od slava » 28.08.2010 19:54
Musím se zastat člena centralnifido. Má kus pravdy. Měl jsem kolegu(bohužel už je nebožtík) se kterým jsme spolu sloužili turnus tzv. ve dvojku 12 let. Pořád jezdil starou Š 110. Byli jsme spolu ve službě víc než doma se ženama, vycházeli jsme spolu velmi dobře a samozřejmě jsme se taky velmi dobře znali povahově. Jeho žena dělala v branži a občas jsme se i navštěvovali. Jeho oblíbené rčení bylo KKD(každá koruna dobrá). Potom vyjel Peugeot 206 a jemu se moc líbil a hodně jsme o něm mluvili. V té době jsem vlastnil Peugeot 205 XS, tak jsem mu snažil všelijak radit. Vyřešil to způsobem pro něho typickým. KKD a nekecej mi do teho. Koupil modrého krasavce. Samozřejmě toho nejlevnějšího chudáčka. Obsah snad 900 ccm, všude švihadla a....... no zkrátka měl jsem podezření, že si to auto vymysleli extra pro něho. Upozorňuji, že majetkové poměry byly takové, že kdyby si koupil Mercedes, tak z konta moc neubylo. Měli jste ho slyšet za půl roku, až to jakž takž zajel. Jezdil denně a řidič celkem slušný. To bylo ku..., že to nejede, že ho všichni předjíždí, že je bordel že nejsou v základu mlhovky, protože denně jezdil přes louky a věčně v mlze, že není v elektrice to a zas ono a vrchol byl, když se svezl v mojí 205. Proti jeho autu starý krám, ale ta výbava. Tím chci říct, že to nemusí být všechno tak, jak to vypadá. Zdání klame. Jiný můj kolega - na co klima, když nejezdím nikam doleko. Ušetřil na Fabii 10 000,- a teď v těch největších hicech jezdí na kole, protože v autě by zdechl, šetřílek. Potom, místo aby mně vystřídal, tak se čabře ve sprše protože z něho valí pot jak z koňa.Ten sice tak bohatý není(na Mercedesa)auto měl, nic ho netlačilo a kdyby měsíc počkal měl i tu klimu. Takže centralnifido, já Ti rozumím a souhlasím s Tebou. Je mi jasné, že se to netýká všech, ale rozhodně ses trefil.
S pozdravem

za všechny, všichni za