (vtedy som uvazoval ci mat gombiky na volante alebo kvalitnejsiu farbu) mat vtedy o par 1000 viac tak si asi pockam na C-MAX, ale v danej triede mozno este pozri merivu ale ta je uz drahsia
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod NOD32CZE » 03.03.2011 17:00

Tak mě půjčej iX20 v rámci megatestu na týden.Tak uvidím....Nevím čím to je ale Venga se mě se líbí čímdál tím víc a to jsem tu psal že je iX20 hezčí možná jen v interiéru a to se mě hodně líbí že je všechno na jednom místě viz.pal.počítač...Má osobitější mohutnej předek a vzádu je prostě evropská u iX20 je víc korejská (můj osobní dojem)...Uvidím jak to pojede ale stále více lidí co znám mě ještě přemlouvá do Ceeda SW několik lidí ho má a ze zkušeností je to perfektní velkoprostorové auto...Uvidím až budu skutečně nakupovat co nakonec vezmu...Třeba to bude nakonec Fabie v kombíku s HTP motorem :lol: mám víc variant ale Fábka je to úplně poslední...KIA se mě hodně líbí a Venga i Ceed jsou největší favoriti :kia:

Jinak nevím až jak moc a kde to bouchá když jsem měl Vengu půjčenou tak akorád občas něco chrastilo v palubovce jinak přes nerovnosti mě to přišlo normální...Chtělo by to zvukový záznam :P třeba to až tak nevadí nebo to nebude tak žhavý...No a to stím odskakováním holt nepojedu rychle do zatáčky a pak by to mělo být v pohodě nebo ne?
Kia Venga 1.4CVVT 66kW Fresh,Tmavě Šedá Metalíza (Šedá Steel) - UKRADENO ach jo kdepak jsi moje krásná Vengushko ;(
NOD32CZE Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2011)
5000 km @ 6-7 l/100km

Příspěvekod airwaves » 03.03.2011 19:26

Měl jsem pujčenou Vengu na 24 hodin. Líbí se mi taky víc z venku než ixko ale uvnitř zase ixko :D . Venga dostala cenu za design ta se fakt zvenku povedla. K tomu hluku uvnitř, bouchání a případnému odskakování. Záleží s čím kdo porovnává. Pokud do toho sedne novinář z auta za 700 tisíc tak se mu může ledacos zdát horší. Mě se zdálo vše super. Já do toho sedl z auta které má teď cenu 29 tisíc :D a hlavně to sedělo jako přibitý, žádný odskakování. Vždyť to taky má kola uplně v rozích a téměř největší rozchod kol vůbec (1553/1557). Větší rozchody maj jen s-maxy a podobné velkoauta! To nejde na suchu v zatáčce urvat... :thu:
Hyundai ix20 1,6 CVVT Style LPG 50500 km
Škoda Felicia 1,3 MPi LPG 240000 km
airwaves Neuvedeno
Uživatel fóra

Skoda Felicia (1997)
240000 km @ 8.8 l/100km

Příspěvekod runis » 03.03.2011 20:45

Kdo s čím porovnává? Mám Vengu a musím říct, že každé auto co jsem řídil je kultivovanější v komfortu tlumení nerovnosti! Mám ještě Hondu, ta je hodně tvrdá, ale tlumí. má původní tlumiče, 130.000 najeto, 9 let. Jezdívám také s Octavii II, Fabii I, Chevrolet Lacetti. Občas i s něčím jiným. I ta nejlevnější Fabka a Chevrolet Lacetti tlumí lépe. Jsem fanda Vengy, je hezká, ale má hodně chyb. Hlavně tlumení nerovnosti. Je to rodinné auto! O motoru 94kW v naftě píši jinde. Vyhněte se mu. Nestojí za ty peníze. No a dnes jsem byl reklamovat u auta koupeného 5.2010 korozi kolem čelního okna. Je nahoře na střeše, na levém sloupku a více na pravém. Kia zklamala. Návrh hezký, ale neumí to dotáhnout do úspěšného konce. Ještě, že mají tu záruku. A servis tím zaručenou práci. Jsem zvědav co mě ještě čeká. Už mi lakovali zadní dveře. Díky bohu za vstřícnost servisu v Orlové! Mě nezbude nic jiného, než věřit, že se jim to podaří dát do stavu, v jakém to MĚLO vyjet z továrny. I když je zarážející, že to továrna neumí vyrobit, jak má. Hlavně, že mají plno certifikátu kvality ISO atd. :-(
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod peter562/12 » 04.03.2011 08:14

ja som si kupil auto tiez 5.2010 a tiez som mal niejake reklamacie.ked si kupim este raz tak drahsie auto ako je venga alebo mozno este viac, tak nech nikto nehovori ze sa tiez nereklamuju a aj keby som mal peniaze tak si to nekupim lebo jak sa poznam tak ani nespim ked ho necham napr.na parkovisku-ludia su ku...
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod NOD32CZE » 04.03.2011 09:33

Hm tak teda fakt nevim tohle me dost zarazi nad tou kvalitou vubec...Hezka je ale koukam ze to je asi vsechno..
Tak si rikam jestli to nebude rok od roku lepe vyrabeny?Treba vyroba 2011bude lepsi i kdyz nemusi tot otazka.chjo :cry:
NOD32CZE Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2011)
5000 km @ 6-7 l/100km

Příspěvekod Stefi » 04.03.2011 09:58

@runis :? vždyť to dělají u Hyundai, tak snad nebude lepší jak iX 20 :roll:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 04.03.2011 10:28

Stefi tam bych problém neviděl..Vždyt ix35 dělají taky v Žilině a nečtu nikde ,že by si lidi extrémně stěžovali..Spíš je problém v použitých materiálech a technologii výroby..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod runis » 04.03.2011 10:34

No právě, že to dělají na lince ix20! Myslel jsem, že to už na té lince bude vychytané. Teda přesněji vím, že to je nový model a nějaké ty mouchy budou, ale lak? Že je měkký OK. Ale že to praská (přelakované zadní dveře-nejspíše to dobře neodmastili) a že to rezavý? Nejspíše bude chyba v kvalitě montáže. No a konstrukčně těch pár maličkostí, jako lépe naladěné tlumiče a PP a dalším maličkosti, přece nemohl být takový problém. Myslím si, že to šili hodně horkou nití. Mouchy časem vychytají, ale jak budou kvalitně vyrábět to nevím. A už jim moc nevěřím. Ten test Ceedu, kdy psali, že je v dutinách koroze mě dostal. Ale říkal jsem jsi, že za další dva roky, už to zmákli. Teď test Soul, koroze v dutinách na hranách plechu, a ...... moje milovaná Venga rezivý z venku?! Kluci nechci Kiu vysloveně hanit, i když to tak nejspíše vypadá, ale co si o tom mám myslet? Dal jsem dost hodně peněz za auto a nějak to není udělané, jak by mělo. Motor má filtr pevných částic, papírově spotřebu žádnou a výkon F1, ale nejede a spotřeba také nic moc. Nevadí mi tvrdé plasty, o tom jsem věděl, ale chci, aby auto tlumilo nerovnosti i v zimě, motor co má výkon a je to nafta tak ať jede a žere rozumně a aby auto nerezavělo. A jezdilo a nebylo v servise. Ale je pravdou, že ta rez bude asi jen individuální závada. Tedy doufám už jen kvůli vám kluci. V servise se k tomu postavili super. Samozřejmě to půjde lakovat. Jenže na novém autě bych to raději oželel. Navíc na to také koukali a kroutili hlavou, že to ještě neviděli a že mám fakt specifické závady. Ještě, že jsou tak ochotní a Kia moc dobře ví, proč dává sedm let záruku. Teď, kdybych si měl koupit nové auto, upřímně, Kiu NE. Ale Škoda mě také nebere. Vengu bohužel vrátit nemůžu. Tak jen doufám, že jsme jen blbě začali, že to co má udělat nadstardantně kvalitní linka s certifikáty ISO v továrně, dá servis do pořádku a že mě časem ještě Venga přesvědčí. Píši tady hlavně proto, aby jste si ty závady, co mám já, také zkontrolovali. Jste tady fajn a rád bych členem zůstal, ovšem otázkou je, zda nakonec nevypěním a se ztrátou jí neprodám. Uvidíme časem, peněz já osobně moc nemám, takže doufám v úspěšné odstranění závad servisem. Kterému opětovně za přístup děkuji (Orlová). Škoda, že tam při tom není vždy někdo odpovědný z fabriky. Po tom bych si milerád zařval! I více! Oni v servise jen napravují. Takže omluva vám všem, kterých se dotklo očerňování Kie. Ale i když jsem členem a fanda Vengy, objektivně nemůžu tvrdit, že to je nejlepší auto, protože ho mám, ale píši popravdě, moje zkušenosti a názory. Alespoň se o to snažím. Přeji všem hezký den a žádné reklamace. :-)
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Prokeš » 04.03.2011 16:59

Tak čus,ohledně koroze by měl každý majitel stříknout spodek a dutiny pak nebude žádný problém,sice by to mělo být už z výroby ale je to ošizené,sám sem si to dělal vloni( dutiny byli nestříkané) a letos pro sichr udělám ještě jednou dutiny, mam sice Soula ale je to podobné, kromě zadních dveří u spolujezdce kde mi stříkli dveře(sloup se lak po zimě 1x3cm) zatím spokojenost a žádný problém auto jezdí pěkně letos dá se říct už po zimě lak pohoda žádné oděrky prodloužení zástěrek to odstranilo už by to :kia: mohla konečně udělat sama , zatím dělaj mrtvého brouka,no a nalepení folie na zadní dveře , takže v celku se ty problémy vychytali a bude klid :thu: tak to doufám bude aj s Vengou že se to vychytá postupem času, ohledně toho testu na Soula vždyť dopadl dá se říct dobře 3 žárovky prasklé, větší spotřeba ( v Německu to každý honí na dálnici 150km tak se není co divit)ta koroze (tam na to všichni kašlou aby dělali dutiny, když si je uděláte nebude problém a nestojí to moc)no a jinej problém nebyl,tak snad zůstane jenom u těchto problémů a to snad rozdej cháme né že by se :kia: nemohla zlepšit ,takže kluci držím palce a vydržte bude snad líp :drink:
Prokeš Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy