Vrzání interiéru

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Re: zdravim

Příspěvekod coudy3 » 24.02.2008 13:16

sTiLL píše:Zdravim.

Aj ja som mal problem s vrzanim, ale na pravej strane palubky pri stlpiku okna (ako sa stretava cierny a sivy plast). Niekedy to vrzlo pri prechode nerovnosti. Ak spolujazdec pritlacil ten cierny plast tak to nerobilo, cize som bol spokojny ze to nebude problem vytesnit zospodu. Pri 1.garancnej som to nahlasil a odstranili mi to v pohode. Odvtedy je tam ticho :).

Zostala uz len jedna vec ktora ma trapi, a to ze pri 2300ot/m mi zacne vibrovat nieco v budikoch (niekedy), ale len pri tych otackach. Ak idem vyssie ako na 2400ot/m tak to prestane. Tiez som to nahlasil, zatvarili sa trosku divne ze o tom este nepoculi, ale pozru sa mi na to ked chcem. Zatial som to nechal tak, nemam cas im nechavat auto na cely den. Mas nejaku radu ako by sa to dalo odstranit? Je to take bzucave rezonovanie :)) Kedze mam diesel tak tie otacky su akurat 110km/h co je obvykla cestovna rychlost, takze to budem musiet riesit. Vdaka za radu.

Pravdepodobne sú to klipy, ktorými je uchytené tienidlo na budikoch... Stačí to tienidlo len vytiahnúť a nalepiť na tie klipy nejakú pásku, a potom opäť nasadiť naspäť... A ako to vytiahneš? Daj si nastavenie volantu dole a čo najviac k sebe... Potom vytrhni ten plast najprv zo spodu, a potom chyť po bokoch to tienidlo a vytrihni ho... Nepotrebuješ na to veľkú silu... a keď ho budeš dávať naspäť, tak si daj to tienidlo presne na klipy, zatlač spodok a ten zvyšok len doklepni...
coudy3 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jakub » 24.02.2008 15:58

Ty pérka co je s nimi nacvaknutý kryt budíků a středový panel taky podezřívám. Někdy při přejezdu nějaké nerovnosti se ozve něco jako lupnutí nebo slabé zapraskání. Když na to přitlačím rukou, tak to vrže. Až to budou v servisu sundavat kvůli montáži trojbliku tak jim řeknu, ať to něčím podlepí. Je ale zajímavé, že třeba na kočičích hlavách se vůbec nic neozve.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod coudy3 » 24.02.2008 16:17

jakub píše:Ty pérka co je s nimi nacvaknutý kryt budíků a středový panel taky podezřívám. Někdy při přejezdu nějaké nerovnosti se ozve něco jako lupnutí nebo slabé zapraskání. Když na to přitlačím rukou, tak to vrže. Až to budou v servisu sundavat kvůli montáži trojbliku tak jim řeknu, ať to něčím podlepí. Je ale zajímavé, že třeba na kočičích hlavách se vůbec nic neozve.

Stredový panel je takisto nacvaknutý tymi klipami... Oni by mali byť pôvodne podlepené, ale možno je to nedostatočné...
coudy3 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 25.02.2008 15:26

coudy3 píše:
sTiLL píše:Zdravim.

Aj ja som mal problem s vrzanim, ale na pravej strane palubky pri stlpiku okna (ako sa stretava cierny a sivy plast). Niekedy to vrzlo pri prechode nerovnosti. Ak spolujazdec pritlacil ten cierny plast tak to nerobilo, cize som bol spokojny ze to nebude problem vytesnit zospodu. Pri 1.garancnej som to nahlasil a odstranili mi to v pohode. Odvtedy je tam ticho :).

Zostala uz len jedna vec ktora ma trapi, a to ze pri 2300ot/m mi zacne vibrovat nieco v budikoch (niekedy), ale len pri tych otackach. Ak idem vyssie ako na 2400ot/m tak to prestane. Tiez som to nahlasil, zatvarili sa trosku divne ze o tom este nepoculi, ale pozru sa mi na to ked chcem. Zatial som to nechal tak, nemam cas im nechavat auto na cely den. Mas nejaku radu ako by sa to dalo odstranit? Je to take bzucave rezonovanie :)) Kedze mam diesel tak tie otacky su akurat 110km/h co je obvykla cestovna rychlost, takze to budem musiet riesit. Vdaka za radu.

Pravdepodobne sú to klipy, ktorými je uchytené tienidlo na budikoch... Stačí to tienidlo len vytiahnúť a nalepiť na tie klipy nejakú pásku, a potom opäť nasadiť naspäť... A ako to vytiahneš? Daj si nastavenie volantu dole a čo najviac k sebe... Potom vytrhni ten plast najprv zo spodu, a potom chyť po bokoch to tienidlo a vytrihni ho... Nepotrebuješ na to veľkú silu... a keď ho budeš dávať naspäť, tak si daj to tienidlo presne na klipy, zatlač spodok a ten zvyšok len doklepni...

Ahoj, celkom nerozumiem ktory plast mam vytrhnut :). Myslis tu spodnu cast horneho krytu ktory zvrchu tieni budiky? Nemozes nejak vyznacit sipkami ktory to je? Napr. na tejto fotke: http://moje.auto.cz/?sekce=foto&im_id=im_468415c47a6e3&ga_id=GA_4680bc329fcef
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jakub » 26.02.2008 18:11

Tak mě napadlo, jestli to občasné vrznutí není způsobeno nízkou teplotou - zkřehlými plasty. Teď už jsou přes den celkem vysoké teploty a mě už hóódně dlouho nic nevrzlo ani neluplo. :whistling:
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 27.02.2008 14:40

Už jsem se taky přistihl, že slyším nějaké občasné pazvuky z pravé strany spolujezdce, včera když jsem dojel do práce, tak jsem ještě zkusil vyndat věci od spolujezdce z přihrátky / tažka s dokladama KIA a obal s CD / a při dnešní cestě domů se mi nic neozvalo. Zaměřím se ted na to a uvidím.
Ještě k těm zkřehlým plastům, občas jsem to slyšel i když bylo auto vytopené po delší jízdě.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod thunder » 27.02.2008 15:00

milan69 píše:Už jsem se taky přistihl, že slyším nějaké občasné pazvuky z pravé strany spolujezdce, včera když jsem dojel do práce, tak jsem ještě zkusil vyndat věci od spolujezdce z přihrátky / tažka s dokladama KIA a obal s CD / a při dnešní cestě domů se mi nic neozvalo. Zaměřím se ted na to a uvidím.
Ještě k těm zkřehlým plastům, občas jsem to slyšel i když bylo auto vytopené po delší jízdě.

aj mne sa nieco podobne stava,hlavne ked mam zapratane tie priehradky na dverach,minule som vytiahol 5kelimkov od aut.kavy s tymi palickami vo vnutri a kombinacii s basami a vsetkym co som tam mal..tak to vydavalo zvuky,ale aj skrabka na skla...tu som zabalil do handry na interier a bolo vyriesene..ale uz som spominal ze najvacsi rachot robia patricky na spetnom zrkadle...takze zatial som pokojny....len dokedy... :huh: hmm
thunder Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Beda » 27.02.2008 16:54

Tak jak jsem se obaval, aby palubka po instalaci alarmu a parkovacich senzoru nevrzala jeste vic :idea: tak mi ted prijde, ze to skoro nevrze :) a nebo jsem si uz zvykl :help:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 27.02.2008 17:55

Už jsem to tu psal.....zkuste moji zkušenost na vrzání...už jsem si říkal,že to pojedu reklamovat stále mi něco povrzávalo...tak jsem vyndal uplně všechny věci z auta ..vyprázdnil všechny přihrádky atd...a ejhle vrzání skončilo..tak jsem tam zase dal zpátky ty věci...a ticho..žadné vrzání....takže nějaké povrznutí pokud mám fůru věcí v autě zatím neřeším... :no: :no: :wink:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Rezonace

Příspěvekod PetrLa » 28.02.2008 18:30

Ahojte lidi,
mě to pro změnu při určitých otáčkách jakoby rezonuje. Nepřišel jsem na to kde. Je to někde uprostřed jak je rádio nebo možná i níž, ale ať jsem tlačil na cokoli, tak jsem to nenašel. Je to prostě jen při určitých otáčkách a ještě jen někdy. Už jsem vystěhoval přihrádky abych to vyloučil, ale zatím mám smůlu.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Návštěvník » 29.02.2008 10:19

Mně při projetí přes sebemenší nerovnost vrzal plast nebo něco klepalo ve sloupku u řidiče v oblasti kde vychází pás. Včera sem měl auto na přehrání sw kvůli cukání motoru a závadu jsem nahlásil a k mé spokojenosti je klid :no: .Protože sem tam měl víc věcí tak měli auto víc jak čtyři hodiny ale servis v PEMMu musím pochválit. Protože to vrzání bylo asi 20 cm od ucha a byl to děs tak si teď užívám jen krásnej zvuk motoru :no:
Návštěvník

km @ l/100km

Re: Rezonace

Příspěvekod dha » 29.02.2008 10:28

[quote="PetrLa"]Ahojte lidi,
mě to pro změnu při určitých otáčkách jakoby rezonuje. Nepřišel jsem na to kde. Je to někde uprostřed jak je rádio nebo možná i níž, ale ať jsem tlačil na cokoli, tak jsem to nenašel. Je to prostě jen při určitých otáčkách a ještě jen někdy. Už jsem vystěhoval přihrádky abych to vyloučil, ale zatím mám smůlu.

Mně rezonoval středový panel při 1900 otáčkách. Nakonec se ukázalo, že to bylo zrcátko. Nevěřil jsem tomu, protože jsem to nejen já slyšel odjinud, ale opravdu to pak přestalo. Takže ty zvuky můžou být někdy zavádějící.
dha Neuvedeno
Nováček

Re: Rezonace

Příspěvekod Návštěvník » 29.02.2008 10:49

dha píše:
PetrLa píše:Ahojte lidi,

Mně rezonoval středový panel při 1900 otáčkách. Nakonec se ukázalo, že to bylo zrcátko. Nevěřil jsem tomu, protože jsem to nejen já slyšel odjinud, ale opravdu to pak přestalo. Takže ty zvuky můžou být někdy zavádějící.

Souhlasím. Já občas zaslechnu klepání od spolujezdce ale když jsem jel se snoubenkou tak jsme zjistili že je to rámeček kolem stropního světla.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod coudy3 » 02.03.2008 01:44

Ahoj, celkom nerozumiem ktory plast mam vytrhnut :). Myslis tu spodnu cast horneho krytu ktory zvrchu tieni budiky? Nemozes nejak vyznacit sipkami ktory to je? Napr. na tejto fotke: http://moje.auto.cz/?sekce=foto&im_id=im_468415c47a6e3&ga_id=GA_4680bc329fcef

Naznačil som Ti to na tomto obrázku...
Obrázek
coudy3 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Jakub » 02.03.2008 17:09

Zajímavé diskuse jsou i jinde. Prostě co je plastové, to může vrzat ať je auto jakékoliv značky. :smile:

http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=25115
Jakub Muž
Moderátor

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Interiér