samočinné vynulování průměrné spotřeby

Trápí Vás něco na voze?

Re: samočinné vynulování průměrné spotřeby

Příspěvekod zafirys » 01.07.2010 07:10

Ale tak sa už nerozčuľujte, no ;)
Verím, že ste perfišní vodiči, a radšej si treba vychutnať jazdu...nie?

MAKU19 píše::D Ono sa tam nenastaví 0 ale začína od novej hodnoty u mňa je to asi 24l/100km, a potom rýchlo prejde na nejakú podľa spotreby akou sa jazdí. Takže hodnota ukazovanej priemernej spotreby nezodpovedá celkovej jazde, ale len od okamžiku odkedy sa znova začínala počítať. :evil:

tak nula mi tam nenaskočí, ale ani tá 24-rka...ale budem sledovať :yes: a potom dám vedieť
Kia Venga 1.4 CVVT /66kW/, solid white
EX, Panoramic Electric Sunroof, Steelmate Wireless Parking Assist System
3M™ Scotchtint™ CS Panther Sun Control Window Film
zafirys Žena
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
16500 km @ 6.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod MAKU19 » 01.07.2010 08:30

:D No tých 24l/100km som zahliadol iba raz, keď som štartoval auto a mal som zobrazovanú priemernú hodnotu spotreby. Na na displeji boli najskôr --- a potom sa objavilo 24l/100km. Ale táto hodnota prudko klesala a už za minútu tam bolo asi 12l/100km. Aj pri voľnobehu táto hodnota postupne klesala :D
Obrázek
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW
Radšej užívať život ako v klube dôchodcov spomínať na pracovné úspechy
MAKU19 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
75777 km @ 7.31 l/100km

Příspěvekod reddevil » 01.07.2010 08:58

MAKU19 píše::D No tých 24l/100km som zahliadol iba raz, keď som štartoval auto a mal som zobrazovanú priemernú hodnotu spotreby. Na na displeji boli najskôr --- a potom sa objavilo 24l/100km. Ale táto hodnota prudko klesala a už za minútu tam bolo asi 12l/100km. Aj pri voľnobehu táto hodnota postupne klesala :D

no to s tymi --- zobrazuje okamzitu spotrebu, pri startovani a rozbiehani je najvissia, potom pocas jazdy vzdy pri pridavani plynu stupa a naopak pri jazde dolu kopcom ci volnobehu klesa...

ten druhy udaj, kde je taky maly klucik ... auticko, zrejme ukazuje priemernu spotrebu od nastartovania...

podla zobrazovanych cisel to u mna vychadza asi takto... okamzita spotreba zacina na cca 22-24l, potom 10-14 no a ked pridavam plyn tak 6-8l, ale pri jazde dole kopcom ci na volnobeh je to aj 2-3l

ten druhy udaj s klucikom mi ukazuje cca 6,5-6,8l, nevsimol som si, ci sa nuluje, nemam to stale zapnute...

manual som este nevidel, tak neviem co tam vlastne pisu... ;)

:twisted:
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW EX Steel Gray
reddevil Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
47000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod MAKU19 » 01.07.2010 09:33

;) Neviem akým spôsobom vypočítava priemernú spotrebu, či využíva údaje okamžitej spotreby a sleduje koľko kilometrov sa išlo na túto spotrebu a potom robí priemer pre priemernú spotrebu (to so zobrazením terčíka). Je fakt že po samočinnom vynulovaní som spozoroval aj keď som išiel na voľnobeh postupné zvyšovanie priemernej spotreby (nenabiehali kilometre a spotreba nejaká bola) a pritom mi samozrejme okamžitú spotrebu neukazovalo a boli tam pre túto spotrebu zobrazené iba ---. ;)
Obrázek
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW
MAKU19 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
75777 km @ 7.31 l/100km

Příspěvekod jirka.zc » 01.07.2010 15:50

Zdravím všechny a přeposílám text dotazu i odpovědi z KIA Motors. :kia: :CZ:

Dotaz:
Dobrý den, problém s nulováním mají podle reakce ostatních majitelu vozu Venga skoro všichni, někteří to nesledují tak si ani nevšimnou.
Tuto závadu jsem hlásil asi před dvěma měsícema v servisu a slíbili , že to pošlou výrobci. Totéš udělalo ůdajně i několik dalších servisů v ČR a SR. Co s tím budete dělat??? Trvá to už nějak dlouho tuto závadu odstranit.Většina uživatelů by přivítala jednoduché řešení, t.j.
nulování ručně když chci a né při každém doplnění více než 6 litrů paliva, k čemu to je? Ale ani to nefunguje. Hlavně mi nepište , abych se obrátil na svůj servis, tam zatím nic o odstranění závady nemají. Dále mám u motoru 1,4 CRDI 66 kW problém při venkovních teplotách nad 14 stupňů s klepáním motoru a s tím spojené snížení výkonu v režimu otáček 1600-2100. Děje se to nepravidelně, u teplého i studeného motoru a dělá to u všech nejenom u mojeho motoru. Jel jsem s novou předváděčkou a dělá to to samé. V servisu říkali, že je to bohužel u těchto systému vstřikování normální a že u 1,6 CRDI s BOSCHem to nedělá. Kupoval jsem auto v únoru a to byla zima a tak se to naprojevovalo, jinak bych si takový motor v životě nekoupil. Servis potvrdil po napojení diagnostiky, že je vše v pořádku. Co s tím, víte o tomto problému a budete ho řešit?
Když je chladno, třeba brzy ráno tak to jede normálně. Děkuji za odpověď. :kia: :CZ:

OdpověĎ :
Dovolte, abych Vám tímto odpověděl na Váš dotaz.
1. Nulování počítadla průměrné spotřeby při natankování více než 6 litrů paliva je funkce, která je implementována od nového cee´da u všech vozidel Kia. Tato chování není možno považovat za závadu. Jelikož existují uživatelé, kterým tato funkce vadí, byl podán podnět výrobci vozidla k návratu na původní funkcionalitu.
2. U některých vozidel (dosud evidujeme 3 případy) došlo ke sporadickému vynulování průměrné spotřeby i v okamžiku mezi tankováním. Problém byl postoupen výrobci standardní cestou. Výrobce závadu investiguje.
3. Vámi popisované chování motoru 1.4CRDi neregistrujeme jako závadu, kterou by, kromě Vás, někdo reklamoval. Sám popisujete, že chování Vašeho vozidla je identické jako vozidlo předváděcí či jiné, stejného typu. V tuto chvíli můžeme, a také tak učiníme na základě Vašeho popisu, zaslat výrobci podnět k řešení technického problému.
V případě dalších dotazů mě můžete kontaktovat.
S pozdravem,
Ing. Martin Kulhánek
Vedoucí technické sekce
KIA MOTORS CZECH s.r.o.

Tak vidíte kolegové, už tam mají 3 stížnost na nulování ............ bez komentáře.

Na základě vašich rekcí doplňuji předchozí příspěvek o mailovou adresu na pana Ing.Kulhánka, abyste mu mohli svoje poznatky s nulováním také všichni napsat a případně i nespokojení majitelé motorů 1,4 CRDI 66 kW. Snad to pomůže k urychlení a nápravě těchto závad. Přes servisy asi cesta nevede nebo hodně zdlouhavá.
m.kulhanek@kiamotors.cz
Naposledy upravil jirka.zc dne 02.07.2010 16:24, celkově upraveno 1
Zdraví Jirka KIA VENGA 1.4.CRDI 66kW
jirka.zc Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
46000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod vladislav » 01.07.2010 21:05

Offtopic :
:lol: :lol: Třeba si promovaní inženýři mysleli,že v dobách krize to je úžasný nápad nulovat spotřebu při každém doplnění více než 6 litrů paliva a narvali to do všech nových aut...Opravdu se jim to povedlo..Místo ,aby si získávali kupce aut tak je spíš odrazují... Snížení výkonu u motoru 1,4 l ,dodací lhůty náhradních dílů...atd,atd...To je opravdu správná cesta k novým zákazníkům. :thu: .
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod runis » 01.07.2010 21:54

Re: Jirka.cz - tak ta třetí závada je dle mého servisu moje! A to mi řekli někdy na začátku června, že jsem teprve třetí člověk v ČR, který to hlásí. Po jejich telefonátu do Kie. Jinak nic nevěděli. Takže jsme zase u toho, že pokud se nás více neozve, tak....víte co! :-(
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod branor » 01.07.2010 23:26

No ono to je pruser, lebo ja som to s tym motorom hlasil, ale ked ta servis odbije hlaskou ze diagnostika je v poriadku, chova sa to uplne rovnako ako ostatne motory tohto objemu a vykonu a hladia na teba ako na blbca co ich tam prisiel buzerovat tak je to taske, to sa mi totiz stalo, tak sa ku mne chovali a pochybujem ze to posunuli ako chybu dalej niekde vyssie :(
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod lub » 02.07.2010 14:12

Vengu vlastním 3 měsíce a nulování průměrné spotřeby funguje spolehlivě maximálně mi vydržela 8 dní a zpočátku se neprojevovala při tankování jenom po startu ale teď už také po tankování.Údajně jsem byl první ztěžovatel.Servis samozřejmně prozatím neví co by mněl opravovat.Údajná citlivost plováku se mi zdá jako nesmysl protože parkuji na rovině a za jízdy i v lehčím terénu po louce se to neprojevilo.Údajnou inovaci nastavení PP pro rok 2010,nulování po natankování musel vymyslet *** a eště pod vlivem alkoholu nebo drog.Takový průměr od nádrže do nádrže mně vůbec nezajímá.Pomalu celou nádrž trvá než průměr stabilizuje.A jěště větší zvrhlost se mi jeví vkládadat do příručky pro nové vozy dodatečně nové nastavení PP.
S pozdravem Lub.
KIA VENGA 1,6 CVVT Active + rádio a PP
lub Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod MAKU19 » 02.07.2010 21:20

:evil: Posledné dni mi to prakticky ukazuje čo sa mu chce.Priemerná spotreba počas dňa je premenlivá od 12l/100km, potom sa obvykle začne znižovať do 8,5 (chodím väčšinou po meste a teraz so zapnutou klímou), ale minule mi dokonca rástla až na 10,5l/100km. Takže zatiaľ jediný spoľahlivý výpočet je pre mňa tankovať doplna na tej istej pumpe a stojane a výpočet robiť kalkulačkou alebo programom v mobile kde ho mám inštalovaný. :twisted:
Obrázek
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW
MAKU19 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
75777 km @ 7.31 l/100km

Příspěvekod slava » 02.07.2010 22:51

Chlapi, řekněte mi někdo, na co je takový PP, který nepočítá prakticky nic. To hlavní na co je každý z nás nejvíc zvědavý je určitě průměrná spotřeba. Někdo chce vědět jakou má spotřebu za týden, někdo za měsíc a někdo za rok. Ale těžko za 2 hodiny, po první dotankování, nebo po projetí prvního kanálu! A aktuální spotřeba mně osobně akorát tak vyděsí. Průměrná rychlost je nanic a kolik hodin jsem strávil za volantem vím nejlíp sám, to mi nemusí nikdo počítat. Kolik ještě najedu mi taky řekne hladové oko, tak o co těm korejcům s touto novelizací proboha šlo. Teploměr chladícího média tam nedali(to toho teda ušetřili) a až se rozsvítí kontrolka, kdoví jestli už nebude pozdě. Hlavně aby nebyla spálená. Teploměr se nespálí. Takové krásné auto a tak mu ublížit. Asi si neuvědomují, že lidi si toho mezi sebou řeknou hodně a evropani mají rozhodně úplně jinou mentalitu než asiaté. Prostě se to projeví časem na prodejích a na co jim bude nejmodernější fabrika v evropě, když je nakonec trumfne třeba Dacia. Mluví se o ní čím dál tím líp a víc. A navíc ceny :kia: už taky nejsou tak atraktivní, jak byly na začátku výroby Cee´da. Předpokládám, že můj Emilek není moje poslední auto,(koupil bych ho znova, ale po tomto FL rozhodně NE). A budu se moc a moc rozmýšlet a vybírat, než na něco kývnu.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 03.07.2010 10:58

slava píše:.. A budu se moc a moc rozmýšlet a vybírat, než na něco kývnu.

Myslím,že stejného názoru je tu více lidí..Pěkně napsané Slávo.. :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Tomík » 07.07.2010 12:13

zafirys píše:Ale tak sa už nerozčuľujte, no ;)
Verím, že ste perfišní vodiči, a radšej si treba vychutnať jazdu...nie?

MAKU19 píše::D Ono sa tam nenastaví 0 ale začína od novej hodnoty u mňa je to asi 24l/100km, a potom rýchlo prejde na nejakú podľa spotreby akou sa jazdí. Takže hodnota ukazovanej priemernej spotreby nezodpovedá celkovej jazde, ale len od okamžiku odkedy sa znova začínala počítať. :evil:

tak nula mi tam nenaskočí, ale ani tá 24-rka...ale budem sledovať :yes: a potom dám vedieť

Jak píše MAKU19-začínám to samé pozorovat i já, tzn.24/100 a pak to klesne.
čus
Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod snowko » 07.07.2010 12:53

Panovi Kulhankovi som napisal aj ja, prilozil video zo samocinneho nulovania spotreby. Uz mi aj odpisal, ze o tom vedia a vyrobca sa tym zaobera. Piste aj dalsi...

Tak vidíte kolegové, už tam mají 3 stížnost na nulování ............ bez komentáře.

Na základě vašich rekcí doplňuji předchozí příspěvek o mailovou adresu na pana Ing.Kulhánka, abyste mu mohli svoje poznatky s nulováním také všichni napsat a případně i nespokojení majitelé motorů 1,4 CRDI 66 kW. Snad to pomůže k urychlení a nápravě těchto závad. Přes servisy asi cesta nevede nebo hodně zdlouhavá.
m.kulhanek@kiamotors.cz
[/quote]
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod MAKU19 » 08.07.2010 20:43

:D Tak dnes som zatiaľ dosiahol rekord v priemernej spotrebe. Po nasadnutí do auta boli zobrazené - - - a potom naskočila hodnota 81,1l/100km. Táto klesala geometrickým radom a po prejdení 3km sa dostala až na hodnotu 6,1l/100km. Po odstavení auta na parkovisku, spravení nákupu sa spotreba znova vynulova ale začala na 42l/100km. To mám nádrž naplnenú vyše polovice. :D

:drink: Mohli by sme vyhlásiť súťaž o najvyššiu dosiahnutú priemernú spotrebu. :drink:
Obrázek
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW
MAKU19 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
75777 km @ 7.31 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady