@snike
No, mobil (v mém případě 3 roky starý SAMSUNG XCOVER 4s a Android 11) je sice připojený k AP AAwireless, ale k internetu je připojen přes mobilní signál. Od Androidu 9 by měl telefon automaticky detekovat WiFi bez připojení k internetu a dotazy do internetu potom posílat na mobilní data a zbytek na WiFi - toto chování se může u některých značek lišit (resp. může tam být ještě nějaké nastavení), každopádně o případnou úpravu tohoto chování se (pravděpodobně) stará aplikace AAWireless (dostupná normálně na Google play), která slouží pro prvotní připojení a možná upravuje chování mobilu (dále ji spouštět není třeba, stačí když je zapnuté wifi a bluetooth).
Jinak pěkný článek je třeba na
https://fdrive.cz/clanky/test-jak-funguje-aawireless-ktery-dostane-bezdratovy-android-auto-do-starsich-vozu-zbavte-se-otravneho-kabelu-7865 - s tím co je tam uvedené v podstatě souhlasím, spotřeba na kratší trasy je bez problémů na delší (nad 50km) připojuji k nabíjení. Co se týká rychlosti, s výše uvedeným telefonem jsem nezaznamenal žádný problém - propojí se to cca po 20 sec po zapnutí zapalování - na infotainmentu se objeví hláška, že telefon byl připojen přes USB a dále se to chová stejně jako při připojení přes USB kabel. Všechny mnou používané aplikace (telefon, Waze, Mapy.cz, VLC player, AntennaPodcást) fungují naprosto bez zaváhání, co se rychlosti týká, nepozoruji rozdíl mezi kabelem a bezdrátem. Ani s nastavením nebyl problém, stačí povolit bezdrátové připojení v AA, mít zapnuté wifi (pozor nemít zapnutý AP) a bluetooth, připojit AAwireless do USB vstupu, zapnout zapalování a pro první spuštění spustit aplikaci AAWireless a řídit se pokyny na display telefonu.
Teď už se o zařízení v podstatě nestarám (v USB ho mám trvale), hodím tašku s telefonem na sedadlo, normálně nastartuju a vyjedu, telefon se propojí automaticky, potom co se na infotainmentu objeví hláška potvrzující spojení s mobilem (přes USB) můžu v infotainmentu spustit propojení s AA - mám nastaveno na tlačítko s volitelnou funkcí (označené hvězdičkou), takže po objevení potvrzující hlášky stačí stisknout toto tlačítko a jsem v AA - pokud ho stisknu dříve, vyskočí hláška, že telefon není připojen k USB (chová se to stejně jako při připojení přes kabel) - stačí chvilku počkat na potvrzující hlášku a potom zopakovat.