Chtěl jsem vyměnit vadnou levou žárovku bez demontáže celého světlometu, téměř se mi to povedlo, ale při šmátrání se mi podařilo nějak vysadit z pantu přítlačnou pružinu. Po marné snaze ji nasadit jsem chtěl demontovat celý světlomet, vyšrouboval 2 šrouby a vysunul z plastové podpěrky. Světlomet se trochu pohybuje, ale stále na něčem drží. Nevíte jak dál?
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Vetsinou je nacvaknuty na plastovem drzaku, ktery byva nekde u blatniku, clovek musi zabrat a koukat, zda nevisi nekde hranou svetla o naraznik ci blatnik
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Tak se mi to nakonec povedlo, sílu to skutečně vyžaduje velkou, už jsem myslel, že se něco ulomilo. Uprostřed blatníku je přišroubován plech s malou samicí a na světlometu je takový kovový camprlíček. Takže táhnout nahoru, možná byto šlo i vypáčit z boku vhodným nástrojem, ale to jem nezkoušel. Dalším rebusem bylo zavěšení přítlačné pružina žárovky do pantu, po hodině různých pokusů to tam najednou skočilo ani nevím jak. Takže žárovka svítí a mohu zase vyjet. Servis by byl rychlejší, ale vlastní zkušenost se může někdy hodit.
Jj. Odšroubovat dva šroubky nestačí. Je to dole ještě "nacvaknuté" na plastovém kolíčku. Hodně zabrat nahoru a je to. Ale těch nervů, než jsem na to přišel.....
Dnes som menil žiarovku v stretávacom svetle od vodičovej strany , podľa toho čo sa tu píše som mal z toho nočnú moru keď by bolo treba vybrať komplet svetlomet,no po odňatí plastovej krytky a urobení zopár záberov mobilom to bola otázka 5-tich minút a bez demontáže svetlá.