Zdravím, mám kiu rio 1.4 2009, chcem sa spýtať či je bezpečné parkovať so zaradenou rýchlosťou ak musím parkovať mierne dolekopcom. Minule mi zamrzla ručná brzda a mal som problém sa vôbec pohnúť, preto musím parkovať bez ručnej aspoň v tomto počasí. Doteraz som vždy parkoval na ručnej, preto nechcem riskovať že niečo poškodím(spojku). Internet odporúča dávať do spiatočky ak parkujem dolekopcom. Vďaka za info.
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Ahoj, mám ceeda 3 a je to jak říkáš, jak zatáhnu brzdu po mytí nebo dešti, nejde to utrhnout, dopředu vůbec a dozadu - to je rána jako prase, takže nezatahuji, ale mám garáž v rovině tak je to ok, v tvém případě když parkuješ s kopce to je problém, ale i z hlediska že motor visí na rozvodech, to není dobré, asi neporadím - parkovat s koly proti obrubníku?
Já parkují na rovině a ruční brzdu dávám stále. Z kopce zařazena rychlost znamená, že auto stojí na napnutém rozvodovém řetězu protože komprese ujde. Sám jsem na toto změnil názor nedávno. Viděl jsem fabii na dílně zaparkováním na nájezdech bez ručky a připravenou na výměnu rozvodů. Nasponovany rozvoďák mne přesvědčil.