Tak u 14dní nového auta si dcera (1,5roku) usmyslela, že ten slot na CD na rádiu je pěkná pokladnička a naházela tam mince do hypershop vozíku. Zjistil jsme to tak, že CDčko po spuštění zavrzalo a když mince propadly až dolů na plošný spoj rádia tak to tam něco pospojovalo, v reprákách zarachtalo a raději jsem to vypnul.
Na internetu jsem to nastudoval, např. pěkný odkaz
http://cars.pdfki.com/kia/ceed/en/articles/radio.html
do místního workshopu nemám přístup (zatím, jak doufám).
Takže na vypáčení stačilo kus zahnutého plechu. Chce to něco pevnějšího, já měl nerez tl 1mm. Pozor na řádné opracování hran ať si nepoškodíte panel či obložení. Fungovalo doporučení začít odspodu postupně na obou stranách. Sponky zůstaly po vyndání na panelu všechny, kromě jedné která zůstala viset v díře v palubce. Pro ty co nevědí jak ty sponky vypadají tak je to kus plechu ohnutého do Vtvaru se zámečky na obou stranách a je to polepené nějakou plstí, aby to nerachtalo.
Odpojil jsem konektory (je to blbuvzdorné tak nehrozí záměna).
Rádio je plombované, ale přední panel se dá pod odšroubování dvou šroubečků po stranách vycvaknou. Doporučuji pod plastové zácvaky nacpat párátka... je jich tam celkem 8, tak by bylo složité to páčit. Přední panel je se zbytkem rádia propojen pouze nožovým konektorem.
Mince jsem vyklepal, přední panel zacvaknul, šroubky jsem tam nedal (což jsem zjistil až den na to), osadil konektory, zašrouboval zpět do palubky a mírným bušením pěstí jsem zadělal střední panel.
Čistá práce tak na 20 minut.
Takže pozor na děcka v autě.