Lak

Styling, lak, střešní nosiče atd.

Re: Lak

Příspěvekod RRR » 25.04.2010 21:16

Já jsem umyl a naleštil auto asi po 14dnech od koupě. Bylo komplet od soli a všeho ostatního bor... co na cestě je. Žádné barevné hadry a škrábance jsem nezaregistroval ,snad to bylo tím,že auto jsem kupoval jako skladové. Jinak pár škrábanců od kamínků jsem si dovezl taky,zdravím Humpolec a okolí v zimním období se budu do budoucna těmto místům vyhýbat obloukem. :hammer:
RRR Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod tydyyt » 06.05.2010 09:51

panové jedna takova blba otazecka:-D koupil sem si bileho pro ceeda a jelikoz ted porad prsi vzal sem ho jen na oplach po precteni nynejsiho fora o bezvadnem laku:) ale svete div se spina zustala,nechal sem to teda tak jen se chci zeptat kdyz ten lak neni vytvrdly jeste a necha se ta spina na tom cca jak rikate 1.2mesice nezustane ta bila pak uz zašlá jak stvrdne ten lak i s tou spinou? :? :oops:
tydyyt Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2010)
5000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Jenda » 06.05.2010 10:18

tydyyt píše:chci zeptat kdyz ten lak neni vytvrdly jeste a necha se ta spina na tom cca jak rikate 1.2mesice nezustane ta bila pak uz zašlá jak stvrdne ten lak i s tou spinou? :? :oops:

Neboj se, špína ti nevytvrdne a bílá nezešedne. ;) Klidně auto umyj šamponem, jak si myslíš, že auto bylo myto před předáním? Bílá barva bude zase "lanza" bílá. :thu:
Jenda Muž
KIA Family

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
0 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod tydyyt » 06.05.2010 10:26

diky za info vis jak nechci tam mit nake skrabance,takze houbicku a muzu v poho a rucni myti a nakonec to splachnout wapkou? jde mi o to jen ze ta wapka to nesmyje tak ze to setru jen houbou a nebudu davat radsi ani sampon jen te prach s cest a oplach...
tydyyt Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2010)
5000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Jenda » 06.05.2010 10:37

OK - ručním mytím laku neuškodíš, :thu: chce to jen dostatek vody a kvalitní houbu. :)
Jenda Muž
KIA Family

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
0 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod tydyyt » 06.05.2010 10:44

vím ze se ptam jak malej:-D ale co je dle tebe kvalitni houba?:-D dnes si jedu koupit nakou tak at kupim to prave orechove, tu obycejnou s molitanu nebo co to je asi ne co:-D
tydyyt Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2010)
5000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Jenda » 06.05.2010 11:06

tydyyt píše:vím ze se ptam jak malej:-D ale co je dle tebe kvalitni houba?:-D dnes si jedu koupit nakou tak at kupim to prave orechove, tu obycejnou s molitanu nebo co to je asi ne co:-D

Kvalitní autohouba? :thu: To je relativní - houba větších rozměrů, dobře se držící, pokud možno hrubší struktury (nedrží se v ní tolik drobných nečistot). Vygogluj si na PC. Pokusím se najít nějaký obrázek.
Autohouba Jumbo.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jenda Muž
KIA Family

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
0 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod tydyyt » 06.05.2010 11:09

super diky moc :) pomohl si mi :drink:
tydyyt Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2010)
5000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod sirius1983 » 20.05.2010 21:19

Pánové, tak mě tak napadlo, jak vlastně prodejce připravuje auto před předáním kupujícímu?
Člověk si sice může dávat bacha na myčky, houby a vosky v prvních měsících, ale co je mu to platné pukud mu prodejce auto nešetrně umyje a naleští před předáním.
Nebo se mýlím?
sirius1983 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
60000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod Jenda » 20.05.2010 21:31

@sirius1983
Hochu,
v Garáži AutoRevue jsi si založil téma ohledně laku, kde odkazuješ na náš :kia: -club.org (nechť si každý o tom udělá úsudek) :!:
viz odkaz :thd:
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... &sk=t&sd=a

Prodejce auto umyje, nic neřeší - auto je lakováno ve výrobě a žádná automobilka dnes nepoužívá jiné než vodou ředitelmé laky. Auto máš při předání umyté a co je to dle tebe - neodborně umyté od prodejce? Ty si auto umyješ odborně? Nezlob se - dumáš nad zbytečnostmi. ;)
Jenda Muž
KIA Family

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
0 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod sirius1983 » 20.05.2010 21:38

Tak nezlob se na mě, ale na tom, že založím diskusi někde jinde a dám tam odkaz na toto forum snad není nic špatného, nebo ano?

Já ho rozhodně neumyju odborně, protože bych ho v prvních měsících nemyl vůbec.
sirius1983 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
60000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 20.05.2010 22:30

sirius1983 píše:Tak nezlob se na mě, ale na tom, že založím diskusi někde jinde a dám tam odkaz na toto forum snad není nic špatného, nebo ano?

Já ho rozhodně neumyju odborně, protože bych ho v prvních měsících nemyl vůbec.

Myslím,že to trochu přeháníte...Auto v pohodě se dá umýt wapkou i když je nové..Jen myčka by tomu asi neprospěla..Měl jsem kruhy od myčky i na jiných autech s normálním klasickým lakem ne vodou ředitelným....Ten lak prostě musí trochu zatvrdnout to je celé..Jinak jsem si přečetl ty diskuzní příspěvky na tom druhém foru ,koukám jsou tak někteří opravdu odborníci cituji.....

Nj, chtěl jsem tam něco v tomhle smyslu napsat, ale nechce se mi registrovat na asijské fórum :hmm:....
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod sirius1983 » 20.05.2010 22:35

Předpokládám správně, že v autosalonu se to myje jen wapkou? Myčku tam asi těžko mají, ne?

Já sice autům nerozumím, ale to forum garáže je opravdu zvláštní, jen se tam hází různé názory o několika slovech bez jakéhokoliv vysvětlení a diskuse jsou hrozně často zcela OT. Na druhou stranu mi tam ale poradili koupit právě ceeda :)
sirius1983 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
60000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod mbiron » 21.05.2010 07:06

No zalozil si tam hezke vlakno a ani se nedivim co tam je napsane. Nekdy mam pocit, ze lidi hodnoti jen podle toho jestli je to nemecke nebo asijske jenze uz nekdo zapomel ze barvy pouzivane v dnesni dobe jsou od nekolika svetovych vyrobcu a pouzivaji je vsechny automobilky na svete. Jestli si nekdo mysli ze ma BMW nebo VW je na tom lip tak se hodne prepocital ale at si s tim klidne zije :D :kia: pouziva nejmodernejsi technologie stejne jako treba BMW a bohuzel pokud ma :kia: nejaky problem tak je to hned smejd koreiskej ale stejne problemy se deji naprosto vsude jako napriklad v posledni dobe Toyota ;)
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

(ne)kvalita laku???

Příspěvekod zizu » 26.05.2010 22:19

Dobrý den,mám úplně nového Ceeda SW a taky problém.Pečlivě jsem přečetl vše co se týká kvality laku na tomto foru a jsem mírně řečeno zaskočen.Auto mám cca 3měsíce a vše opravdu vše je na mém laku vidět!!Je to děs!!Barva tmavě šedá metalíza ještě nemytá a oděrek už nepočítaně.Zdá se mi že že ten lak poškrábe i pavouk co leze po kapotě :cry: nejhůř je na tom bok - dveře auta - na tmavé šedé metalíze mám při minimálním doteku s dveřmi sousedního vozu světlou skoro bílou šmouhu a soused tektéž!!Je pravda že jsem to ještě ničím nedrhnul - třeba to půjde rozleštit - ale zdá se mi to opravdu hrozný!Hranu dveří mám jak počmáranou od křídy.Můžete mi někdo poradit jestli to není na reklamaci laku?Nebo je to snad u Ceeda normální???Díky za každý postřeh,zkušenost či radu.
zizu Neuvedeno
Nováček

PředchozíDalší

Zpět na Exteriér