kipyc píše:Hotovo už máme nový PP. Skúšal som to podla starého navodu ked sa to este nulovalo ale zatial to funguje bez problemov.
Snowko robili mi to v Trnave na nitrianskej 28 MCG(motor car group).![]()
Uvidim ako sa to bude spravat priebezne budem informovat
reddevil píše:vcera som bol zhodou okolnosti u predajcu, tiez Motor Car, len Kosice... pytal som sa ich na problem s resetovanim priemernej spotreby v pp, ze to vraj este od nikoho nepoculi... nechce sa mi verit, ze v ich pobocke v Nitre pp uz aj menili a v Kosiciach nie![]()
ale dalsia ich odpoved to zabila uplne... ked som im povedal, ze to robi kedykolvek, nielen po natankovani - vraj nemoze a hotovo, pre nich problem vyrieseny...![]()
nevadi, o 2-3 mesiace idem na 1. garancku, najprv sa u nich poinformujem, co a ako (vlastny olej a tak) a tiez na pp (a aj zadne plato nedosada kam ma, treba ho tam narvat nasilu), tak uvidime, neviem preco mam pocit, ze pojdem radsej inam...![]()
snowko píše:Tak to vyzera, ze ma v servise len zavadzaju..a nechce sa im riesit ten PP. Neviem, preco by importer KIA neodpisal servisu na tento problem, ked inde to uz vedia v pohode vyrisiesit. No este pockam tento tyzden a pojdem asi na Panonsku.kipyc píše:Hotovo už máme nový PP. Skúšal som to podla starého navodu ked sa to este nulovalo ale zatial to funguje bez problemov.
Snowko robili mi to v Trnave na nitrianskej 28 MCG(motor car group).![]()
Uvidim ako sa to bude spravat priebezne budem informovat
„Problém“ resetovania sa priemernej spotreby by som rozdelil do 2 častí.
A, resetovanie nastáva za podmienok:
- Stlačenie tlačidla „reset“ na trip computry
- Natankovanie paliva o viac ako 6 litrov
Uvedené kondície sú dizajnované pre vozidlo VENGA, ako funkcia komfortu používania a sledovania priemernej spotreby. Toto nie je chyba ani vada výrobku.
B, k resetovaniu dochádza ak: „vodič zastaví, vypne motor, ale nevytiahne kľúč zo zapaľovania. Čas „čakania „ prekročí viac ako 2 min., následne zapne zapaľovanie a naštartuje vozidlo.
Potom dôjde takisto k resetovaniu spotreby. Tento stav nenastáva často a preto nebol uvedený v návode na obsluhu, lebo sa predpokladá, že vodič po ukončení jazdy vypne motor a vytiahne kľuč zo zapaľovania, zamkne auto atď. V najbližšom vydaní bude upozornenie, aby po skončení jazdy bol kľuč zapaľovania vybratý, ináč môže dochádzať k resetovaniu spotreby paliva.
Takže Váš problém by som nenazval ako chybu výrobku, ale v prípade ak by vám prekážal tento stav (reklamácie boli hlavne od vodičov, ktorí používajú vozidlo ako taxi a pod.), navštívte najbližšieho dílera KIA, ktorý Vám trip computer vymení za iný s upraveným softvérom.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé