od ladlen » 29.11.2016 23:44
K nehode môžte prísť naozaj aj blbou náhodou. Ja som najazdil v r.1994-2005 vyše 800 tisíc kilometrov a okrem ťuknutého nárazníka novej Fabie predo mnou, ktorej som oškrel 2 cm laku na zadnom nárazníku, som žiadnu nehodu nespôsobil. Ale aj tak, mal som šťastie, že som jednu haváriu prežil. Na ceste z Martina do Ružomberka som obehol na rovine okolo Krpeĺanskej priehrady malý Citroen Saxo. Pri Kraĺovanoch, pred odbočkou na Oravu však bola havária, tak som zastal posledný v kolóne. O chvíľu ten Citroen Saxo do mojej Felície zozadu narazil, lepšie povedané nás len štrajchol a potom vyšiel z cesty a možno 20 metrov škrabal betónový múr Kraľovianskeho cintorína. Vybehol som z auta, že tomu bláznovi vynadám a tam v aute sedeli 3 doslova sfingy v šoku, bez slov hľadeli tupo pred seba a boli zrejme radi, že žijú. Vodič z Prešova, RSDr za volantom v 80-90-tke dostal mikrospánok a nebyť jeho ženy a svokry v aute, ktoré začali kričať a on v poslednej chvíli strhol volant, nás len oškrel a skončil v plote, tak tu zrejme už nepíšem. Jeho Saxo išlo na totálku a na Felícii bolo odtrhnuté zadné ľavé koleso, posunutá zadná náprava, rozbité ľavé zadné svetlo a zadné dvere. Policajti to mali ľahké, vybavili prvú haváriu a mohli ísť vybaviť nás. Takže, ak stojíte v kolóne aj za slnečného dňa, pozerajte sa pre istotu aj dozadu.