Chrastíci přistrojový panel

Trápí Vás něco na voze?

Re: Chrastíci přistrojový panel

Příspěvekod srobik2000 » 14.02.2011 20:01

Asi nič nepomôže... nakoľko sú tam použité tvrdé plasty na prístrojovej doske. Rátajú že keď tam prídem keď bude teplejšie a "opravia" to že to už do zimy vydrží. Len im všetky tie "klepajúce" auta vrátiť!!! Vďaka tvrdému podvozku neverím že to dokážu odstrániť. Ako som písal zo servisu som to zobral a slabo to klepalo na nerovnostiach. Stačilo že som šiel po nerovnej ceste, len to kleplo a odvtedy to opäť klepe, ako keby som nebol v servise na reklamačnej oprave.
:thd: :kia: :thd:
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW EX Steel Gray
srobik2000 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
14000 km @ 6.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod snowko » 10.03.2011 22:08

Dnes v servise som spomenul aj chrastenie vo Venge. technik mi povedal, ze tgo je "kvalitou", vrak to robi aj v Ceedoch. Ze ak velmi chcem vezmu mi auto do servisu, cele to rozoberu a zlozia opat, namazu, ci naspejuju niecim...ale ze po 2-3 mesiacoch pridem zase... Tak asi na to kaslem. Zase az tak mi to nevadi, aj ked kolega co ma Auris, kupovali sme v rovanom case...jemu nevrzga vobec nic..aj ked ma najazdene len patinu toho co ja. Ked si vsak pozriem diskusne fora napr. Suzuki ci Toyota, tak tam ani zdaleka nie je taky diskusny ruch ako tu...Neviem ci je to tym, ze nie je o com kecat, kedze im vsetko funguje, alebo je tych aut ovela menej ako KIA a tak je aj menej prispievatelov...

srobik2000 píše:Asi nič nepomôže... nakoľko sú tam použité tvrdé plasty na prístrojovej doske. Rátajú že keď tam prídem keď bude teplejšie a "opravia" to že to už do zimy vydrží. Len im všetky tie "klepajúce" auta vrátiť!!! Vďaka tvrdému podvozku neverím že to dokážu odstrániť. Ako som písal zo servisu som to zobral a slabo to klepalo na nerovnostiach. Stačilo že som šiel po nerovnej ceste, len to kleplo a odvtedy to opäť klepe, ako keby som nebol v servise na reklamačnej oprave.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 10.03.2011 22:28

kdoví čím to je.kdyby radějí místo těch už vtíravých reklam začali konečně řešit problém aut.autoři zde mají pravdu.nikde na forech neřeší takové banality jako tady ;)
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod peter562/12 » 10.03.2011 22:32

dnes som soferoval na trase michalovce-kosice a spat.no ludia dat lyze namiesto kolies a robit slalom medzi diermi.a ked do dajakej vleziem tak sa ani uz nerozculujem ked to CHRASTI..
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod snowko » 03.05.2011 09:17

Ahojte! Ako ste na tom s chrastenim na Venge? Ako sa oteplilo, tak to vyrazne ustalo. Vo stvrtok mam ist prave s tym do servisu. Chce sa so mnou technik previest, lebo vraj sa nikto na chrastenie vo Venge nestazoval. Uz som si aj nasiel cestu v BA, kde sa chrastenie takmer vzdy "prebudi" :-) , tak sa tam pojdeme previezt. Kolega ma 4-rocnu suzuki SX4 a tak ma tiez tvrde plasty, ale nevrzga mu nic (iba ze by sa nechcel s tym pochvalit). A zacina mi vrzgat sedacka vodica. Je to take nenapadne, zvacsa pri prudkej zakrute.

srobik2000 píše:Asi nič nepomôže... nakoľko sú tam použité tvrdé plasty na prístrojovej doske. Rátajú že keď tam prídem keď bude teplejšie a "opravia" to že to už do zimy vydrží. Len im všetky tie "klepajúce" auta vrátiť!!! Vďaka tvrdému podvozku neverím že to dokážu odstrániť. Ako som písal zo servisu som to zobral a slabo to klepalo na nerovnostiach. Stačilo že som šiel po nerovnej ceste, len to kleplo a odvtedy to opäť klepe, ako keby som nebol v servise na reklamačnej oprave.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod runis » 03.05.2011 10:23

Mě ten přístrojový panel chrastí čím dál více. Ale budu to vše řešit na servisce. Společně s hlukem vytahování el. okna u spolujezdce, hlukem brzd, korozí kolem rámu čelního okna, opravou PP a možná ještě něco najdu.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod snowko » 03.05.2011 10:49

A myslis, ze to chrastenie sa da odstranit? daju tam nejaky silikon na plastove spoje, alebo nejake gumove spoje? Ostatne veci mam tiez na zozname, okrem korozie. Vo stvrtok som objednany, tak dam vediet ako to dopadlo.

runis píše:Mě ten přístrojový panel chrastí čím dál více. Ale budu to vše řešit na servisce. Společně s hlukem vytahování el. okna u spolujezdce, hlukem brzd, korozí kolem rámu čelního okna, opravou PP a možná ještě něco najdu.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod runis » 03.05.2011 12:25

