Čekací doba / objednávky

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Čekací doba / objednávky

Příspěvekod Tomáš83 » 16.07.2022 12:04

Naprosto souhlasím s Artym. Každý z nás musí plnit své závazky. Se zákazníkem mám platnou smlouvu za určitých podmínek a tu splním. A když už mám nějaký problém, kontaktuju zákazníka a snažím se mu vysvětlit zádrhel v dodávce. Prostě komunikovat. Bohužel KIA se rozhodla jít jiným směrem. Nic nevíme, nic Ti nereknem a pro jistotu nebude reagovat vůbec. V klidu čekejte a když nevyrobíme letos, tak třeba příští rok, a však za řádný příplatek. Že jsme Vám deklarovali termín a Vy jste si dle toho udělalu plány, např prodej současného vozu, dovča atd. Tak na to Vám kašleme.
Tomáš83 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Arty » 17.07.2022 02:16

Pravdou je, že nám bohužel žádný termín ve smlouvě nezaručili. Jen slovně sdělili zhruba čekací lhůtu. O to sdílnější a vstřícnější by měli k zákazníkovi být. A taky vím, že třeba Peugeot se k zákazníkům chová doslova svinsky. Výrobci by ale situace neměli zneužívat, protože až se zase karta obrátí tak jim to zákazník dá sežrat. A nebo naopak zjistí kdo se choval solidně a u koho příště zase nakoupí. Ta informovanost a systém (neupřednostnit toho kdo objednal dříve) je prostě špatný. Vím, že o smlouvy prodejci postupně přichází. Takto to prostě dělat nelze. Auto bych, ale vzhledem k situaci určitě předem neprodával. To byla neuváženost.
Arty Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Arty » 17.07.2022 02:33

“Nový příspěvekod martenz » 14.07.2022 14:01
Nuz pani, tak ja mam objednavku z Februara 21 na Sportage 1.6 t-GDI MHEV 4WD 7DCT PLATINUM 132kw Experience green s priplatkami park pack, sound pack a nemam pridelene esta ani len VIN. Zufaly som ja, kupec na moje terajsie auto a predajca lebo mu vypisujem kazdy tyzden

Nový příspěvekod MP1 » 15.07.2022 08:35
Práve sound pack bol (možno ešte je) chýbajúci komponent.”

Já mám objednávku v prakticky stejný čas, ale nemám sound pack ani park pack, ale mám zase HEV. Tak to vypadá, že nemají komponenty žádné :D
Arty Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Tomáš83 » 17.07.2022 02:55

Já tedy za sebe musím říct, že to mám ve smlouvě černé na bílem. Dodání vozu 4 až 5 měsíců od uzavření smlouvy.
Tomáš83 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Arty » 17.07.2022 08:23

Příspěvekod sanja » 28.06.2022 11:53
Nam prave prisla zprava ze uz mame pripravenu k odberu Sportage 1.6 T-GDI 4x2 HEV 6AT TOP. Obednali jsme na konci unora.

Mám úplně to samé, ale k odběru nikde nic :)
Arty Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Arty » 17.07.2022 08:30

Tomáš83 píše:Já tedy za sebe musím říct, že to mám ve smlouvě černé na bílem. Dodání vozu 4 až 5 měsíců od uzavření smlouvy.

Jak ti mohli dát 4-5 měsíců, když mě na konci února říkal, že už se to posunulo ze 4 na 6 :? :o :roll:
A máš pravdu, datum dodání jsem našel a dokonce přesný.
Termín dodání do 1.9.2022
Takže nevím co si tady stežuju, ještě mám spoustu času :lol:
Zřejmě měl můj prodejce lepší zprávy. Je pravda, že EmilFrey se chová k zákazníkům i lépe než přímo u Kie. Tam to byl děs a nebýt EF tak jsem Kiu ani neobjednával.
Naposledy upravil Arty dne 19.07.2022 02:12, celkově upraveno 1
Arty Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod MP1 » 17.07.2022 14:00

Najväčšiu smolu majú ľudia, čo si objednali GT-LINE a čiernu strechu. Fabrika má momentálne nízku kapacitu lakovne pre dvojfarebný exteriér.
Musíme dúfať, že sa situácia zlepší.

To, že vám dá predajca do zmluvy termín dodania je pekné. Ale v dnešnej dobe ťažko garantovateľné.
V mojich zmluvách máme "Predbežný termín dodania" a "Plánovaná dekáda výroby"

Ja by som šiel aj do fabriky pomôcť, ale čo máme ako predajcovia robiť, čo hovoriť vám zákazníkom, keď garantovaných informácií niet?

Myslíte, že vám nechcú vyrobiť auto naschvál? Však každý chce predávať.

Zasa prišla info z Číny o pribúdaní prípadov Covid a ďalšie lockdowny. Nechcem si ani predstaviť, aký to bude mať dopad na výrobu v KMC (Kórea) a dúfam, že čo najmenší dopad na KMS (Žilina).
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Káčko » 18.07.2022 11:09

Ahoj všem, nechápu co znamená nízká kapacita lakovny. Nejsou lidi, barva, plyn nebo něco jiného?
Mám objednáno GT Line HEV dvoubarevnou verzi (Leden). Psal jsem na Kia CZ,Sk a odpověď byla,že výroba je zpožděná a na dotaz dvoubarevné varianty se rozcházejí.
Na Kia CZ mi napsali, že dvoubarevná verze může být problém. Když jsem psal na Kia Sk tak ty mi napsali že to není problém a dvoubarevná varianta se stříká s jakoukoliv jinou barvou. Tak to nechápu. Jo a před měsícem mi Kia CZ napsala že auto může být konec června, červenec, srpen nebo dokonce září. Nechápu co tam ti lidi vlastě dělají když nic neví. Já čekal od Kia odpověď- promiň nestíháme, ale auto máš od ledna objednané tak nejpozději ho budeš mít doma v srpnu. ( příklad) :no:
Káčko Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Arty » 19.07.2022 02:11

MP1 píše:Najväčšiu smolu majú ľudia, čo si objednali GT-LINE a čiernu strechu. Fabrika má momentálne nízku kapacitu lakovne pre dvojfarebný exteriér.
Musíme dúfať, že sa situácia zlepší. ;)

To, že vám dá predajca do zmluvy termín dodania je pekné. Ale v dnešnej dobe ťažko garantovateľné.
V mojich zmluvách máme "Predbežný termín dodania" a "Plánovaná dekáda výroby"

Ja by som šiel aj do fabriky pomôcť, ale čo máme ako predajcovia robiť, čo hovoriť vám zákazníkom, keď garantovaných informácií niet?

Myslíte, že vám nechcú vyrobiť auto naschvál? Však každý chce predávať.

Zasa prišla info z Číny o pribúdaní prípadov Covid a ďalšie lockdowny. Nechcem si ani predstaviť, aký to bude mať dopad na výrobu v KMC (Kórea) a dúfam, že čo najmenší dopad na KMS (Žilina).

My si nemyslíme, že by nám ho nechtěli vyrobit, jenom ten systém výroby nám (mě) přijde nějak nesystémový a trochu to smrdí i neférovostí jestli se neupřednostňují některé trhy. Případně je v tom jen bordel. Příkladem jsou totálně rozdílné informace. Ty jsi jedna z mála vyjímek co se snaží nějaké info dodat ;)
Arty Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Káčko » 19.07.2022 07:56

Diky za reakci, stín upřednostňování některých trhů je také podezřívám.
Káčko Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Arty » 19.07.2022 10:28

Na tvůj post by mohl zareagovat spíše někdo jako MP1. V podstatě s tím stejně nic neuděláme a jenom si tu krátíme čekání, sháníme info a doufáme.
Obecně Kia club je takový mrtvější než Hyundai, takže jsem rád, že je tu někdo vstřícný od zdroje.
I když to někdy vypadá, že za to může hlavně on, tak to samozřejmě není :)
Chtělo by to někoho kdo do toho vidí ještě kapku víc, ale výsledek asi stejně neovlivníme.
I když mám ve smlouvě “dodací lhůta do” ve finále můžu tak akorát odstoupit. Oni žádné penále nemají. Možná by se na to měl zaměřit zákon pro spotřebitele i když chápu, že situace asi nemá obdoby.
Obecně se servisu a chování k zákazníkovi u Kie trochu bojím. V okolí moc poboček není a tak je jejich jednání poměrně arogantní nevstřícné.
Arty Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Beda » 19.07.2022 16:23

Offtopic :
Mrtvejsi, tak to mne rozesmalo :lol: a nebo mozna i urazilo :? To jsi jeste nebyl na dvou konkurencnich Kia klubech a kolikpak aktivnich Hyundai prodejcu ci primo importeru spolupracuje s Hyundai klubem?
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod MP1 » 19.07.2022 17:43

Samozrejme, že je predajca a predajca. A je importér a importér.

Čo sa SK týka, máme spoluprácu dobrú. Samozrejme vždy je priestor na zlepšenie. Ale musíte si v prvom rade uvedomiť, že centrála sú Kórejci. To je celkom iná mentalita. Každý importér sa zodpovedá KME (E -Europe, Frankfurt n.M.). Vidíte niekde inde cenník v inej krajine? Proste nemci dajú príkaz "teraz" a bude cenník všade.
Predajca narába s informáciami, čo má k dispozícii. Ak keď ich nemá, tak čo má robiť? Vymýšľať si termíny? Keď ich nemá, tak sa pýta a odpovede nedostane vždy. Ja si myslím, že keby mal importér informácie, tak ich posunie.

To, či sa nejaké objednávky uprednostňujú, sa zistiť z pohľadu predajcu nedá. Vidím, že autá v systéme sú, lebo pred odovzdaním sa na chvíľu zobrazia ako skladové. Ale nie sú tam dlho. Proste čo príde to sa predá.
Ale problémy vo výrobe sú veľké, komponenty chýbajú, hlavne AT prevodovky.
Vidím podľa dodávok, že Kia robí viac lacnejších modelov s MT ako drahších. Mám zákazníka z VW group a povedal, že v BA sa zasa robia najdrahšie - rozumej vysokomaržové modely, tak ako to písali v novinách.
Už som to tu písal, že každá krajina dostáva približne toľko vozidiel, koľko importér objednal na daný rok. Čiže vyrába sa, ale nie to čo chceme a potrebujeme, ale to na čo sú komponenty.
Verte, že aj predajcovia sú podráždení a nespokojní. Keď nebudú mať, čo predávať, z čoho budú žiť? A blíži sa doba, že už predajcovia nebudú. Každá značka by chcela predávať ako Tesla a z predajcov sa stanú odovzdávači vozidiel.
Buďte ešte rád, že máte na koho nakričať, máte sa s kým pohádať. Aj Kia pracuje na on-line predaji, veď už teraz ho máte k dispozícii, hoci v trochu inej forme.
Ak k tomu dôjde (a dôjde k tomu skôr alebo neskôr), tak slovo zľava prestanete existovať. Už teraz si môžete všimnúť, že slovo zľava začína z cenníkov miznúť.

Rád by som tu napísal zaujímavé a pozitívne informácie. No doba je blbá, EU tlačí do povedzme nie vždy prospešných vylepšení, tak nás čaká ďalšie stúpanie cien. Som zvedavý, kedy sa to zastaví. Do kedy budú ľudia schopný kupovať stále drahšie autá.
Ja som čakal pád už tento rok. Ale kríza iných značiek poslala klientov k nám a H/K robí čísla ako nikdy predtým. A keď sme niekedy mali na sklade autá, čo sme sa ich nevedeli zbaviť, teraz nemáme nič. Predalo sa VŠETKO do posledného auta.
Ja len chcem veriť, že Kia ešte dlho bude dodávať autá, ktoré sa budú ľuďom páčiť, mať rozumnú cenu a rozumnú výbavu.
Mne sa napríklad nový Sportage páči zvonku, ale z vnútra to už nie je pre mňa celkom ok. Všade displej, budíky bez ručičiek (Gold). Mne chýba taká klasika. Teším sa z XCEEDA.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Tomáš83 » 19.07.2022 19:14

Hezky napsané. Věcně ,lidsky. Možná by nebylo naškodu, kdyby si marketingoví manažeři a spol z KIE přečetli diskuze a fóra k tématu s dodávkami vozů, aby věděli, jak jsou na tom jejich zákazníci. Chápu problémy s výrobou, ale proč nevydají sem tam nějaké prohlášení typu. Momentálně chybí toto, proto prosím vydržte. Zákazníci by nebyli tak nasr..í. O to víc mi přijde úsměvné, jak frčí reklamy. Večer pustíte telku a během jednoho pořadu 3x reklama na KIU. Co chtějí říct těm lidem, kteří by si šli to auto objednat? My sice zákazníkům toho moc nedodáme, ale klidně si objednejte a my Vám ho výhledově možná dodáme.
PS: Jeden z kolegů je vášnivý motorkář a teď kupoval novou mašinu a situace u moto je asi stejná, jak u auto. Měl rozjednáno vícero značek.Nikde nic nemají a jenom slibují.
Tomáš83 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Arty » 19.07.2022 22:52

Beda píše:
Offtopic :
Mrtvejsi, tak to mne rozesmalo :lol: a nebo mozna i urazilo :? To jsi jeste nebyl na dvou konkurencnich Kia klubech a kolikpak aktivnich Hyundai prodejcu ci primo importeru spolupracuje s Hyundai klubem?

No budeš se divit, ale točí se tam lidé jak přímo z výroby (dělníci) tak lidé managementu. Takže se tam dá krom zaměstnanecké slevy sehnat dost informací.
Arty Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion