samočinné vynulování průměrné spotřeby

Trápí Vás něco na voze?

Re: samočinné vynulování průměrné spotřeby

Příspěvekod snowko » 25.10.2010 21:14

je nas malo. Slovensko je maly trh. Na zapadoeuropskych trhoch sa KIA snazi viac. Mozno by nebolo zle napisat list. Na zrazoch sa zide vzdy par majitelov aut a mozno by nebolo zle sformulovat nejake stanovisko majitelov,podpisat..a pripadne taky list poslat z viacerych miest, kedze asi nie vsetci, co maju tento problem, sa stretnu na jednom mieste. Mam kamarata v KIA zavode a podla neho Slovaci aj maju zaujem o spatnu vazbu na zakaznika, ale Korejcom ide vraj len o cisla a peniaze. Dobra reklama, dobry predaj..a napokon...povedzme si...Venga v showroome ocarila mnochych...

runis píše:Vazna zavada to sice neni, ale Kia na to kasle! Auta nam prodali a vic je asi nezajima. Alespon se tak chovaji. Tim nemyslim servis. Ten jen taky ceka, jak Kia rozhodne. Vic delat nemuze. Chteli od nas penize a my jim dali castku co pozadovali. Za to nam prodali vyrobek, ktery ma nejake funkce, a ty ma splnovat. Kdyby mi nesli otevrit zadni okenka, tak je to taky jen o pohodli. Jezdim s klimou, tak je nepouzivam, ale zaplatil jsem si to, tak at vse funguje jak ma. Myslim, ze zase zacnu psat jednomu panovi z Kie. A je mi uz docela fuk, jestli bude mit nejake neprijemnosti. I kdyby mu zase psali uzivatele vozu Kia z Polska. Opakuji znova, ze pristup fa. Kia je nezodpovedny a me docela nakrkl. At uz je Venga sebehezci auto.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod jirka.zc » 26.10.2010 12:12

:kia: :CZ: Zdravím všechny a také jsem napsal další urgenci p.Kulhánkovi. (viz text) :CZ: :kia:

Zdravím vás opět pane Kulhánek, když jsem vám v květnu letošního roku jako první psal o samočinném nulování průměrné spotřeby na PP, odepsal jste , že jsou nahlášeny pouze 3 případy a že to postupujete výrobci k vyřešení. Časem jste doufám zjistil na základě dalších stížností na tento problém, že to dělá u všech vozidel, akorát , že si toho uživatelé ani nevšinou, protože mají třeba PP nastaven na jiný údaj. Zdá se nám, myslím tím nás uživatele, kterým to vadí, protože jsme si objednali PP z důvodu informací a hlavně o spotřebě, že půl roku je dost dlouhá doba, aby došlo ze strany výrobce k odstranění této závady. Mluvím i za ostatní, že bychom byli rádi, kdyby se s odstraněním této závady odstranilo i nesmyslné nulování po doplnění zádrže o 8 a více litrů paliva, o kterém mimochodem není v manuálu k vozidlu vůbec zmínka. Prosím o informaci co se s odstraňováním této závady děje a hlavně kdy bude konečně odstraněna. Vaši odpověď budu tlumočit dále čekatelům na nápravu na KIA Clubu CZ/SK.
Zdraví Jirka KIA VENGA 1.4.CRDI 66kW
jirka.zc Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
46000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod milan79 » 26.10.2010 14:39

Po mojej dnešnej urgencii som telefonicky hovoril so zástupcom KM Slovensko (p. Klacikom) a ponúkli mi výmenu palubného počítača ( vraj mi mailom pošle inštrukcie). Podľa jeho slov som vytušil, že nevedia presne problém identifikovať ( vraj už evidujú viac sťažností) a majú podozrenie na pokles napätia. Ďalej mi bolo povedané, že potrebujú čo najviac vymenených PP, aby ich mohli poslať na ďalšie skúmanie, čiže jednoducho povedané máme robiť pokusných králikov a pomôcť tak vychytať drobné muchy , ktoré auto má. No je to daň za nový model, ale mne osobne sa teda moc nechce do takýchto akcií púšťať. Ešte si to nechám prejsť hlavou a uvidím ako sa nakoniec rozhodnem, ale som si istý, že výmena u mňa taktiež nepomôže, akurát zabijem deň v servise, ktorý mi nikto nezaplatí. :help:
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod lub » 26.10.2010 15:01