Osobně si myslím, že to chrastí přístrojový panel. Tedy přesněji jsem si jist! Alespoň u mne. Něco jako volné ozubení, nebo nějaká hřídelka. Takže bud to po demontáži dotáhnou, nebo výměna panelu. Je bych byl rád, aby zůstal zachován kilometrový stav, co mám najetý.
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod snowko » 03.05.2011 12:53

Pri objednavani do servisu mi prijimaci technik povedal, ze to chrastenie moze byt z 2 dovodov /podla neho/: 1. prach niekde pri spodnnej casti celneho skla, zvonku pod tesnenim - vraj to byvalo casto u CEEDov alebo 2. chrastia spoje tvrdychplasov v pristrojovom paneli a len ich upravia, "pogumuju" /teda ja sa do technickych veci nerozumiem, len zhruba pisem co si mi technik tvrdil/. Mne to chrasti cele vpredu. Ale ako som vyssie pisal najhorsie to bolo vo februari a marci, teraz takmer vobec.

runis píše:Osobně si myslím, že to chrastí přístrojový panel. Tedy přesněji jsem si jist! Alespoň u mne. Něco jako volné ozubení, nebo nějaká hřídelka. Takže bud to po demontáži dotáhnou, nebo výměna panelu. Je bych byl rád, aby zůstal zachován kilometrový stav, co mám najetý.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod loty » 03.05.2011 20:33

Asi to bude trenim o seba tych tvrdych plastov.... riesi sa to silikonom ak tam trafia... alebo pri demontazi obojstrannou paskou.... :-(
Ako som pisal niekedy davnejsie vo FR/NL to riesia demontovanim toho celeho plastoveho panelu... pozdlz celeho tam prilepia obojstrankou silikonove tesnenie a spatne to prilepia... lebo panel drzi len na troch bodoch....

1. mne to chrastenie panela prave oteplenim prestalo... ale ta sedacka sa mi tiez zacala vrzgat... + mne vrzga auto vzdy ked nasadnem a to nielen pri zatiahnutej rucnej brzde....

2. mam taky dojem ze v servise budu mat caste vymeny ramien, silentblokov a aj tlmicov...... mame sa na co tesit... :-(

3. ja osobne mam stale problem so zatvaranim hlavne zadnych dveri.... zlahka to proste nejde.... musim to tresnut ako pri skode 120....
loty Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
3880 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod runis » 04.05.2011 10:52

Mě to chrastí pořád. Většinou na horší cestě, ale není vyjímkou i na dobré. Fakt bych přísahal, že je tam něco volné! No a ty páté dveře, jj...zavřít je na poprvé to chce hodně síly. No a pro změnu v zimě, se zase skoro neotevřou. Asi používají podobnou kapalinu jako mají v tlumičích. V zimě zatuhne a v létě zase moc tlačí, takže ani v jednom případě netlumí.
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod snowko » 05.05.2011 09:24

Prave som nechal auto v servise. Som sa bol previezt s mechanikom a pristrojovy panel krasne chrastil, kedze sa slusne cohladilo - to bolo moje stastie. Mechanik bol uplne prekvapeny, ze s tymto sa este nestretol. No uvidime co s tym urrobia. Mna zase prekvapilo, ze som si odniesol z KIA servisu 15 dokumentov A4 o dnesnom ich servisnom zasahu. Kazdy zasah 3 strany, pricom 2 strany su vseobecne podmienky 1 mm pismom a predna strana su moje identifikacne udaje a jeden riadok nazov zasahu. V dnesnej dobe, toto povazujem za plytvanie papiera. Urcite sa to dalo urobit na 3 papiere spolu.

runis píše:Mě to chrastí pořád. Většinou na horší cestě, ale není vyjímkou i na dobré. Fakt bych přísahal, že je tam něco volné! No a ty páté dveře, jj...zavřít je na poprvé to chce hodně síly. No a pro změnu v zimě, se zase skoro neotevřou. Asi používají podobnou kapalinu jako mají v tlumičích. V zimě zatuhne a v létě zase moc tlačí, takže ani v jednom případě netlumí.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod snowko » 12.05.2011 16:56

Takze dnes mi v KIA na Tuhovskej v BA odstranili to chrastenie, auto ako nove. Uvidime dokedy. Musel som im nechat na cely den Vengu v servise, ale ta jazda domov...stala za to :). Ale prijimaci technik nevedel co tam robili, len ze to dali cele dole a opat nahodili...
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod srobik2000 » 15.05.2011 15:54

Tak to Ti gratulujem... :thu: mne to nedokazali spravit v Nitre .. ze az ked bude leto a ze zatial nedostali s Kie servisnu spravu ako to odstranit... skusim tento tyzden im zavolat ci sa nieco zmenilo...
srobik2000 Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
14000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod srobik2000 » 15.05.2011 16:18

runis píše:Mě ten přístrojový panel chrastí čím dál více. Ale budu to vše řešit na servisce. Společně s hlukem vytahování el. okna u spolujezdce, hlukem brzd, korozí kolem rámu čelního okna, opravou PP a možná ještě něco najdu.

:D a potom kupit ??? urcite nie !!!! pekne auto aj jazda pekna ale treba mat stuple v usoch alebo nahlas pustene radio.. xixi bohuzial... je to na nas majitelov aby sme sa dali do kopy a ziadali odstranene "drobnej vady"
srobik2000 Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
14000 km @ 6.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady