Kvalita laku na Venze

Styling, lak, střešní nosiče atd.

Re: Kvalita laku na Venze

Příspěvekod peter562/12 » 05.05.2011 18:17

pozri si moje prispevky (vady na karoserii a laku) treba len razne reklamovat a nepovedia ti ani slovo.tak to bolo aspon u mna .
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Slowrider » 05.05.2011 18:24

Tak nahazuju foto, je to foceno mobilem a auto je zaprášený, ale i tak si všimnete, jak je to omlácený a to jsem ještě nefotil hranu když otevřu dveře tam je to totálně omlácený.

Obrázek

Obrázek

Zítra s tím jdu do Kie, tak jsem zvědavej, co mi řeknou a hned se objednám zase za rok a pak za další rok a takhle každej rok dokola zřejmě :D
Radim (Kia Venga)
Slowrider Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vladislav » 05.05.2011 18:29

Tak jak koukám na ty fotky to je docela síla.. :(
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Umbram » 05.05.2011 19:01

No nevím jak vy, ale já jsem s tím u Kie nepochodil, protože je to mechanické poškození od kamínku a na to se záruka nevztahuje (mimochodem to píšou myslím i v servisní knížce). Nechal jsem si tam nalepit ochranné folie abych to aspoň trochu ochránil, a samozřejmě větší přední zástěrky.
Kia Venga 1.4CVVT 66kW Fresh (09/2010)
Umbram Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: okres Frydek-Místek,Dolní Domaslavice  Czech Republic (cz)

Kia Venga (2010)
43000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Slowrider » 05.05.2011 19:10

Umbram píše:No nevím jak vy, ale já jsem s tím u Kie nepochodil, protože je to mechanické poškození od kamínku a na to se záruka nevztahuje (mimochodem to píšou myslím i v servisní knížce). Nechal jsem si tam nalepit ochranné folie abych to aspoň trochu ochránil, a samozřejmě větší přední zástěrky.

To ani nechci slyšet, že existuje možnost, že bych nepochodil! :o No ještě že tu máme blízko 2 prodejce Kia, kdyžtak zkusim ještě toho druhýho a jestli mi budou říkat, že mám smůlu, tak budu zlej, hodně zlej :x
Radim (Kia Venga)
Slowrider Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod snowko » 06.05.2011 00:08

Aj ja som si dal na dane miesto termofoliu. Tu povodnu, minifoliu mi v servise dali dole a vymenili sa podstatne vacsiu, ktora myslim bude stacit.

Umbram píše:No nevím jak vy, ale já jsem s tím u Kie nepochodil, protože je to mechanické poškození od kamínku a na to se záruka nevztahuje (mimochodem to píšou myslím i v servisní knížce). Nechal jsem si tam nalepit ochranné folie abych to aspoň trochu ochránil, a samozřejmě větší přední zástěrky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod Slowrider » 06.05.2011 08:42

snowko píše:Aj ja som si dal na dane miesto termofoliu. Tu povodnu, minifoliu mi v servise dali dole a vymenili sa podstatne vacsiu, ktora myslim bude stacit.

Hezký, taky to tak vyřeším, ale až potom, co si to opravěj. A podle mě to opravit musejí, protože je to výrobní vada a na lak je záruka. A pokud budou kecat nesmysly, tak to hold půjde přes právníka a ještě budou platit výdaje za právníka. Teda aspoň doufám :D
Radim (Kia Venga)
Slowrider Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod runis » 06.05.2011 09:01

Mel jsem auto ani ne mesic a uz tam ty folie byly. No a koukam, ze jsem dobre udelal. Ale i tak nad nimi je par tecek. A to mam ty folie opravdu MEGA velke.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Slowrider » 06.05.2011 09:04

runis píše:Mel jsem auto ani ne mesic a uz tam ty folie byly. No a koukam, ze jsem dobre udelal. Ale i tak nad nimi je par tecek. A to mam ty folie opravdu MEGA velke.

A ty fólie jsi koupil nebo sis to nechal udělat v nějaké firmě? Popř. jestli koupil tak prosím kde?
Radim (Kia Venga)
Slowrider Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod snowko » 06.05.2011 10:38

Bol som montovat tazne zariadenie v Ziline - Novy Topcar Zilina a pri pokladni mali vystavene taketo folie.. .su ozaj dostatocne velke ale aj drahe. Stal 170 EUR. Miesta, kde mam take tie male oderky od odletujucich kamienkov presahuju aj o tretinu, takze myslim, ze to bude ok - dost jazdim po lyziar strediskach a tam sa veru posypava "riadnymi kamenmi"... Takze to asi budu mat vo viacerych KIA servisoch

Slowrider píše:
runis píše:Mel jsem auto ani ne mesic a uz tam ty folie byly. No a koukam, ze jsem dobre udelal. Ale i tak nad nimi je par tecek. A to mam ty folie opravdu MEGA velke.

A ty fólie jsi koupil nebo sis to nechal udělat v nějaké firmě? Popř. jestli koupil tak prosím kde?
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod runis » 06.05.2011 14:01

Najdi si http://www.tintek.cz/. Kdyby jsi byl z okolí Ostravy, poradím ti i jednoho borce co to dělá dobře. Pro jiné z okolí Ostravy, zkuste Marek Čepica. Tel. na SZ. Já si nechal dělat průhlednou folii na prahy, zadní hranu nárazníku pod 5 dveřmi (kvůli nakládání do kufru) a také přední a hlavně zadní podběhy. Ve předu to je asi zbytečnost. Dal jsem za to vše kolem 2-2,5 tKč. Už přesně nevím. Nevýhodou je, že mám bílý lak a folie nemá UV filtr, kvůli tomu, aby lak stárnul stejně a po odlepení nebyla rozdílná barva, tak ta folie žloutne. Předpokládám, že příští rok ji budu měnit. Dá se tomu ovšem bránit častým voskováním, nejlépe celého auta. Ne jen folie, zase kvůli tomu blednutí, ať nejsou po sundání folie rozdíly v barvě laku. Můžeš však jen jednou za měsíc natřít leštěnkou tu folii. Ale může se pak stát, jak jsem již psal, že lak bude mít jiný odstín po sundání folie díky působení sluníčka. Osobně jsem ještě zvažoval k té mojí bíle barvě potáhnout kapotu a střechu černým carbonem, nebo černým matem. Jediné co mě prozatím od toho odrazuje je právě to blednutí laku. Ale vypadalo by to VERY GOOD! :-) Už jen kvůli těm mým kolům. Akorát výkon motoru by tomuto "stylingu" neodpovídal. :-( Nj ta nepovedená 1,6 CRDi s Euro5!
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Slowrider » 06.05.2011 14:39

runis píše:Najdi si http://www.tintek.cz/. Kdyby jsi byl z okolí Ostravy, poradím ti i jednoho borce co to dělá dobře. Pro jiné z okolí Ostravy, zkuste Marek Čepica. Tel. na SZ. Já si nechal dělat průhlednou folii na prahy, zadní hranu nárazníku pod 5 dveřmi (kvůli nakládání do kufru) a také přední a hlavně zadní podběhy. Ve předu to je asi zbytečnost. Dal jsem za to vše kolem 2-2,5 tKč. Už přesně nevím. Nevýhodou je, že mám bílý lak a folie nemá UV filtr, kvůli tomu, aby lak stárnul stejně a po odlepení nebyla rozdílná barva, tak ta folie žloutne. Předpokládám, že příští rok ji budu měnit. Dá se tomu ovšem bránit častým voskováním, nejlépe celého auta. Ne jen folie, zase kvůli tomu blednutí, ať nejsou po sundání folie rozdíly v barvě laku. Můžeš však jen jednou za měsíc natřít leštěnkou tu folii. Ale může se pak stát, jak jsem již psal, že lak bude mít jiný odstín po sundání folie díky působení sluníčka. Osobně jsem ještě zvažoval k té mojí bíle barvě potáhnout kapotu a střechu černým carbonem, nebo černým matem. Jediné co mě prozatím od toho odrazuje je právě to blednutí laku. Ale vypadalo by to VERY GOOD! :-) Už jen kvůli těm mým kolům. Akorát výkon motoru by tomuto "stylingu" neodpovídal. :-( Nj ta nepovedená 1,6 CRDi s Euro5!

Bohužel jsem spíš z okolí Pardubic (Česká Třebová), ale už jsem se tu informoval u jedné firmy, která to dělá, jen jsem zvědavej kolik to bude stát. Zvažoval jsem i celopolepení vozu do bílé perleti, ale to už je pro mě moc peněz. No uvidíme kolik si řeknou za tu ochrannou fólii, zvažuju udělat kapotu a nákladovou hranu pátých dvěří (ale nevim, možná zbytečný), ale hlavně okolo těch kol vzadu.

PS: Dnes jsem byl jen tak náhodou v Subaru, tak jsem se kouknul na místo, kde to mám od těch kamínků omlácený a oni tam mají už z výroby nalepenou fólii přes celý lem a přes obrovský kus dveří, nechápu, proč to nedělaj i ostatní, předešli by tomu všemu už od začátku..
Radim (Kia Venga)
Slowrider Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod runis » 06.05.2011 14:45

Máš pravdu. Ale Kia Venga je levné, velmi levné auto! A i když se kdoví jak chvástají kvalitou (nebudu komentovat), tak jim jde hlavně o zisk a každá korunka ušetřená na nákladech jim umožní dát na vůz nižší cenu.

A kolik, že chtěli za to celopřelepení karosérie? Chápu dobře, že by došlo ke změně celé barvy karoserie?
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Umbram » 06.05.2011 19:52

Mně to dělal ( http://www.tintek.cz/ , M. Čepica ) a za ty folie na dveřích a před tím zadním kolel chtěl 1500Kč za obě strany. Zatím jsem spokojen , jde to sice vidět ty mega folie, ale z dálky to není ani poznat. Měl jsem to nechat přes celé zadní dveře pod lištou a nebylo by to skoro vůbec poznat.
PS: "runis" dík :drink: za to doporučení na toho M. Čepicu :thu: (dělal mi i folie na okna :thu: )
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kia Venga 1.4CVVT 66kW Fresh (09/2010)
Umbram Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: okres Frydek-Místek,Dolní Domaslavice  Czech Republic (cz)

Kia Venga (2010)
43000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod runis » 06.05.2011 20:32

Neni zac. :-)
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Exteriér