Anonym píše:Hlavně nezapomeňte klimo vypnout před příjezdem aby se stačila vyfoukat.Jinak vám časem začne smrdět
Také důležité a často zapomínané pravidlo spokojeného užívání klimatizace v autě

Anonym píše:Hlavně nezapomeňte klimo vypnout před příjezdem aby se stačila vyfoukat.Jinak vám časem začne smrdět
snike píše:bans píše:Mohu se zeptat, jestli je v manuálu přesně popsána funkce tlačítek na klimatizaci?
Když pojedu autem a nastavím si stupně třeba na 24, je potřeba pustit klimatizaci aby v autě bylo těch 24 stupňů a nebo toho dosáhne i bez klimatizace?
díky
Nemusíš mít zapnutou klimatizaci, aby ti to hlídalo teplotu. Já třeba teď přes zimu mám zapnuto na AUTO ale AC mám vypnuto a udržuje mi to nastavenou teplotu v interiéru vozidla ;-)
bans píše:A když to máš zapnuto na funkci AUTO, co to znamená? Proto jsem se ptal na popis v manuálu.
snike píše:bans píše:A když to máš zapnuto na funkci AUTO, co to znamená? Proto jsem se ptal na popis v manuálu.
Udržuje ti to nastavenou teplotu uvnitř auta, automaticky nastavuje potřebnou rychlost ventilátoru i směr proudění vzduchu do kabiny ;-) Jen když máš nastavenou teplotu nižší než je venku, tak si k AUTO zapnu i AC, aby mi to klimatizace chladila ;-)
bans píše:Díky mistře
DavidB píše:Jinak je to možná jen můj pocit, ale studený auto se na AUTO rozehřeje daleko pozdějc než když běží ventilace na manuál a dám větrák do cca 2/5 stupnice. Takže první půhodinu já jednu vždycky na manuál a až pak přepínám na AUTO.
vlafi píše:Používáte klimatizaci i na topení nebo jen v letních měsích..Mě to přijde zbytečné,ale někde jsem četl,že je to lepší pro nějaké hadičky apod.Mohu znát vaše názory,díky
DavidB píše:Jinak je to možná jen můj pocit, ale studený auto se na AUTO rozehřeje daleko pozdějc než když běží ventilace na manuál a dám větrák do cca 2/5 stupnice. Takže první půhodinu já jednu vždycky na manuál a až pak přepínám na AUTO.
snike píše:DavidB píše:Jinak je to možná jen můj pocit, ale studený auto se na AUTO rozehřeje daleko pozdějc než když běží ventilace na manuál a dám větrák do cca 2/5 stupnice. Takže první půhodinu já jednu vždycky na manuál a až pak přepínám na AUTO.
To máš pravdu, v pozici AUTO je upřednostňováno zahřátí motoru a teprve později až je motor zahřátý, začne ohřívat vnitřek vozu.
Marek_Km píše:Taky mám ten pocit, pokud dám topení na AUTO bez klimy, tak než se alespoň trochu zahřeje motor, tak to nefouká skoro vůbec, pak postupně začnou otáčky ventilátoru narůstat a při vyrovnávání teploty opět postupně padají. Akorát jak už tady bylo někde psáno, v největším záběru ventilátoru je v kabině vcelku dost hlučno, někdy mi to vadí a zapnu si radši manuál a snížím otáčky. Taky jsem někde postřehl, že ta logika automatiky procentuálně rozděluje do ofuků vzduch podle toho, jaká teplota se nastaví.Mám pocit, že při teplejším to směřuje víc dolů a naopak, ale mám málo najeto a tím pádem málo vyzkoušeno.
snike píše:Anonym píše:Hlavně nezapomeňte klimo vypnout před příjezdem aby se stačila vyfoukat.Jinak vám časem začne smrdět
Také důležité a často zapomínané pravidlo spokojeného užívání klimatizace v autě![]()
![]()
![]()
![]()
Mony píše:Mám dotaz: jak to myslíte? Mám klimatizaci poprvé a abych pravdu řekla, tak jsem teď trochu zmatená.![]()
Běžnou obsluhu asi budu muset víc nastudovat z příručky. Když zapnu A/C, tak musím mít zapnuté i AUTO? Omlouvám se za hloupé otázky, ale jsem nějak mimo mísu.
Mony píše:Mám dotaz: jak to myslíte? Mám klimatizaci poprvé a abych pravdu řekla, tak jsem teď trochu zmatená.![]()
Běžnou obsluhu asi budu muset víc nastudovat z příručky. Když zapnu A/C, tak musím mít zapnuté i AUTO? Omlouvám se za hloupé otázky, ale jsem nějak mimo mísu.
Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion
Uživatelé procházející toto fórum: matísek