Ahoj a zdravím.
Před chvíli jsem telefoniky mluvil s panem Vaňkem z Nošovic a ten už mi odmítl podat jakekoliv informace o problému nulování PP.Oficiálně budou komunikovat jenom z distributorem a se servisní síti. Ale z rozhovoru jsem vypozoroval,že řešení ještě není na světě. :angry:
Kia Venga 1,6 CVVT Active + radio a PP
KIA VENGA 1,6 CVVT Active + rádio a PP
lub Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod snowko » 26.10.2010 19:13

samotna vymena PP trva udajne pol hodinu. Aspon tak mne tvrdili v servise, ale kedze mi opravovali este aj izolaciu, tak si nechali auto 4 hodiny. Tak myslim, ze ak ozaj maju zaujem o tvoj PP mali by ti urobit kavu, previezt sa na Sportage a o pol hodku mas auto s novym PP, aj ked opat nefungujucim.

milan79 píše:Po mojej dnešnej urgencii som telefonicky hovoril so zástupcom KM Slovensko (p. Klacikom) a ponúkli mi výmenu palubného počítača ( vraj mi mailom pošle inštrukcie). Podľa jeho slov som vytušil, že nevedia presne problém identifikovať ( vraj už evidujú viac sťažností) a majú podozrenie na pokles napätia. Ďalej mi bolo povedané, že potrebujú čo najviac vymenených PP, aby ich mohli poslať na ďalšie skúmanie, čiže jednoducho povedané máme robiť pokusných králikov a pomôcť tak vychytať drobné muchy , ktoré auto má. No je to daň za nový model, ale mne osobne sa teda moc nechce do takýchto akcií púšťať. Ešte si to nechám prejsť hlavou a uvidím ako sa nakoniec rozhodnem, ale som si istý, že výmena u mňa taktiež nepomôže, akurát zabijem deň v servise, ktorý mi nikto nezaplatí. :help:
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod branor » 27.10.2010 08:53

No mne sa nezda ze by sa s tym nejako ponahlali... A ak potrebuju tie vymenene PP tak tiez im to niekde viazne - mne uz slubuju novy PP vyse mesiaca a stale nic, ked volam do servisu tvaria sa nervozne co otravujem sak oni zavolaju a tak...
Myslim ze ak nebudeme stale naliehat asi sa na to vykaslu - a takyto pristup by som necakal od ziadnej automobilky... :cry:
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 27.10.2010 10:53

bol som si pred 2ma tyzdnami kupit gumenu rohoz do kufra a zaroven som sa pytal na to restartovanie PC a hlucne prave okno. Servisak nevedel povedat ale slubil ze zisti. Do dnes sa mi neozval tak som mu volal ja.

Importer mu tvrdil ze sa to restaruje po natankovani 6 litrov a po prejdeni urcitych km alebo urcitom pocte nastartovani (uz nevedel presne) a ze to nie je ako chyba, ale keby sa to nejako poriesilo urcite mi bude volat, teda neviem ked aj teraz zabudol. A taktiez spominal ze to skusali na predvadzacke a robi to tak isto.
Ohladom okna spominal tu gumu co uvadzal Spike v zavadach a ze uz objednal ale zatial ich nema.

Kazdopadne, ked uz nic neporiesili, aspon maju dalsiu hlasenu chybu z Bystrice
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod snowko » 27.10.2010 11:01

mne na to okno povedali, ze pokial funguje, nemozu to riesit v ramci zaruky. Inak ten argument k samocinnemu nulovaniu je dost trapny...ze po istom pocte startovani sa to nuluje a je to v poriadku...:-))

tomasisko píše:bol som si pred 2ma tyzdnami kupit gumenu rohoz do kufra a zaroven som sa pytal na to restartovanie PC a hlucne prave okno. Servisak nevedel povedat ale slubil ze zisti. Do dnes sa mi neozval tak som mu volal ja.

Importer mu tvrdil ze sa to restaruje po natankovani 6 litrov a po prejdeni urcitych km alebo urcitom pocte nastartovani (uz nevedel presne) a ze to nie je ako chyba, ale keby sa to nejako poriesilo urcite mi bude volat, teda neviem ked aj teraz zabudol. A taktiez spominal ze to skusali na predvadzacke a robi to tak isto.
Ohladom okna spominal tu gumu co uvadzal Spike v zavadach a ze uz objednal ale zatial ich nema.

Kazdopadne, ked uz nic neporiesili, aspon maju dalsiu hlasenu chybu z Bystrice
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 27.10.2010 11:10

este tu zavadu kazdopadne pripomeniem v servise ked pojdem ohladom toho okna, nemalo zmysel to riesit cez telefon a tvrdit mu ze inym skusaju menit pocitac, aj tak je to zatial bez uspechu
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod snowko » 27.10.2010 12:10

Ja som povedal v servise, ze to asi menia zbytocne, lebo uz predo mnou to menili myslim niekomu a bez pozitivneho vysledku. Servisny technik mi povedal, ze maju taky pokyn od importera a ze nic ine nevedia s tym urobit, len vymenit kus za kus. Aj to som musel ukazat video, kde sa mi to doma nuluje, lebo v auguste, ked som to riesil, som bol udajne jediny. Jediny, kto sa ozval ;)

tomasisko píše:este tu zavadu kazdopadne pripomeniem v servise ked pojdem ohladom toho okna, nemalo zmysel to riesit cez telefon a tvrdit mu ze inym skusaju menit pocitac, aj tak je to zatial bez uspechu
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod koro » 27.10.2010 17:15

Mám najazdené 2400km a tiež sa mi nuluje priemerná spotreba ako sa jej chce.
VENGA TDCI 66kw TX COMFORT
koro Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod milan79 » 27.10.2010 17:53

No to bohuzial kazdemu a ten motor nemas :no: TDCI ale CRDi :yes:
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod lub » 02.11.2010 15:47

Zdravím Vás pánové.
Vypadá to,že náš problém nulování PP,jen tak rychle nebude vyřešen.Pravděpodobně by nám pomohlo zveřejnění našeho problému v televizi (Černé ovce),ale bydlím trochu daleko od Prahy.Není někdo z poztižených pražák?Tak ahoj a budu věřit v lepší budoucnost. :?
lub Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod loty » 02.11.2010 20:42

... urcite to ma spolocne s elektrinou, pretazenim v sieti?...

Teraz som odpozeral ze mi to nuluje po nastartovani so zapnutym radiom ked zhasina svetlov v interiery.....,
predtym sa mi zdalo ze sa to nuluje ked sa zamknu dvere centralu pri rozjazde.....
----------------------

Na fore v FR som cital ze sa to vobec nebude riesit, pretoze to je tak nastavene tovarensky....
a tym je to vyriesene....´chapem tych 6 litrov pritankovani ale zbytok?....
loty Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
3880 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod lub » 09.11.2010 16:23

Zdravím.
Jěště se p.Kulhánek neozval? Trvá mu to nějak dlouho.Počkám na jeho odpověď a podle jeho reakce,mu pravděpodobně pohrozím,že náš problém zveřejním v televizi.Myslím si ,že takovu reklamu :kia: nepotřebuje. :?
Tak ahoj v lepší budoucnosti.

jirka.zc píše::kia: :CZ: Zdravím všechny a také jsem napsal další urgenci p.Kulhánkovi. (viz text) :CZ: :kia:

Zdravím vás opět pane Kulhánek, když jsem vám v květnu letošního roku jako první psal o samočinném nulování průměrné spotřeby na PP, odepsal jste , že jsou nahlášeny pouze 3 případy a že to postupujete výrobci k vyřešení. Časem jste doufám zjistil na základě dalších stížností na tento problém, že to dělá u všech vozidel, akorát , že si toho uživatelé ani nevšinou, protože mají třeba PP nastaven na jiný údaj. Zdá se nám, myslím tím nás uživatele, kterým to vadí, protože jsme si objednali PP z důvodu informací a hlavně o spotřebě, že půl roku je dost dlouhá doba, aby došlo ze strany výrobce k odstranění této závady. Mluvím i za ostatní, že bychom byli rádi, kdyby se s odstraněním této závady odstranilo i nesmyslné nulování po doplnění zádrže o 8 a více litrů paliva, o kterém mimochodem není v manuálu k vozidlu vůbec zmínka. Prosím o informaci co se s odstraňováním této závady děje a hlavně kdy bude konečně odstraněna. Vaši odpověď budu tlumočit dále čekatelům na nápravu na KIA Clubu CZ/SK.
lub Muž
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Závady