Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Podsvícení palubovky

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Příspěvekod Tony » 09.03.2008 13:21

nechci se s tebou hádat ale to co jsem psal já je pravda. řekli mi to nezávisle na sobě ve 2 kia servisech automechanici. doslovně mi doporučili při startování v zimě startovat s vypnutými světly, rádiem i klimou aby se mi nevybíjela baterie a měla tak delší životnost.

schválně si to zkus vše zapnout a ráno venku startovat. jde to jak slyšet (motoru se nechce) i vidět (rádio se nevypne)
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod snike » 09.03.2008 13:36

Tony píše:nechci se s tebou hádat ale to co jsem psal já je pravda. řekli mi to nezávisle na sobě ve 2 kia servisech automechanici. doslovně mi doporučili při startování v zimě startovat s vypnutými světly, rádiem i klimou aby se mi nevybíjela baterie a měla tak delší životnost.

schválně si to zkus vše zapnout a ráno venku startovat. jde to jak slyšet (motoru se nechce) i vidět (rádio se nevypne)

Nechci urazit servisní techniky, ale já píšu jen to jak funguje moje auto. Klíčem otočím do polohy ON, rozsvítí se mi světla, zapne rádio a další věci, pak otočím do polohy START a po tu dobu co startuji zhasnou potkávací světla a vypne se rádio ;-) A stejně to bylo i u mé předešlé Fábie ;-) Není nic jednoduššího než aby jsi si to vyzkoušel sám ve svém autě.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 14.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
14777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 09.03.2008 13:56

Tony píše:nechci se s tebou hádat ale to co jsem psal já je pravda. řekli mi to nezávisle na sobě ve 2 kia servisech automechanici. doslovně mi doporučili při startování v zimě startovat s vypnutými světly, rádiem i klimou aby se mi nevybíjela baterie a měla tak delší životnost.

U me predesle Mazdy to je take automaticky odpojovano, ocekaval bych to na kontaktech ve spinaci skrince. Mimochodem nechapu doporuceni na zhasinani svetel pred startovanim, kdyz Cee'd pro CR ma automaticke zapinani svetel nezavisle na poloze ovladace svetel.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Tony » 09.03.2008 15:39

to neni pravda ze ma automatické rozsviceni nezavisle na poloze. ten automat funguje pouze v poloze OFF. v poloze obrysovky ti sviti pouze obrysovky a v poloze ON ti sviti svetla i kdyz neni motor nastartovany (pokud máš klíček v zapalování)

P.S. můžeš mi sniku teda vysvětlit proč dělali automatické rozsvícení světel do ceeda když teda podle tebe stačí mít světla pořád v pozici ON a nemá to žádný nežadouci vliv? to rovnou mohli říct řidičům at to maji pořád na ON ne??? já prostě říkám co mi bylo řečeno lidmi kteří to opravují, tak o tom asi něco ví ne?

a mám i zkušenost s tím že se mi takhle vybila baterie, protože to celou zimu nezvládala takhle startovat (stojím venku)
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod snike » 09.03.2008 18:06

Tony píše:to neni pravda ze ma automatické rozsviceni nezavisle na poloze. ten automat funguje pouze v poloze OFF. v poloze obrysovky ti sviti pouze obrysovky a v poloze ON ti sviti svetla i kdyz neni motor nastartovany (pokud máš klíček v zapalování)

P.S. můžeš mi sniku teda vysvětlit proč dělali automatické rozsvícení světel do ceeda když teda podle tebe stačí mít světla pořád v pozici ON a nemá to žádný nežadouci vliv? to rovnou mohli říct řidičům at to maji pořád na ON ne??? já prostě říkám co mi bylo řečeno lidmi kteří to opravují, tak o tom asi něco ví ne?

a mám i zkušenost s tím že se mi takhle vybila baterie, protože to celou zimu nezvládala takhle startovat (stojím venku)

Tak ještě jednou ;-) U aut s denním svícením je v podstatě jedno jestli máš nastavena světla na OFF nebo na potkávací světla. Po nastartování nebo v poloze klíčku ON se ti potkávací světla rozsvítí a po vypnutí motoru světla zhasnou. Rozdíl je jen ten, že v prvním případě (poloha OFF) se ti nerozsvítí podsvícení palubky. U Cee´da, který nemá denní svícení by to dle mně mělo fungovat tak, že když necháš rozsvícená světla, tak se ti po vypnutí motoru přepnou na parkovačky a budou stále svítit i po zamčení auta. To můžou potvrdit kluci ze Slovenska, kde Cee´d nemá pro slovenský trh v základu denní svícení.

Co se znalosti servisních mechaniků týká, tak i já jsem od nich několikrát dostal zcela nesmyslné informace.

A nakonec, odpojení světel, rádia a dalších elektrických spotřebičů při startování, tak to prostě funguje u mého Cee´da, stejně jsem to měl na Fábii a stejně to má většina aut.

Já ti jen popisuji, jak to funguje u mého auta, nic víc ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 14.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
14777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod dr.krtek » 09.03.2008 18:11

tak to funguje i mého , jasně stručně popsané:-)
Křičíme z plných plic, Bohemka z Vršovic, Bohemka je a bude a my sme s ní všude
dr.krtek Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
23000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 09.03.2008 18:24

Snike, dr.krtek naprosto s Váma souhlasím, mám ceeda již delší dobu a nemám problém s dobíjením baterie i když mám světla v pozici On.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Rechercheur » 09.03.2008 18:30

Souhlas. Funguje to přesně tak, jak popsal Snike.
Rechercheur Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2019)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 09.03.2008 18:58

Rechercheur píše:Souhlas. Funguje to přesně tak, jak popsal Snike.

Měl jsem půjčené předváděčky 1.4 ben. a 1.6 CRDi SW a také to fungovalo tak, jak to popisuje Snike.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 09.03.2008 19:00

Někdo je holt odborník a neumí si ani přečíst návod!Snike mám pravdu!
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 11.03.2008 21:40

Tony píše:to neni pravda ze ma automatické rozsviceni nezavisle na poloze. ten automat funguje pouze v poloze OFF. v poloze obrysovky ti sviti pouze obrysovky a v poloze ON ti sviti svetla i kdyz neni motor nastartovany (pokud máš klíček v zapalování)

Spatne jsem se vyjadril. Bylo to mysleno tak, ze poloha (OFF a ON) nema vliv pro (na)startovane auto. Pokud by byla pravda jak pises, ze k pohasnuti svetel dojde z duvodu velkeho odberu starteru z aku, tak by doslo i k pohasnuti vnitrniho svetla, coz se nedeje.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod mbiron » 11.03.2008 21:45

Pohasnuti dojde,ne ze ne,jen odber zarovky osvetlujici vnitrni prostor nema takovy odber jako hlavni svetla ci autoradio.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 11.03.2008 22:17

mbiron píše:Pohasnuti dojde,ne ze ne,jen odber zarovky osvetlujici vnitrni prostor nema takovy odber jako hlavni svetla ci autoradio.

Pokles intenzity vnitrniho osvetleni pri startovani je zanedbatelny, tedy alespon u meho vozitka. Pokud jde o ten odber, tak prikon jednotlivych zdroju neni umerny poklesu intenzity jednotlivych zdroju. Pouze v dusledku velkeho odberu nastane na aku k poklesu napeti a tim i ke snizeni napajeciho napeti vsech spotrebicu. Tedy, pokud mi maji predni svetla zhasnout z duvodu podpeti, tak bych ocekaval zhasnuti i u tech vnitrnich, coz se nedeje.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod mbiron » 11.03.2008 22:33

podle meho selskeho rozumu to stlumi automatika,to nedela odber ale z drivejska vim ze to takhle delali vsechny radia s vyssim vykonem.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 11.03.2008 23:12

mbiron píše:podle meho selskeho rozumu to stlumi automatika,to nedela odber ale z drivejska vim ze to takhle delali vsechny radia s vyssim vykonem.

Asi tak.
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Interiér