Kvalita laku na Venze

Styling, lak, střešní nosiče atd.

Re: Kvalita laku na Venze

Příspěvekod Slowrider » 09.05.2011 07:28

Mě řekl servisák v salonu: "No jo no, není to Volkswagen, za ty prachy ta kvalita někde musí bejt znát." Tak to taky o něčem svědčí, že o všem moc dobře věděj.
Radim (Kia Venga)
Slowrider Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod peter562/12 » 09.05.2011 11:25

ked mne tak povie servisak tak to skonci minimalne slovnym sporom. nerucim za seba.to ako keby povedal ha ha ha kupil si si len dajaku kiu !!!a nie wolsvagen.znackovy servisak sa tak nema vyjadrovat skadial dostava svoj plat.tak potom neviem preco nejde fusovat do wolksvagenu !!!!mna to vie strasne rozculit :twisted:
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Slowrider » 09.05.2011 11:41

peter562/12 píše:ked mne tak povie servisak tak to skonci minimalne slovnym sporom. nerucim za seba.to ako keby povedal ha ha ha kupil si si len dajaku kiu !!!a nie wolsvagen.znackovy servisak sa tak nema vyjadrovat skadial dostava svoj plat.tak potom neviem preco nejde fusovat do wolksvagenu !!!!mna to vie strasne rozculit :twisted:

Naprosto souhlasim, chvíli jsem na něj koukal s otevřenou hubou a pak jsem jen zasmál, co na tohle říct :thd: 8-)
Radim (Kia Venga)
Slowrider Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod NOD32CZE » 11.05.2011 08:55

Mno nápodobně tak trochu jsem byl sklamanej po dnešku protože servisák si taky dělal nemístné srandičky k třeba k mému pedálu nebo k palubnímu počítači že číst fora nemám že mám spíš číst manuál :lol: mno ten druhej ho trochu mírnil takže nakonec podávali dotazy/problémy přímo k výrobci.Je to holt novej model se kterým nemaj moc zkušeností.

Jinak stou hrubostí (krupičkou) na mém laku co říkal že mám zkusit odstraňovač asfaltu může to být nános právě ze silnice podle kámoše i pily co teďka všude lítaj něco podobnýho má i on na autě i když v servise zkusil přímo odtraňovač nečistot ale ne na asfalt a pomohlo to jen trochu...

Nevim zatím na můj servis mám takovej neutrální postoj ještě tu je jedna :kia: takže když mě naštvou tak to zkusim u nich...
Kia Venga 1.4CVVT 66kW Fresh,Tmavě Šedá Metalíza (Šedá Steel) - UKRADENO ach jo kdepak jsi moje krásná Vengushko ;(
Čičák=největší zrůda a podvodník
NOD32CZE Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2011)
5000 km @ 6-7 l/100km

Příspěvekod NOD32CZE » 12.05.2011 15:37

Dneska jsem vyzkoušel odstraňovač asfaltu a nepomohlo to vypadá to na vadu laku.Vypadá to jako pory když jsem na to nastříkal ten odstraňovač :? nemá stím někdo zkušenost že při přejetí rukou po autě že by v některých místech byl hrubý :?: :help:
Kia Venga 1.4CVVT 66kW Fresh,Tmavě Šedá Metalíza (Šedá Steel) - UKRADENO ach jo kdepak jsi moje krásná Vengushko ;(
NOD32CZE Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2011)
5000 km @ 6-7 l/100km

Příspěvekod Slowrider » 12.05.2011 20:23

NOD32CZE píše:Dneska jsem vyzkoušel odstraňovač asfaltu a nepomohlo to vypadá to na vadu laku.Vypadá to jako pory když jsem na to nastříkal ten odstraňovač :? nemá stím někdo zkušenost že při přejetí rukou po autě že by v některých místech byl hrubý :?: :help:

Já mám celý auto takový jako krupicový nebo jako pomeranč, ale to je špatnej lak, s tím nic nenaděláš.
Radim (Kia Venga)
Slowrider Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod milan79 » 12.05.2011 21:22

Treba to oficialne reklamovat a dat si vystavit doklad o reklamacii. Predajca sa musi podla obchodneho zakonnika k reklamacii vyjadrit do jedneho mesiaca, ak tak neurobi, tak je to dovod na odstupenie od zmluvy. Ak reklamaciu neuzna, tak potom uz neostava nic ine len poskytnut pravne kroky. Ja by som sa s tym urcite nezmieril. Este ma napada otazka. Bolo to take aj pri preberani auta? Ak ano, tak ja osobne by som ho urcite neprebral.
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod NOD32CZE » 12.05.2011 22:53

Nevim ci to reklamovat pokud uznaj a zacnou prestrikavat dily tak to auto bude strakaty uz nikdy netrefej presnou barvu,alespon se tohodle nejvic bojim.Pokud bych mel odstupovat od smlouvy tak nevim presne jak to chodi pri uverech bude to slozitejsi.A na pravnickou cestu nemam dost financnich prostredku...
,
Je to docela slozity a nevim ci se do toho poustet.Pri prebirce jsem na nic neprisel dokonce bych mel jedbu teorii ze na vyrobe to kvalitou projde ale jak se zacne vuz provozovat v beznych podminkach dest,pil,kaminky ad.veci ktere by mohli mit vliv na lak tak v nekterych mistech kde stroje slabeji dil nalakovali tak se zacnou vady projevovat driv nez kdykoliv jindy.Nevim jak to chodi co primo vystupni kontrla zkontroluje ale pokud lak nemeri tak nepoznaji kde je nebo ktera cast dilu je mene nalakovana...
NOD32CZE Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2011)
5000 km @ 6-7 l/100km

Příspěvekod Slowrider » 13.05.2011 13:55

Jak pokračuje moje reklamace stále fáze 1: Minulý týden v pátek bylo vozidlo nafoceno s tím, že se foto odešle do Prahy na posouzení a že mi v tomto týdnu zavolají s výsledkem. Dnes je 13.5.2011 volal jsem teď do servisu a odpověď - musí se vytvořit jakýsi "eurotex" formulář na posouzení, ještě to není hotový, možná příští týden.
Takže nic, stále čekat..
Radim (Kia Venga)
Slowrider Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod loty » 13.05.2011 14:24

Jaaaj....
Moj znamy si nedavno kupil firemnu flotilu hyundai i20, i30, i30cw po viac kusov bielej farby a na kazdom kuse je to zle nastriekane... niekde slabo nastriekane - mala vrstva farby, niekde je ta biela leskla alebo matna.... katastrofa..... ale u skodovky je to podobne... po odstraneni foliovej reklamy isiel po 1/2 roku dole aj lak.... je to asi tou vodou rieditelnou farbou.... a setrenim vo vrstvach.... :-(
loty Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
3880 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Slowrider » 23.05.2011 07:35

Jak pokračuje reklamace fáze 2:
dne 20.5.2011 telefonát ze servisu ohledně vyřízení reklamace.

Vyjádření následující:
1) závada: odlupuje se vrchní bezbarvý lak z předního nárazníku
vyjádření: přelakování nárazníku na záruku

2) závada: omlácené boky dveří a blatníků
vyjádření: jedná se o mechanické poškození od posipového materiálu vozovky, na což se záruka nevztahuje, nicméně mi zaplatí 70% ceny opravy.

Jsem objednán na 6.6.2011 a předběžná doba opravy od pondělí do pátku.

Tak jsem na to zvědavej, v servisu mi řekl chlápek, že bych se měl s touhle celou opravou vejít do 1000,-- Kč
Radim (Kia Venga)
Slowrider Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod olap11 » 24.05.2011 20:09

...nielenze v hokeji ste lepsi. Este aj vo vybavovani reklamacii. :)
olap11 Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod peter562/12 » 24.05.2011 20:13

v hokeji ano :yes: no to druhe si nemyslim. :no:
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Slowrider » 24.05.2011 20:37

olap11 píše:...nielenze v hokeji ste lepsi. Este aj vo vybavovani reklamacii. :)

Není důležitý kdo je jak dobrý nebo lepší, každý je dobrý v něčem jiným, hlavní je, abysme drželi spolu, při sobě, pomáhali si a zbytečně se bezdůvodně neobviňovali kvůly blbostem, jak jsem se s tím už několikrát setkal. Já jsem napůl slovák, mám na slovensku půl rodiny. A preto hovorím, všetci sme jeden národ, zem, na ktorej stojíme je naša a všetci nosíme rovnaké národné farby v srdci, biela, modrá, červená, farby našej lásky, tak to je :drink:
Radim (Kia Venga)
Slowrider Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod LUBOBUBO » 22.06.2011 21:57

Manželka reklamovala u predajcu kvalitu laku. Hlavne zadné blatníky a dvere. Poobzerali to a navrhli jej zmeranie hrúbky laku, s tým, že už majú objednaný merač a keď príde, tak jej dajú vedieť. Tak sa aj stalo, manželka zaviezla auto do servisu a hrúbku laku zmerali. Výsledky boli hrozivé :shock: .
Podľa servisu má byť minimálna hrúbka farby 80 mikrónov. Namerali 44! A to hlavne na najexponovanejsích miestach : podbehy, zadné blatníky, dvere :o .
To sa potom šetrí :kia: :tongue: , keď sa na auto dá skoro o polovicu menej farby! A pri tej produkcii, to je celkom slušná úspora :thu: .
Takže reklamáciu posunul servis importérovi. Ten sa podľa slov servisu vykrúcal, ale nakoniec zabrali fotky merača hr.laku s nameranými hodnotami ;) .
Auto je už hotové, striekali sa podbehy, oboje zadné dvere a zadné blatníky. Prístup servisu vcelku dobrý, kvalita slušná i keď som tam našiel chyby (ja vždy niečo nájdem :lol: ). Trochu ma prekvapili slovami, že ak ešte niečo bude na karosérii, už to nebude také jednoduché reklamovať :no: . To akože bol bonus, že uznali to, čo pos..li (myslím výrobcu)? Klamú nás na kvalite a ešte sa budú tváriť urazene? Však dobre vedia, čo predávajú :hammer: .
Minule som odmontoval originál predné zásterky a založil som univerzálne za necelých 5 euro. Sú podstatne väčšie, dúfam, že budú aj učinejšie. Ešte plánujem nalepiť ochrannú fóliu na zadné blatníky aj dvere a čím skôr, kým to nie je znova obité. Za chvíľu to bude mesiac čo to striekali, tak by už hádam mohlo.
Tak doporučujem pri reklamovaní sa nedať a použiť argumenty, nám to zatiaľ vyšlo. Určite záleží aj od servisu a od ľudí na akých natrafíte.
:kia: :SK:
LUBOBUBO Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
62500 km @ 6.7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Exteriér