samočinné vynulování průměrné spotřeby

Trápí Vás něco na voze?

Re: samočinné vynulování průměrné spotřeby

Příspěvekod milan79 » 19.05.2010 11:50

Ja osobne si myslim, ze robenie SW zasahov do auta( mimo servis KIA) je idealny dovod ako prist o zaruku
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Tomík » 19.05.2010 12:19

snowko píše:A neda sa palubny pocitac preprogramovat? Kamarat mi hovoril ze bol u nejakeho typka v servise, kde mu za 20 EUR zmenil/preprpgramoval funkcie. Opytal sa ho, co chce zrusit - napriklad signalizaciu nezapnutych pasov, udaje o spotrebe a podobne... stalo to 20 EUR. Nema s takymto niekto skusenosti? resp mozno aj v KIA servise by to slo...(?)

zdar,
myslím, že jsem to četl i v návodu k vozu-myšleno, že jdou vyblokovat určité funkce např.info o bezp.pásech.
čus
Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Tomík » 19.05.2010 12:28

snike píše:
jirka.zc píše:Pro SNIKEho , jak již píši v příspěvku, u vengy se to děje i bez doplnění paliva. :kia: :thu: Jirka

... já vím, taky píšu že jsem tenhle problém u máminy Vengy zaregistroval ;) ... třeba je to spojené se změnou té logiky :?: ... třeba se může stát, že se plovák pohne z nějakého důvodu a elektronika si myslí, že bylo dotankováno více než 6 litrů paliva a trip computer průměrnou spotřebu vynuluje :idea: ... uvidíme jestli časem přijdou na to co je toho skutečnou příčinou :?

zdar všem,
jak jsem psal-začal jsem si to taky hlídat a ťuky,ťuky-zatím nic. Co mne překvapilo (ale asi je to OK), když dám plnou nádrž je průměrná spotřeba cca 4.8l/100km. Čím víc ujedu km a tím pádem zmenším obsah nádrže (to je logické, že? ;) ), tak se postupně průměrná spotřeba zvyšuje až na cca 6,3l/100km. Upozorňuji, že je zachována prům.rychlost a zatížení. :cry:
čus
Tomík
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 19.05.2010 12:44

Když to tak čtu...Kdyby pánové konstruktéři místo měření průměrné spotřeby,které se jim očividně nepovedlo . Radši dali klasický ukazatel teploty vody udělali mnohem lepší.. :? :kia:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod snike » 19.05.2010 13:14

Na Kia Motors Czech o tomto problému vědí ... byl zaslán popis problému výrobci a čeká se na jeho vyjádření ;)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tomík » 19.05.2010 20:26

vladislav píše:Když to tak čtu...Kdyby pánové konstruktéři místo měření průměrné spotřeby,které se jim očividně nepovedlo . Radši dali klasický ukazatel teploty vody udělali mnohem lepší.. :? :kia:

Souhlas :thu: :thu:
Tomík
Tomík Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod milan79 » 20.05.2010 11:24

Mne sa podarilo vynulaovat priemernu spotrebu 2x po sebe tak, ze som cakal na kolegu, zastal som autom pred jeho domom a vypol som motor, kluc som nechal v zapalovani a po nastartovani sa pocitac vynuloval. Presne to iste som spravil na druhy den a pocitac sa znova vynuloval. Dnes som to skusil, tak , ze som vypol motor a vytiahol kluc zo zapalovania a potom som nastartoval a pocitac sa nevynuloval. Moze to niekto vyskusat, ci sa to sprava rovnako?
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod M@cic » 20.05.2010 12:13

Tomík píše:
snowko píše:zdar,
myslím, že jsem to četl i v návodu k vozu-myšleno, že jdou vyblokovat určité funkce např.info o bezp.pásech.
čus

Pochybuji že by něco takového šlo, bezpečnostní pásy jsou součástí pasivní bezpečnosti a žádný autorizovaný servis by do toho neměl zasahovat. a asi ani nebude i díky těm kontrolkám dostalo 5 hvězdiček Ncap...
Ať Vám to jezdí!

Kia Ceed MY 2010 1,6 Crdi Comfort + Červená infra
M@cic Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
1111 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod milan79 » 20.05.2010 12:37

[/quote]i díky těm kontrolkám dostalo 5 hvězdiček Ncap...[/quote]

Venga dostala len 4, prave vdaka pasom :D
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod titanus » 20.05.2010 12:40

@M@cic
ohladom bezp. pasov bolo myslene to pipanie pri nezapnutych pasoch, to sa da vypnut trebarz aj iba pre spolujazdca...osobne som sice proti tomu, nech to vresti a prinuti kazdeho priputat ale vypnut sa to da :)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Tomík » 20.05.2010 13:37

M@cic píše:
Tomík píše:
snowko píše:zdar,
čus

Pochybuji že by něco takového šlo, bezpečnostní pásy jsou součástí pasivní bezpečnosti a žádný autorizovaný servis by do toho neměl zasahovat. a asi ani nebude i díky těm kontrolkám dostalo 5 hvězdiček Ncap...

Asi jsem to špatně napsal, myšleno-vypnutí zvukové signalizace. Ještě se mrknu, abych zbytečně neděsil.
čus
Tomík
Tomík Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod M@cic » 21.05.2010 09:19

@počet hvězd omluva žil jsem u Ceeda :-) Zapomněl jsem že se bavíme o Venze

@Tomík & Titanus
Já jsem to pochopil dobře, ani to by správně žádný autorizáka neměl deaktivovat. Je to bezpečnostní prvek byť pasivní..... Pokud to někdo udělá tak ne oficiálně....
Ať Vám to jezdí!

Kia Ceed MY 2010 1,6 Crdi Comfort + Červená infra
M@cic Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
1111 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod branor » 21.05.2010 16:56

No pridavam sa:
mam najazdenych cca 220km a uz sa mi priemerna spotreba tusim 2x vynulovala :-( to sa mi vobec nepaci....
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod runis » 21.05.2010 18:40

Já mám najeto 600km a už se mi to stalo 5 x !!! Tankoval jsem jenom 1 x hned při odjezdu ze salónu. Co se takhle pánové domluvit na tom, že každý z nás, kdo má tento problém, dejme tomu v pondělí zavolá do svého servisu, a budeme je s tím otravovat, ať se to řeší? Popravdě, se mi ani nelíbí, že se to maže po nabrání pouhých 6 litrů do nádrže. Asi by bylo lepší, ať je to nastálo a každý si to může smazat kdy bude chtít, dlohým podržením tlačítka. :x Psal jsem kvůli tomu do Prahy na Kia info a tam mě pouze odkázali do servisu. Kdyb alespoň napsali, že o tom ví, že už to řeší! :-( Možná by bylo lepší, kdyby nás tam napalo více a chtělo ať na to odpoví.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod milan79 » 21.05.2010 21:19

Ja som pisal vcera importerovi do Bratislavy. Dneska som dostal mail, ze ma bude kontaktovat nejaky ich clovek, ktory by to mal riesit. Ak budem mat nieco nove, tak dam vediet.
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady