samočinné vynulování průměrné spotřeby

Trápí Vás něco na voze?

Re: samočinné vynulování průměrné spotřeby

Příspěvekod runis » 13.07.2010 20:39

Zdravím pánové.
Tak mi to nedalo a opět jsem psal panu Kulhánkovi. Tímto mu děkuji za rychlou a vstřícnou odpověď. A také Vás všechny prosím o zaslání vaších VIN na jeho mail s upřesněním, že jde o problém palubního počítače. Případně můžete přidat připomínku k nesmyslnému mazání po 6 natankovaných litrech. Já mu číslo VIN také pošlu. Teď záleží, co na to Kia. A prosím Vás o slušně napsané maily. Žádné vyhrůžky! Tento pán za náš problém nemůže. :-)

Vážený pane ,

Dovolte, abych Vám tímto odpověděl na Váš dotaz.
Děkuji za Vaše postřehy ke kvalitě vozidel Kia.
Záležitost s nahodilým mazáním údaje počítače průměrné spotřeby je nám známa a již v dubnu tohoto roku jsme provedli řádné hlášení výrobci k provedení nápravného opatření.
Bohužel výrobce dosud pouze konstatoval, že provede investigaci problému. Žádná finální správa o způsobu korekce na vozidlech v provozu zatím není známa.
Pro vytvoření většího tlaku na výrobce by bylo vhodné mě poslat například Váš VIN vozidla, přičemž bychom mohli rozšířit VIN list postižených vozidel. Čím více vozidel, tím větší tlak.

Automatické nulování průměrné spotřeby je logika nastavená výrobcem. V tomto případě můžeme, a také tak učiníme, poslat hlášení výrobci o kvalitě vozidla.

V případě dalších dotazů mě neváhejte kdykoliv kontaktovat.

S pozdravem,

Ing. Martin Kulhánek
Vedoucí technické sekce
 ! "vladislav" píše:
Upraveno na žádost Runise..
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod lub » 14.07.2010 08:10

Vážení pánové.
Právě jsem poslal p.Kulhánkovi VIN vozidla a popis závady.
S p.Kulhánkem jsem už komunikoval v březnu ale to mi ještě moc nevěřilil,uvidíme co bude dál.
Příjemné jízdy z Vengou Vám přeje Lub.

Přeji dobrý den.
Reaguji na diskusní forum Kia Klub CZ/SK-závady PP u vozu Kia Venga.Myslím,že jsem byl asi první ztěžovatel na funkci PP.Abych upřesnil moji závadu : zpočátku se mi nenulovala průměrná spotřeba po natankování ale samovolně po rozjezdu do 10metrů jízdy.Průměr vydržel 2 maximálně 8 dní.Od počátku června se nuluje také po natankování,vůz byl mezitím na kontrole závady v servisu,ale nic nenašli a zpočátku mi moc nevěřili.Jednou se vynuloval 2x v jednom dni.Upozorňuji,že parkuji na rovné betonové ploše,protože poslední info ze servisu je,že je nepřiměřená citlivost plováku a na nerovném povrchu by mohlo dojít k vynulování,což se mi jeví jako málo pravděpodobné.Na naších tankodromech by pak docházelo k nulování i za jízdy a to se mi nikdy nestalo.Určitě budete se mnou souhlasit,že funkce nulování po natankování je nesmyslná,protože až po vyjetí jedné nádrže se průměr trochu stabilizuje,no a po natankování jedeme znovu.Mám i výhradu k přesnosti PP a jeho průměru - skutečný půměr vypočtený z plná-plná je asi o cca 0,5 L vyšší.Trochu mně to překvapuje,protože před tím jsem vlastnil RIO II a tam údaj spotřeby korespondoval celkem ze skutečností.Trochu mi vadí,že jsem si připlatil 10 000Kč za něco co není funkční.Na závěr Vám přikládám VIN vozidla, které vlastním od března 2010
VIN - TMAEG812AAJ008331, v případě nějakého posunu k lepšímu prosím o info.
S podravem Lubor Šipoš.
KIA VENGA 1,6 CVVT Active + rádio a PP
lub Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod MAKU19 » 14.07.2010 10:19

:) Tak už aj ja som poslal mail na uvedenú kontaktnú osobu. :)
Obrázek
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW
Radšej užívať život ako v klube dôchodcov spomínať na pracovné úspechy
MAKU19 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
75777 km @ 7.31 l/100km

Příspěvekod branor » 14.07.2010 12:09

Aj ja som uz poslal e-mail, tak dufam ze sa nieco poriesi... :thu:
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod runis » 28.07.2010 14:04

PROSÍM VŠECHNY CO MAJÍ PROBLÉM S NULOVÁNÍM PRŮMERNÉ SPOTŘEBY, ABY SI PŘEČETLI TENTO PŘÍSPĚVĚK! Psal mi pan Ing. Kulhánek, že mu čísla vozidle VIN, které mají tento problém, posílají i lidé ze Slovenska i z Polska. Tímto se on dostává do problému, neboť on zastupuje značku KIA pouze v ČR! Takže prosím všechny, kdo jsou slováky, poláky a já nevím koho, kdo to tady ještě čte, aby tuto reklamaci uplatňovali u svého zastoupení, ve své zemi, nebo tam, kde vozidlo zakoupili. Títmo se veřejně omlouvám pani Ing. Kulhánkovi za způsobené problémy. Trošku jsem předpokládal, že to je samozřejmost, že se reklamace uplatňuje v zemi, kde bylo vozidlo zakoupeno. Tímto, ale nepopírám svůj díl viny. Pane Kulhánek omlouvám se za způsobené nepříjemnosti. A děkuji za Vaše korektní jednání.
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod branor » 29.07.2010 07:38

Tak to sa tiez ospravedlnujem, ale ono to bolo fakt napisane stylom ze "piste vsetci" :-(. Nevie niekto kontakty na zastupenie na slovensku?
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod Stefi » 29.07.2010 09:03

branor píše:Tak to sa tiez ospravedlnujem, ale ono to bolo fakt napisane stylom ze "piste vsetci" :-(. Nevie niekto kontakty na zastupenie na slovensku?

http://www.kmss.sk./ , tu by si mal nájsť aj kontakt :?
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod MAKU19 » 29.07.2010 09:34

:D Tak som to preposlal na slovenského zástupcu, tiež som najskôr pochopil že to ide priamo výrobcovi v Čechách. :D
Obrázek
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW
Radšej užívať život ako v klube dôchodcov spomínať na pracovné úspechy
MAKU19 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
75777 km @ 7.31 l/100km

Příspěvekod runis » 30.07.2010 10:35

Kluci já se omlouvám i Vám! Mě to ani nenapadlo to upřesnit. Takže nepříjemnosti jsem způsobil nejen panu Ing. Kulhánkovi, ale i Vám. Omlouvám se! Mimochodem, sice jsem si spletl-už zase, umístění příspěvku, napsal jsem ho do spotřeby, ale včera jsem byl na výletě, přesně 273 km a celkem 7 x vynulování palubního počítače!!! :-( Bližší v mém popleteném příspěvku v průměrné spotřebě.
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod snowko » 30.07.2010 10:44

Mne sa zda, ze cim viac km mam najazdenych, tak tym sa to menej nuluje. Uz sa blizim k 7 000 km a priemerka mi vydrzi aj 4 dni :-). V servise mi povedali, ze sa bude menit cela riadiaca jednotka, alebo software. Ale nevedeli mi povedat kedy...
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod peter562/12 » 01.08.2010 18:49

mame vengu 1,4 b zhruba viac nez 3 mesiace.no este sa nestalo ze vymaze udaje.a to aj ked vypnem motor alebo ked tankujem atd. pokial sam nevymazem priem.spotrebu alebo ubehnute km. este dobre ze to funguje,inac z mojou povahou ked buchnem po palubovke tak asi nebude fungovat nic.PRAJEM VAM NECH TO FUNGUJE a co najmenej starosti z autom
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod milan79 » 01.08.2010 22:01

peter562/12 píše:mame vengu 1,4 b zhruba viac nez 3 mesiace.no este sa nestalo ze vymaze udaje.a to aj ked vypnem motor alebo ked tankujem atd. pokial sam nevymazem priem.spotrebu alebo ubehnute km. este dobre ze to funguje,inac z mojou povahou ked buchnem po palubovke tak asi nebude fungovat nic.PRAJEM VAM NECH TO FUNGUJE a co najmenej starosti z autom

Tak to mas asi pokazene. Reklamuj :lol:
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod peter562/12 » 02.08.2010 15:14

nemam dovod reklamovat,ked pojdem na 1 kontrolu tak sa opitam.
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Venousek » 07.08.2010 20:02

Zdárec všem, jak mi dneska odstranili ten kamínek z brzd, co mi způsoboval strašné vtzání občas jízdy, tak jsem se zeptal ohledně toho nulování průměrné spotřeby a bylo mi odpovězeno, že se o tom ví a že se bude vymňovat celý plovák!!! To je stejně zajímavé, že místo toho, aby se pouze přeprogramoval palubní počítač, tak se dělá mechanický zákrok na autě, který je mnohem náročnější. Stačilo by přece softwarově odstranit tuto podmínku ve firmwaru PP a je to. No nevím, jak to nakonec dopadne. Každopádně dneska se mi to resetlo přímo při cestě. Pokládal jsem si za cíl stáhnout aktuální spotřebu z 6,7 l/100 na 6 a snažil jsem se jet na spotřebu. Jakmile jsem měl 6,4, tak zničeho nic bum a svitlo -/-- a bylo vše odznovu, tak jsem se zase naštval :x
KIA VENGA 1,4 CVVT, red, comfort + keyless system
Venousek Muž
Přispěvatel fóra

Kia Venga (2010)
42000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod jirka.zc » 08.08.2010 08:48

Zdravím VENOUSKA a mám jednu technickou :!: , jak už jsem kolegy dopisovatele fora žádal, že je ku prospěchu všech , aby použili " podpis " a v něm napsali co mají za auto a motor, někdy není jasné o čem je řeč. :kia: :CZ:
Zdraví Jirka KIA VENGA 1.4.CRDI 66kW
jirka.zc Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
46000 km @ 5.4 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady