Chrastíci přistrojový panel

Trápí Vás něco na voze?

Chrastíci přistrojový panel

Příspěvekod runis » 13.12.2010 16:17

Tak už mi od novoty sem tam něco zachrastilo od volantu. Časem se to objevovalo častěji a teď když je zima, tak to dělá dost často. Je to zvuk, jako by někde byly volné šroubky, nebo snad ozubená kolečka v přístrojovce. Jde to z panelu přístrojů. Ze začátku pomáhala oprava stylem bouchnout do kapličky nad přístrojovým štítem. Teď už tento postup neplatí. Bohužel tento pazvuk není slyšitelý vždy. Hlavně ustane, když jedu kolem servisu a zvažuji, že jim to předvedu na reklamaci. Nicméně nejpozději na jaře to budu při první servisce reklamovat. Nějak se to zbírá, hlučný motorek, chrastící štít, plato zavazadlového prostoru, PP a to už jsem byl už lakovat zadní dveře, kde byly praskliny z výroby. Že by tu moji Vengu dělali po nějakém podnikovém flámu??? JJ...maličkosti, ale zamrzí. Jinak by to bylo fajn. Teda s výhradou, že pořád doufám v menší spotřebu. Ale to je jiná sekce.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Chrastíci přistrojový panel

Příspěvekod Neumi » 14.12.2010 12:36

Mne v ceede asi po polroku zacali praskat tie plasty pod volantom, proste ked som tocil volantom tak to niekedy praskalo viac, niekedy menej. Obcas ked som aj prstami na ne pritlacil tak praskali.
Na garancke som pekne poprosil nech sa na to skusia kuknut a volant zatial nepraska.
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod srobik2000 » 27.12.2010 16:24

Nuž aj mne to začalo klepať najprv na pravej strane s prednej časti palubovky asi po 7000km. Najprv som si myslel že mi tam niečo spadlo lebo sa to behom týždňa presunulo na stranu šoféra ale keď to potom začalo klepať na obidvoch miestach súčasne tak mi bolo jasne že sa niečo udialo. Volal som do servisu po objednaní som navštívil servis v NR a technik aj rozobral okolie okolo volantu -palubovku- ale povedal že to vidí na dlhšiu dobu asi 2-3 dni tak som sa objednal na Január.
Mám však strach čo mi zostane a aké to bude auto keď ho tam nechám.

Závady ktoré som doposiaľ mal a mám:

1. predný plastový kryt pod stieračmi predného skla sa mi prehol pod sklo - v servise to len napravili čakám kedy sa to zopakuje... nedoriešené..

2. hlučne motorčeky predných skiel - jeden vymenili a druhý namazali = pritom mi poškodili kryty / záslepky / na šróboch dvier.

3. dostavenie zadných dverí nakoľko sa mi poškodzoval lak na karosérii.

4. resetovanie = nulovanie spotreby na l/100km... reklamoval som to, samozrejme sa čudovali - Neodstranené.

5. pred domom mi nepozorný šofér poškodil prednú časť masky. Výmena a nastriekanie sa moc nevydarila. Odtieň nesedel a cele to nie ako nelícuje pri predných stĺpikoch predného skla.Sú tam mechanicke vôli. Reklamujem to teraz v Januári.

6. Keď som si vozidlo prebral tak som si až doma všimol malé buchnutie /prevalenie/ predných dverí. Hneď som im telefonoval... že akú majú starostlivosť o zverené auta.ďalej som to neriešil.... /aby mi neprevalili ešte niečo viac/

7. klepanie pod prednou palubovkou pri nerovnostiach na ceste, nenormálne klepanie pri dlhšej jazde autom ..... mam isť v Januári

8. prehnuté zadné horné pláto - reklamácia, maju to posudiť v Januári /Zaujímave že som na nom nič nenosil a je prehnuté/

9. mam strach tam nechať auto..... aby ho 2-3 dni "opravovali"

Poradte mi kde by mi to na počkanie opravili aj keď by ma to stálo jeden deň dovolenky a mohol som biť pri oprave... podľa všetkého sa to technik bude na mojom učiť "ako to ne-ako" rozobrať, lebo to ešte nerobil. Som s toho nešťastný.
Každá rada dobrá... ďakujem Vám.
Taktiež ma čaká prvá servisná prehliadka pri ktorej by som chcel byť... MOTOR-CAR NITRA neumožňujú biť pri opravách a servise ..... poradte .. :help:
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW EX Steel Gray
srobik2000 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
14000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod peter562/12 » 27.01.2011 00:41

normalne som dostal triasku.uprimne. ked si kupim nove auto,tak taketo veci sa nemaju stavat.drzim palce
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 27.01.2011 09:00

mne praska palubovka ked prechadzam zakrutou a kolesom vbehnem do vymolu (teraz v zime je ich neurekom)
vzdy pocujem buchnutie kolesa potom prasknutie palubovky potom v duchu nadavka
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod runis » 27.01.2011 09:57

Re: tomasisko-tak to mi bohuzel dela taky. A opet jsme u toho, ze Kia odflakla odladeni podvozku, volbou tlumicu. A pristrojovka, ted tvrdy plast v zime tomu jen pomuze. Jeste, ze to v lete prestane. Nicmene za par let budeme nadavat jak to odflakli, protoze to bude delat porad.
Re:srobik2000-jak uz jsem psal, penize uz maji a na nas kaslou. Neumi ani vyresit ten priblbly PP. A to se tak chvastaji kvalitou. Tu jim musi dodatecne zachranovat jejich servisy! Coz jim nezavidim. Proste krasne auto, ale odflaknute! A Kia ma sve zakazniky nekde. Ani je neinformuje p nejakem svolavani aut na odstraneni problemu. Nevis o tom? Tvuj problem, my usetrime a na tebe s.....! Ja jsem vdecny za servis v Orlove. Zatim mi vse ochotne resili. A na jare doufam poresi i ten chrastici panel s budikama.
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod srobik2000 » 29.01.2011 23:59

Už mi volali že pod palubovkou bol uvolnený kábel - vodič. Že ho zaistili a malo by to bit OK. Dufam ze nie kravatkou...
Taktiež na moje prekvapenie mi ponúkli že mi prelakuju predný náraznik , keď sa netrefili do odtiena, tak uvidím ako sa im to podarí teraz......
Pláto zatiaľ neuznali aj po telefonate s vedúcim tak budem musieť dočkať, keď sa prehne viac.
Čo sa jedna resetovania PP som zvedavý čo poriešia... zaujímave nik sa nesťažuje... aspoň tak mi povedali, som jediný :D
srobik2000 Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
14000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod srobik2000 » 04.02.2011 00:18

Dnes som si bol pre auto.
Bol som milo prekvapený :thu:
Auto pekne umyté. :thu:
Predný náraznik preľakovaný... dosť dobre sa trafili na odtieň. :thu:
Zadne pláto mi vymenili pred očami aby som videl že mi dávajú nové :thu:
PP vymenemí /alebo preprogramovaný/ čo som skúšal, testoval , odolával neresetol sa.... uvidím neskôr :thu:
Dokonca vymenemé aj plastových záslepok na šróboch predných dvier čo sa dáva dolu tapacír. :thu:

:thd: Prístrojova doska. Jediné čo sa nepodarilo je praskanie, pazvuky /ako keby tam bolo niečo uvoľnené/ Už mám strach či to odstránia.
Ozaj ako uvoľnené "držiaky, záražky" čo držia palubovku..... presvedčili ma že ešte to necháme tak.... možno to začne robiť viac a potom sa to bude ľahšie opravovať. Taktiež čakaju či nevýjde neaký informačný spravodaj na daný problem v KIE.
Tak je aj na Vas ostatných aby ste sa sťažovali ak máte podobné problémy. :yes:

Spolu dosiahneme nápravu! :drink:

Nuž som rád a spokojný ,ale aj naštvaný že všetko sa dalo do chodu až keď som kontaktoval hlavného dovozcu pre :kia: Slovakia-KIA. ĎAKUJEM!!!! :thu: :kia:
srobik2000 Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
14000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod milan79 » 04.02.2011 15:43

Srobik ty si bol v servise v NITRE ? Pýtam sa preto lebo o cca 2 mesiace ma caka 1. garancka a rozhodujem sa kam pojdem.
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod PeterZM » 04.02.2011 17:09

Ja osobne by som do Nitry nesiel ked som tam minule volal tam chcely objednat az o 15 dni zavolal som do Levic tam som sa dohodol na druhy den rano...
VW Passat B7 2.0TDi 125kw DSG Bluemotion
Kia Ceed SW 1,6 CVVT Lpg Phoenix silver r.v.09 Predané
PeterZM Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod milan79 » 04.02.2011 18:10

Peter a ako si bol spokojny so servisom v Leviciach?
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod runis » 04.02.2011 21:06

Milane, tady u nás v Orlové to je v pohodě. Můžu doporučit. :-)
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod milan79 » 04.02.2011 21:13

Ze, by som prisiel na navstevu? Pomaly sa blizi cas garancky, tak zacinam sondovat ktory servis si vybrat.
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod srobik2000 » 11.02.2011 00:06

milan79 píše:Srobik ty si bol v servise v NITRE ? Pýtam sa preto lebo o cca 2 mesiace ma caka 1. garancka a rozhodujem sa kam pojdem.

Ano bol som v Nitre. Ja som to spojil aj s reklamaciami a garanckou. Stalo ma to 172 eur.

servisna prehliadka 2,4 hod 64.54 eur
shell 3.3l 63.04 eur
filter olej 7.32 eur
filter pelovy 34.31 eur
zmes do ostrekovacov 2l 3.19 eur

spolu 172.40 eur :|

No coment.... PP ktory som reklamoval sa dodnes neresetoval :thu: konecne opravene....
Dnes po tyzdni mi opet zacala klepat / praskat palubovka pred soferom ..... :thd: :( :no: nenormalne!!!
Pomaly sa mi zacalo zatvarat okno spolujazca uz som myslel ze sa nezavrie... volal som do servisu ... objednavaju ho a zavolaju mi ked pride, vymena bude trvat cca 2hod.
Poradte mi ako odstupit od kupno predajnej zmluvy... to nieje normalne!! Uz ma to prestava bavit.
Mate stym skusenost ???
srobik2000 Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
14000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod snowko » 11.02.2011 01:17

Pridavam sa...aj mne chrasti pristrojovy panel. Ked idem po kvalitnej ceste, tak sa nic nedeje, ale staci ist do mesta a je to tu. Sice mi to nejako nevadi, ale ma to zarazilo, ze ani nie po roku, co mam Vengu, sa praskanie zacalo prejavovat. Dnes mi zavolali z KIA servisu, ako som bol spokojny so servisom pri garancke, ci mi este nejako mozu pomoct... uplne ma prekvapili... az som uplne zabudol na praskajuci panel.. Ked pojdem okolo sa tam zastavim. Urcite sa to musi dat nejako eliminovat.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Další

Zpět na Závady