Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

samočinné vynulování průměrné spotřeby

Trápí Vás něco na voze?

Re: samočinné vynulování průměrné spotřeby

Příspěvekod lub » 03.09.2010 08:22

Zdravím pánové.
Odpověď od p.Vaňka jsem ještě nedostal,ale mluvil jsem s ním telefonicky.A výsledek je:
-Stížnost na logiku PP-nulování po natankování slyšel poprvé,dále,že Hyndai v Nošovicích je jenom montážní závod
a PP jim přijde v krabici už naprogramováný a oni ho jenom zabudují,podle jeho slov musí útočit přímo servisy
na mateřský závod :kia:
- samovovné nulování řeší výrobce a důvodů je několik - pokles napětí při startování pod 5,6V,plovák atd... údajně
jěště není vyřešeno,takže nevím proč mi servis oznamoval,že mně tento týden pozve na výměnu plováku,ale potom
se už neozval.Jestli jsem neměl být pokusný králik?
Takže to vypadá,že jsme prozatím ve slepé uličce.Pan Vaňek moji stížnost poslal na tech.oddělení slíbil,že mi potom
odpoví.
P.S. poslal jsem mu ještě adresu naší diskuse aby se podíval,že postižených je poměrně dost. :?

KIA VENGA 1,6 Active+klima,rádio a PC
KIA VENGA 1,6 CVVT Active + rádio a PP
lub Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod snowko » 03.09.2010 15:10

Mna v servise v BA vyzvali aby som prisiel, ale ze len odfotia moj technicky preukaz, odfotia si palubny pocitac, VIN cislo a otvoria zakazku. Nic viac. Zatial. A je nejaka adresa, kam by som mohoil pisomne napisat o nasom probleme? pripadne viaceri? do zavodu v ZA?
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod Venousek » 04.09.2010 21:15

Zdravím, zkuste se prosím také všichni zmínit, že by jste byli rádi, kdyby se průměrka po každém natankování neresetovala. Jde totiž o to, že všichni tvrdí, že je to normální věc a že je to od výroby a je to v manuálu napsáno, ale nikde jsem tuto informaci v manuálu nenašel a ani nás nikdo na to neupozornil. Ať nám řeknou, kde to tam máme najít ;)
A pokud to tam není, tak je to třeba odstranit. :yes:
KIA VENGA 1,4 CVVT, red, comfort + keyless system
Venousek Muž
Přispěvatel fóra

Kia Venga (2010)
42000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod lub » 06.09.2010 08:15

Zdravím pánové.
Odpověď od p.Vaňka přikládám níže,nic moc pozitivního,zbývá nám si stěžovat přímo do :kia: ,má někdo podobnou adresu jako na Hyndai? Po dlouhé době se povedlo vypozorovat jednu závislost kdy se to vynuluje - zapnu rádio a nechám ho hrát tak 5-10 minut ,potom nastartuju a zhruba 10m po rozjezdu se vynuluje.Nebo přijedu před obchod vypnu motor ale rádio nechám hrát a čekám na manželku,zase stačí 5-10 min.,nastartuju rozjedu a průměr je v čudu.To by vypadalo na velký pokles napětí baterky při startování ale nesedí mi jedna věc,že se nevynuluje ihned po nastartování ale až po rozjezdu.
Přeji lepší zprávy. :?

Vážený pane Šipoši,
jak jsem Vám sdělil už včera, konzultoval jsem případ nahodilého vymazávání počítače s experty z oddělení kontroly kvality. O těchto případech samozřejmě vědí a tvrdě pracují na definitivním vyřešení, a to ve spolupráci s dodavateli příslušných komponentů. Nicméně, v tuto chvíli ještě konečné řešení pro servisní síť (tzv. field fix) není hotovo.

Vážený pane Šipoši, je mi líto, že Vám v tuto chvíli nemohu poskytnout pozitivnější informace, ale řešení bude oznámeno v nejbližší době. Pokud se týká vynulování počítače po každém natankování, jedná se zřejmě o rozhodnutí a přání společnosti Kia Motors, které my jako výrobci nemůžeme ovlivnit.

S pozdravem

Petr Vaněk

Generální manažer PR

HMMC
lub Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod lub » 06.09.2010 10:56

Jěšte připojuji odpověď p.Vaňka na kontakt technického oddělení :kia:

Dobrý den,
přeji i Vám hezký den. S tím kontaktem to nebude tak jednoduché – budete se muset obrátit na distributora a importéra Kia Motors Czech v Čestlicích u Prahy (kontakty viz http://www.kiamotors.cz/ ) a teprve oni mohou eventuálně postupovat přes Kia Motors Europe do korejské centrály. Možná Vám to připadá složité, hierarchické a byrokratické – ale je to naprosto logické a jediné možné, protože vedení globální společnosti v Soulu se nemůže a nebude zabývat individuálními stížnostmi, náměty a podněty.

S pozdravem

Petr Vaněk

HMMC
lub Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod lub » 07.09.2010 09:03

Zdravím pánové.
Včera jsem navštívil servis,abych se dověděl proč mi chtěli vyměnit plovák,když podle odpovědi pana Vaňka problém výrobce ještě nevyřešil a důvodů nulování je víc než jenom plovák. Byla to interní akce mého servisu a objednali inovovaný plovák který se montuje do vozů teď,původní byl prý moc citlivý.Operaci jsem nepodstoupil,abych nebyl pokusný králik.
Servisu jsem předvedl,že se nuluje,když necháš hrát rádio 5-10 min. a teprve potom nastartuješ,po rozjezdu se spolehlivě vynuloval. :thd: .Může mi někdo potvrdit,že mu to taky tak funguje?
Ahoj.
lub Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod snowko » 07.09.2010 12:31

Podla mna to asi nebude mat s radiom nic spolocne. U mna je postup startovania taky, ze pri startovani sa spusta hned aj radio. Nechavam zapnutu stale priemernu spotrebu na displayi. No a napriklad teraz uz 4 dni sa to nenulovalo a tipujem, ze pride den, ked za to vynuluje aj 4x za den. Je to naozaj samocinne nulovanie. Uz sa mi to vynulovalo aj ked som nastartoval a radio bolo vypnute. Idealne by bolo zmenit SW. No snad na to pridu aj v KIA
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod branor » 08.09.2010 09:18

No neviem neviem, dnes som mal chvilu casu na velkom parkovisku... Tak som si to otestoval...
Idem nacita sa priemerka
Zastavim a radio necham hrat
Cakam cca 5 min a idem znova
A hla priemerka sa po par metroch vynolovala
Este idem aby nabehol nejaky udaj
Zastavim, necham hrat radio a po cca 15s hned nastartujem - nic sa nestalo
Opakujem prvy postup s cakanim 5min bez toho aby bol klucik vytiahnuty zo zapalovania a hla opat vynulovana priemerka...
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod branor » 08.09.2010 09:33

No mam tu na kolektiv otazku...
Bola mi ponuknuta vymena TRIP computera... Vraj podla informacii z vyroby by to malo vyriesit problem ale na 100% sa to zarucit neda... Myslite si ze by tato vymena mohla pomoct? Nechcem nieco podstupovat ak to nebude mat zmysel a nechcem to podstupit len koli tomu aby som bol spokojny ze sa problemy snazia riesit a v servise budu mat odo mna na chvilku pokoj kym to budem testovat... Dalsia otazka znie ci chcem byt pokusny kralik, na druhej strane vymena TRIP za novy kus nie je nejake hazardne testovanie... ale rad by som poznal nazor okolia... Informacie z ineho zdroja a teda servisu tvrdia ze som zatial jediny u nich s touto chybou takze to asi naznacuje ze bud to ludom nevadi, alebo si to este nevsimli, alebo je len limitovana seria vadnych suciastok (TRIP computer?) a teda ti co tu spolu diskutujeme...
Podla info z ineho nemenovaneho zdroja by mala novsia verzia FW odstranit samovolne nulovanie TRIP po tankovani, ale ak sa budete na to stazovat aj nadalej, urcite nic nepokazite a veci len urychlite :-) ... :kia:
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod snowko » 08.09.2010 09:41

na testovanie treba minimalne tyzden, aby sa toto potvrdilo/vyvratilo. Mne jeden pan nadsene pisal, ze problem sa vyriesil a ze ani nebol! dokonca aj z KIA showroomu mi to pisali: Staci ak necham palubny pocitac na priemernej spotrebe a tak vypnem motor - a naozaj, par dni to fungovalo. A potom prisiel den D a sa to nulovalo par krat za den. Este ze nemam STOP START system, tak to by som pojem priemerna spotreba ani nepoznal :-). Navyse kamarat predajca KIA zo severu mi napisal, ze u nich sa NIKTO nestazoval na tento problem a mam dojem, ze mi ani neveri, ze Venga taketo nieco ma. Podla mna, nie pre kazdeho je udaj o priem spotrebe zaujimavy a ani to nesleduje.

branor píše:No neviem neviem, dnes som mal chvilu casu na velkom parkovisku... Tak som si to otestoval...
Idem nacita sa priemerka
Opakujem prvy postup s cakanim 5min bez toho aby bol klucik vytiahnuty zo zapalovania a hla opat vynulovana priemerka...
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod rehmen » 08.09.2010 21:08

branor píše:No neviem neviem, dnes som mal chvilu casu na velkom parkovisku... Tak som si to otestoval...
Idem nacita sa priemerka

Což by znamenalo, že se nejedná o pokles napětí v baterce - nejsem elektrikář, ale pokud by se to mělo nulovat, když je na tom baterka hůř, tak by se ti to mělo vynulovat i po těch 15s čekání. Nebo se pletu?

Já jsem tuto fintu s rádiem nezkoušel - uvidím jestli bude někdy podobná situace. Nicméně nulování spotřeby mě až tak netrápí, protože si jí stejně počítám podle tankování.

Jinak mě se stále nuluje při dotankování paliva, ale na to už jsem si zvyknul.
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod lub » 10.09.2010 09:40

Já jsem elektrikář,ale taky mi to není jasné,kdyby byl pokles napětí tak velký tak by se to mělo vynulovat ihned po nastartování a ne až po ujetí třeba 10m.U mně se ta vzdálenost po nastartování asi tak od 5 - 50 m a není ta vzdálenost vždy stejná. :?
lub Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod loty » 11.09.2010 19:51

Ahojte po dlhej dobe...
takze uz ja som konecne majitelom Vengy od 10.9.2010...

a teraz k tomu nulovaniu... mne sa to stalo uz asi 3x...
1. po prvom tankovani...to je OK.
2. po nastarovani, asi 10-15sekund ako som sa pohol...
3. po nastarovani, asi 10-15sekund ako som sa pohol...
a hlavne som si vsimol ze sa to nuluje ked sa mi zamknu dvere/ central.... pri rozjazde,
takze neviem, neviem ci to naozaj nesuvisi s tym poklesom elektriny?.... :-(

LOTY
loty Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
3880 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod snowko » 11.09.2010 20:15

ako dlho mate Vengu? Myslel som, ze teraz uz vo fabrike v CR urobili napravu a do showroomov posielaju auta bez tejto anomalie. Je tu aj niekto kto ma Vengu a palubak sa mu sprava tak, ako ma?

loty píše:Ahojte po dlhej dobe...
takze uz ja som konecne majitelom Vengy od 10.9.2010...

a teraz k tomu nulovaniu... mne sa to stalo uz asi 3x...
1. po prvom tankovani...to je OK.
2. po nastarovani, asi 10-15sekund ako som sa pohol...
3. po nastarovani, asi 10-15sekund ako som sa pohol...
a hlavne som si vsimol ze sa to nuluje ked sa mi zamknu dvere/ central.... pri rozjazde,
takze neviem, neviem ci to naozaj nesuvisi s tym poklesom elektriny?.... :-(

LOTY
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod loty » 11.09.2010 21:22

Od piatku, ale bola to skladovka a nejak neviem najist mesiac vyroby...
podla mna ten problem urcite bude suvisiet s poklesom elektriny... mozno by to mohol niekto vysvetlit kto ma ISG, tam je sylnejsia bateria....
ale inac ten sami problem maju zakaznici aj vo FR a NL, kde citam fora cez google translator...

a urcite tento problem este nevyriesili vo vyrobe, kedze o nom mozno ani nevedia....
loty Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
3880 km @ 8.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady