Beltronics BEL 945 CZ
| Důležité upozornění |
|---|
|
Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579 |

milan69 píše:Možná to sem nepatří ,ale stojí to za přečtení.
Znepříjemnění práce policistům při Vaší kontrole![]()
Myslím, že by bylo dobré co nejvíce řidičů informovat o možnostech obrany při
kontrole a obstrukcích, které sice body nezachrání, ale alespoň zaměstnají úřady.
Budu stručný: hlavní zbraní je požadování kalibračního protokolu, který musí
policista předložit na místě a to v ORIGINÁLE (event. notářsky ověřená kopie),
dále Vám musí ukázat kalibrační známky na těle měřícího zařízení a jeho hlavě
(v praxi to znamená Vás naložit, zavézt k radaru, což na např. na dálnici zabere půl
hodiny). Pokud něco z toho na místě nemá, je třeba to uvést do protokolu a měření
je neplatné (a lze zvážit podání trestního oznámení za zneužití pravomoci event.
pokus o podvod!!!). Dále máte právo žádat o dodatečné přezkoumání měřícího
zařízení - to bude sice asi v pořádku, ale radar bude na dva tydny vyřazený - když
to tak udělají všichni NEBUDE ČÍM MĚŘITPokud Vám připadá příslušník při
kontrole pod vlivem alkoholu či nějaké látky a uvedete to do protokolu, měl by
se neprodleně odebrat na odběr krve, aby toto podezření vyvrátilV přestupkovém
řízení lze také požadovat dokument o tom, že daný příslušník byl proškolen
k obsluze radaru a samozřejmě také notářsky ověřenou kopii jeho OP nebo
jiného průkazu, aby byla jistota, že je skutečně tím za koho se vydává. Atd.
TOHLE ROZEŠLETE VŠEM SVÝM ZNÁMÝM RIDIČŮM![]()
Doporučuju vozit okopírovaný s sebou v autě... a jen čekat až Vás policista zastaví

Tony píše:dobré ale bohužel použitelné pouze když tě po změření hned zastaví. mě změřili v září, dopis mi přišel v říjnu a předvolán sem byl v listopadu. jak mi pak ukázal fotku tak už sem měl jiné auto a vůbec sem si nepamatoval že sem tam jel. prostě rychlí poldové
Ol@f píše:no comment
http://www.hoax.cz/cze/index.php?action=hoax_detail&id=569&pageDesc=boj_s_policisty_a_novym_systemem_-_zpochybneni_radaru

07.miki píše:Rychlost na silnicích by příští rok mohly měřit i soukromé firmy
Právo měřit rychlost vozidel mají už v příštím roce dostat na základě živnostenského oprávnění i soukromé firmy. Vyplývá to z návrhu nového zákona o Policii ČR, který v únoru podpořila Topolánkova vláda. Pokud návrh schválí parlament a podepíše prezident, začne platit od 1. ledna 2009.
http://www.novinky.cz/clanek/134609-rychlost-na-silnicich-by-pristi-rok-mohly-merit-i-soukrome-firmy.html

bob17 píše:V Praze 9 našli MP místečko, kde je 20 a známému tam před pár týdny naměřili 28 - stálo ho to 1500 Kč a 2 body :-o Tak ho dostali, piráta.

jakub píše:bob17 píše:V Praze 9 našli MP místečko, kde je 20 a známému tam před pár týdny naměřili 28 - stálo ho to 1500 Kč a 2 body :-o Tak ho dostali, piráta.
To by skoro stálo za to vyhlásit anketu, za jakou nejnižší rychlost jste dostali pokutu za vysokou rychlost.![]()
Už jsem viděl i značky 5 km/h - tam se nesmí ani popoběhnout.

07.miki píše:někde jsem četl,že pod - 50 - policie neměří (nebo nesmí měřit ) ?

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé