Auto sa v kopci udržalo ale pri pridávaní plynu a púšťaní spojky mi tri krát skapal motor a bolo cítiť spojku.

MAKU19 píše::?: Dnes som zažil činnosť HAS asistenta rozjazdu do kopca a poriadne som sa potrápil.![]()
Auto sa v kopci udržalo ale pri pridávaní plynu a púšťaní spojky mi tri krát skapal motor a bolo cítiť spojku.
Má niekto skúsenosti ako sa pri tomto pomocníkovi má správne konať
MAKU19 píše::?: Takže, zošlapnuť brzdu, zošlapnuť spojku, zaradiť jednotku, preložiť nohu z brzdy na plyn a čakať kým brzda nezačne povoľovať (auto sa začne pohybovať dozadu) pridávať plyn a uvoľňovať spojku.
A malo by to funguvať
M@cic píše:HSA "přidrží" auta cca 4-5 sec pak se vozidlo odbrzdí, ale stačí více přidat plyn a auto se "utrhne" i dříve. Osobně jsem na tuhle funkci přišel úplně náhodou až v kopci z Karlína k divadlu Ponec /Pražáci ví/ do té doby jsem to nepostřehnulSnažil jsem se zjistit na jakém principu jednotka rozhodne aktivovat HSA Ve voze je náklonové a záklonové čidlo /HSA funguje i na zpátečku/ ale zatím jsem dostatečný úhel nevysledoval...
MAKU19 píše::?: Dnes som zažil činnosť HAS asistenta rozjazdu do kopca a poriadne som sa potrápil.![]()
Má niekto skúsenosti ako sa pri tomto pomocníkovi má správne pracovať so spojkou, plynom a brzdou:?:
zafirys píše:MAKU19 píše::?: Dnes som zažil činnosť HAS asistenta rozjazdu do kopca a poriadne som sa potrápil.![]()
Má niekto skúsenosti ako sa pri tomto pomocníkovi má správne pracovať so spojkou, plynom a brzdou:?:
Maku, ja som na tom podobne...úplný kopček, krpatý...a bum-bác, som si pripadala ako riadna nešika![]()
no, ale moje skóre bolo 6!...a to som sa tááááááááááááááááááááák hanbila ako pes....no strašné niečo...
ako ste sa to naučili, aby vám to neskapalo??? poraďte...
Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé