elektronická vs. manuální klima

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Příspěvekod Návštěvník » 22.04.2008 14:37

No a teď tedy hloupá otázka? Jde s tím něco dělat?
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jakub » 22.04.2008 14:48

Jody píše:No a teď tedy hloupá otázka? Jde s tím něco dělat?

Nejde, musel by být nějaký nový SW, který by před vypnutím všechno zavřel a pustil by jen vzduch z venku. Jde to vyřešit tak, že se na chvíli zapne "auto" a ono si to ty klapky zase nastaví podle aktuální teploty a pak je to zase možné vypnout. Trochu nedomyšlenost. Já mám ovládání zapnuté pořád, akorát v případě potřeby stáhnu ventilátor na minimum a vypnu "A/C".
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 22.04.2008 14:53

No jo, technika. Sice jsem za ni rád, ale někdy ta "ruská" jednoduchost až sprostota nebyla na škodu.
Jinak díky za vysvětlení, opět jsem o něco chytřejší. Nezbývá, než se stále učit novým věcem.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 15.05.2008 08:10

Ještě by mě zajímalo, a myslím, že to tu někdy někde padlo, jak přesně ta automatika dodržuje nastavenou teplotu. A protože jsem si kvůli tomu koupil teploměr (za pár kaček klasický ručičkový, s digitálem jsem měl kdysi problém, možná to byla výjimka, nevím), tak to opravdu udržuje ne moc přesně - v autě bylo o pár °C víc. Dokonce mám pocit, že ta automatika v teplejších dnech chladí dost pomalu, jestli kolikrát není lepší to ohulit manuálně. A nebo ten teploměr ukazuje blbě (i když při stání v garáži mám na něm a na panelu teplotu stejnou). Sleduju to teprve pár dní, takže z toho nejdou dělat závěry. Jak to připadá Vám? :?:
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Jakub » 15.05.2008 08:16

@Marek_Km

Čidlo teploty je za volantem na pravé straně, takže se to řídí podle teploty tam. Jinak já v teplejších dnech přidávám teplotu, protože jinak klima chladí jak blázen.
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod AllInOne » 15.05.2008 08:50

teď jsem na to doplatil...vezl jsem o víkendu ženicha a aby mu nebylo vedro, tak jsem tomu dal pokouřit.....on se oženil a já onemocněl, sakra :smile:
AllInOne Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2008)
53000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Jakub » 15.05.2008 10:21

AllInOne píše:teď jsem na to doplatil...vezl jsem o víkendu ženicha a aby mu nebylo vedro, tak jsem tomu dal pokouřit.....on se oženil a já onemocněl, sakra :smile:

Ještě, že jste si to nevyměnili :grin:
Jakub Muž
Moderátor

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Riccardo » 15.05.2008 10:33

Marek_Km píše:Ještě by mě zajímalo, a myslím, že to tu někdy někde padlo, jak přesně ta automatika dodržuje nastavenou teplotu. A protože jsem si kvůli tomu koupil teploměr (za pár kaček klasický ručičkový, s digitálem jsem měl kdysi problém, možná to byla výjimka, nevím), tak to opravdu udržuje ne moc přesně - v autě bylo o pár °C víc. Dokonce mám pocit, že ta automatika v teplejších dnech chladí dost pomalu, jestli kolikrát není lepší to ohulit manuálně. A nebo ten teploměr ukazuje blbě (i když při stání v garáži mám na něm a na panelu teplotu stejnou). Sleduju to teprve pár dní, takže z toho nejdou dělat závěry. Jak to připadá Vám? :?:

Já si taky myslím, že to není přesné. Když potřebuju topit, tak po čase (1/2 hodiny) mi připadá, jako by se v autě začalo trochu ochlazovat a musím trochu přidat. Když naopak chci chladit a najednou začne pálit slunko, tak začne být horko a klima reaguje s velkým zpožděním - to musím pak ohulit manuálně. Manuální klima by asi byla lepší ... jsem na ni zvyklý, ale chtěl jsem něco lepšího :-(

Hlavně by mně zajímalo, kde všude jsou čidla teploty a jestli si můžu sám zkontrolovat, že tam jsou. Už tady byl případ, že jedno čidlo chybělo ... !
Riccardo Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 15.05.2008 10:38

AllInOne píše:teď jsem na to doplatil...vezl jsem o víkendu ženicha a aby mu nebylo vedro, tak jsem tomu dal pokouřit.....on se oženil a já onemocněl, sakra :smile:

Nějak jsem nepochopil, kdo že dopadl hůř? :lol: :lol: :lol:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jakub » 15.05.2008 10:39

Riccardo píše:Hlavně by mně zajímalo, kde všude jsou čidla teploty a jestli si můžu sám zkontrolovat, že tam jsou. Už tady byl případ, že jedno čidlo chybělo ... !

Čidla jsou pod volantem za tou malou kruhovou mřížkou (okolní teplota, vlhkost), senzor slunečního záření (nahoře ten pravý čudlík pod oknem - ten bez blikající diody), čidlo teploty chladící kapaliny a pak venkovní čidla - teploty a znečištění u AQS - ty jsou před chladičem. Pak ještě čidlo tlaku a teploty chladícího média.
Jakub Muž
Moderátor

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Riccardo » 16.05.2008 17:55

To čidlo vnitřní teploty je jenom jedno ?
Riccardo Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod snike » 16.05.2008 18:18

Riccardo píše:To čidlo vnitřní teploty je jenom jedno ?

Čidlo teploty vnitřního prostoru je jen jedno ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 26.05.2008 08:10

jdi do elektr. já měl na Focusu manual a to snad ani nic nedělalo. ted poznávám ten rozdíl.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 26.05.2008 15:47

Já sem zatím použil automat.klimu jen dvakrát,ale byl sem s ní zcela spokojen,zdálo se mi že to chladilo hned a to až moc.Chválil i spolujezdec,který má klima v bavoráku,říkalže je lepší než u něj v autě...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Raven » 27.05.2008 06:16

Co je to lepsi?? Lepsi teplo, lepsi chlad??

meken píše:Já sem zatím použil automat.klimu jen dvakrát,ale byl sem s ní zcela spokojen,zdálo se mi že to chladilo hned a to až moc.Chválil i spolujezdec,který má klima v bavoráku,říkalže je lepší než u něj v autě...
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Interiér