samočinné vynulování průměrné spotřeby

Trápí Vás něco na voze?

Re: samočinné vynulování průměrné spotřeby

Příspěvekod Marek_Km » 17.05.2010 16:49

U Cee´da se pod 30 kmh nezobrazí aktuální spotřeba. Ale u jiných značek se při zpomalování a zastavení přepne spotřeba z l/100 km na l/hodinu.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod runis » 17.05.2010 17:42

Zdravím. Tak Vám všem přeposílám vyjádření z kanceláře Kia z Prahy. Poslal jsem jim odkaz na tenhle topic,a bylo mi odpovězeno tohle:

Zdravím Vás pane Runčáku,
Počítač průměrné spotřeby Vašeho vozu je nastaven tak, aby se vynuloval při každém natankování (tedy natankování min 6 litrů paliva).
V případě, že se na Vašem voze resetuje průměrná spotřeba častěji, pak Vás musím poprosit, abyste o této skutečnosti informoval některého z autorizovaných opravců KIA v České republice - doporučuji Vám kontaktovat dealera, který Vám vůz prodal, protože on má největší zájem na Vaší spokojenosti.
Tento dealer pak provede na Vašem voze kontrolu souvisejících systémů a bude nás o výsledku informovat standardní cestou.
Na základě těchto informací můžeme informovat výrobce a řešit to s ním.
S pozdravem a přáním mnoha šťastných kilometrů.

! "vladislav" píše:
Upraveno na žádost Runise..
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod runis » 17.05.2010 17:43

Takže hurá všichni do servisu, abychom jim trochu zamotali hlavu! :-)
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Priemerná spotreba na voľnobeh

Příspěvekod MAKU19 » 17.05.2010 18:57

:o Dnes som sa na základe týchto príspevkov pozrel na moju priemernú spotrebu. Mal som naštartovaný motor a čakal som na manželku. Na začiatku ukazovalo spotrebu 11,7 l ale táto postupne rástla a kým manželka prišla (za chvíľku podľa nej) tak som mal už na ukazovateli 12,9l :cry: To som sa nepohol z miesta :!:

:? Ešte mám otázku tá priemerná spotreba je vypočítavaná pre trip A alebo pre trip B? :?
Obrázek
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW
Radšej užívať život ako v klube dôchodcov spomínať na pracovné úspechy
MAKU19 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
75777 km @ 7.31 l/100km

Re: Priemerná spotreba na voľnobeh

Příspěvekod Marek_Km » 17.05.2010 20:05

MAKU19 píše::o Dnes som sa na základe týchto príspevkov pozrel na moju priemernú spotrebu. Mal som naštartovaný motor a čakal som na manželku. Na začiatku ukazovalo spotrebu 11,7 l ale táto postupne rástla a kým manželka prišla (za chvíľku podľa nej) tak som mal už na ukazovateli 12,9l :cry: To som sa nepohol z miesta :!:

Logicky - přepočítává spotřebované palivo k ujeté vzdálenosti, takže pokud budeš stát na místě s nastartovaným motorem, tak pořád poroste.

MAKU19 píše: :? Ešte mám otázku tá priemerná spotreba je vypočítavaná pre trip A alebo pre trip B? :?

Ani jedno, ani druhé (u Cee´da), počítá se od posledního vynulování průměrné spotřeby.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod MAKU19 » 17.05.2010 20:15

:? Teda keby som stál na mieste neprešiel ani meter tak potom by mi to malo ukazovať nekonečnú spotrebu (delenie 0).Nemalo by pri voľnobehu ukazovať spotrebu v litroch za hodinu a tá by potom nemal rásť? Niekto to tu písal že pre Ceed to zobrazuje týmto spôsobom. :?
Obrázek
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW
MAKU19 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
75777 km @ 7.31 l/100km

Příspěvekod marhalu » 17.05.2010 21:22

Motáš dvě věci dohromady - aktuální a průměrnou. Průměrná roste protože se jestě nic neujelo. Aktuální by měla ukazovat pořád stejnou hodnotu. Ja tam mám progress bar a když stojím tak mám maximum. Tzn dělení nulou - nekonečno :)
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod MAKU19 » 17.05.2010 21:32

:D A tak som pochopil, keď už som mal nabehané 450km od začiatku a nevynuloval som priemernú spotrebu, tak sa mi k poslednej hodnote priemernej postupne nabalovala spotreba na voľnobeh. Iba že sa mi to zdalo veľmi progresívne, za 2 minúty mi narástla spotreba na voľnobehu o vyše litra a to mi pripadá na voľnobeh veľa :(
Obrázek
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW
MAKU19 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
75777 km @ 7.31 l/100km

Příspěvekod marhalu » 17.05.2010 21:41

tak to je jiná. No pěkně to teda poskočilo. Zapoměl jsi sundat nohu z plynu ? :lol:
Hmm tohle jsem ještě nezaznamenal. To že mi to nuluje při tankovaní mi trochu vadí ale dá se na to zvyknout. Někdy to udělá, někdy ne. Vyždycky tankuju plnou tzn cca 40l.
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod slava » 17.05.2010 21:42

Nějak mi to rozum nebere. Na co je takový PP, který palubně nepočítá?? Po každém tankování se vynulovat? To tam nemusí vůbec být! To si průměr spočítám úplně přesně i sám. Jedu z kopca - nežere, jedu do kopca - žere, šlapu na to - žere jak kráva. Průměr? Celkem ujde. Takto si to asi představoval ten vymatlanec co to udělal. Ale na druhou stranu má :kia: opět jedno prvenství! Takový PP určitě nemá ani Masserati. Začali jsme šetřit na novou Sportage, tak jsem zvědav čím mně :kia: od její koupě odradí! Pak si koupím Kaškaja a budou mít po ptákách, vynálezci vylízaní!
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod marhalu » 17.05.2010 21:46

No máš spočítanou spotřebu na jedno tankování :yes: . Ale taky mi vadí. I v tý Fábii to bylo vyřešený líp. Tak to taky nulovalo ale po 10t km ..
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod MAKU19 » 17.05.2010 22:07

:thu: Keď som si vypočítal spotrebu po natankovaní tak mi vyšla 7,7l/100km. Tento dnešný údaj bol asi po prejdení 20km od tankovania a preto bol zrejme ten nárast taký rapídny. Takže ta informácia o priemernej spotrebe je najpresnejšia tesne pred ďalším tankovaním :thu:
Obrázek
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW
MAKU19 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
75777 km @ 7.31 l/100km

Příspěvekod runis » 18.05.2010 17:29

Tak ten PP si fakt dělá co chce! Teď 2 dny držel jako by byl ze železa!!! Doslovně! Pořád 6,4 průměr. Ani se to číslo neměnilo. Mám dojem, že průměr prostě neukazoval, jenom zmrzl. Zbytek jel. Dnes jsem jel do obchodu. Vyběhnu z auta, a koukám, že to tam nemají. Za 2 min. zpátky a nastartovat. A ejhle! Ono se to vynulovalo! Tak jedu do dalšího obchodu. 5km. Zase do obchodu, tam to měli, honem do auta cca asi 5-6 min. No a ono se to zase vynulovalo!!! Tož to už se to nuluje trochu moc! Tak nevím co s tím. Asi brzy bude návštěva servisu. Mělo by nás na to řvát asi více, ať s tím něco dělají. Tohle mě na tom autě trochu mrzí. I když jezdí to i bez toho hezky. :-) Akorát, že zase budeme muset vozit bloček a kalkulačku a počítat při tankování na pumpě, jako za dob Shade 120!
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod vladislav » 18.05.2010 22:13

@runis
Do toho servisu bych zajel hned ...Dávají na to auto záruku tak at se starají.. :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod snowko » 19.05.2010 11:42

A neda sa palubny pocitac preprogramovat? Kamarat mi hovoril ze bol u nejakeho typka v servise, kde mu za 20 EUR zmenil/preprpgramoval funkcie. Opytal sa ho, co chce zrusit - napriklad signalizaciu nezapnutych pasov, udaje o spotrebe a podobne... stalo to 20 EUR. Nema s takymto niekto skusenosti? resp mozno aj v KIA servise by to slo...(?)
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady