Důležité upozornění |
---|
![]() ![]() Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579 |
Motorsport píše:...U jiných značek je to jednodušší. U některých stačí doplnit vedení, namontovat tlačítka a vše funguje. U některých značek dokonce stačí jen namontovat tlačítka a připojit do konektoru ve volantu a vše funguje. U některých se musí funkce tempomatu povolit diagnostikou. Bohužel KIA/HYUNDAI nikoliv..... Navíc u ostatních značek bývají kontrolky tempomatu osazeny ve štítu přístrojů vždy, u KIA/HYUNDAI nikoliv......
valis21 píše:mě v kolíně tvrdili abych si tempomat do 1,6 CRDi nedával už při koupi, že to blbne, jinak bych ho dávno už měl... asi oslovím v blízké době motosport...
valis21 píše:mě v kolíně tvrdili abych si tempomat do 1,6 CRDi nedával už při koupi, že to blbne, jinak bych ho dávno už měl... asi oslovím v blízké době motosport...
Riccardo píše:valis21 píše:mě v kolíně tvrdili abych si tempomat do 1,6 CRDi nedával už při koupi, že to blbne, jinak bych ho dávno už měl... asi oslovím v blízké době motosport...
Kurňa chlapi, sežeňte někdo servisní manuál pro ceeda !
U spousty podivných poruch mám podezření na takový řídící modul, říkají tomu BCM (Body control module) a ten se sere do všecho. Už je asi třetí verze a kdo má potíže a ví jak na to, tak by mohl KIA servis ukecat, ať mu ho vymění. Jenom na co jsem přišel já:
1. První verze není odolá vůči elektromagnetickému rušení, takže se může stát, že občas problikne palubovka, kontrolky se chovají divně, a tak podobně.
(od té doby co jsem vyměnil mobil, tak mi to nedělá !)
2. Další verze měla chybně vyřešené napájení jednoho čidla automatické klimy (ten pravý čudl po oknem - foto senzor), takže tato pak blbne !
Potřeboval bych vědět, do čeho všeho ještě ten modul zasahuje ... možná že je to nějak propojené i s tempomatem.
mdiskuze píše:@Motorsport co znamena, ze tempomat 'houpe'? a je pravda, ze ten Dancar, nebo to co jsem tu ukazoval (str. 6) umi nastavit max. rychlost do 140km/h?
Motorsport píše:
BCM - body control modul - ovládá téměř vše mimo motoru
ECM - engine control modul - ovládá vše co souvisí s motorem
Tempomat souvisí s motorem a tudíž komunikuje s ECM.
Motorsport píše:mdiskuze píše:@Motorsport co znamena, ze tempomat 'houpe'? a je pravda, ze ten Dancar, nebo to co jsem tu ukazoval (str. 6) umi nastavit max. rychlost do 140km/h?
Dancar houpe a umí max 140 km/h.
mdiskuze píše:Motorsport píše:mdiskuze píše:@Motorsport co znamena, ze tempomat 'houpe'? a je pravda, ze ten Dancar, nebo to co jsem tu ukazoval (str. 6) umi nastavit max. rychlost do 140km/h?
Dancar houpe a umí max 140 km/h.
Problem je, ze se mi ho nedari zbavit. Prodejce argumentoval tim, ze je to original a tudiz ho nelze vratit a prodat se mi ho nepovedlo ani na netu za 8000kc. Takze mam doma 'par dratku a krabicku' za 13 000kc a nemam pro to vyuziti. To je pech :-/.
Premyslim jestli nebude lepsi ho nechat namontovat, at je aspon v aute, kdyz uz ho nemam sanci vratit/prodat. Koukal jsem, ze tu nekdo ma tempomat u ktereho manual tvrdi, ze max. rychlost je 140km/h, ale pritom se da nastavit vyssi rychlost ...
Btw: kde se necha ten tempomat (Dancar) namontovat (krom aut. servisu)?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé