Rada na opravu oděrek

Styling, lak, střešní nosiče atd.

Rada na opravu oděrek

Příspěvekod matlajs » 04.05.2023 21:31

zdravim všechny

jsem nový ( půl roka starý) majitel zánovního ceedu 3 generace. koupil jsem na podzim 22.
Po zimě jsem se skoro zděsil, kolik šrámu se po generálním mytí( malých, ale četných šrámečků a oděrek) objevilo na laku.
Chtěl bych poradit ohledně překrytí, resp. postupu. koupil jsem si nějakou leštící pastu a zkoušel ručně houbičkou na nádobí, což se minulo víceméně účinkem.
Koupil jsem i opravnou tužku, kvůli něčímu neopatrnému otevírání dvěří a šmouze z toho vzniklé už loni. Ale o bezbarvém laku jsem se dočetl až později a tak aplikoval bez toho. Mmj. ty kódy barvy co jsem se tu tak rozhlížel asi na těch štítkách moc nesedí ( já na něm mám A9 a podle odkazu ze zdejšího jiného příspěvku a VINu mám AA9).

No nicméně očistil jsem( omyl auto- a nanášel na suchý čerstvě omytý povrch po pěně a šamponu), nanesl barvu, nechal zaschnout podle návodu a další den rozleštil a " zarovnal" . Výsledek , až na ten patrně jiný odstín, který byl ovšem zanedbatelný vzhledem k velikosti opravované plochy , byl celkem uspokojivý ale bohužel asi kvůki absenci bezbarvého laku přežil jen pár oplachů.

Chtěl jsem se zeptat, jestli jsem to vůbec dělal správně a nebo jestli na to jinak .

Taky ještě k laku - dekontaminujete chemicky, mechanicky nebo obojím? Chci si auto mýt sám, jen mě zajímá, jestli je opravdu potřeba investovat do té veškeré škály saponátů( na poletavou rez, tér,atd) , nebo jestli je lepší , při vší opatrnosti clay + přípravky na mytí.

Děkuji moc za dočtení mého vyčerpávajícího příspěvku :)
matlajs Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Rada na opravu oděrek

Příspěvekod Beda » 04.05.2023 22:09

Postradam v tvem postupu pred aplikovanim barvy odmasteni toho mista :| mozna proto ti tam nedrzela ta barva :huh:

POsledni dve auta co jsem koupil, tak jsem dekontaminoval jak chemicky, tak pak i mechanicky clayem :yes: Jestli to auto chces dat jen dopucu a pak uzivat, tak se ti vyplati to nechat udelat, protoze porizovat vse potrebne pro detailing, abys dosahl uspokojiveho vysledku s rozumnou narocnosti prace se ti nevyplati :roll:
Kia cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Kia Sorento II (2010), Kia Sorento II (2013), Kia cee'd GT II (2017), Kia Sorento IV (2021) Kia Stinger (2017), Kia Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Zpět na Exteriér