XCeed

Sekce pro specifické dotazy k vozu XCeed.

Re: XCeed

Příspěvekod Davirek » 21.01.2025 09:27

Osobně vlastním taky X Ceed, manuál. a za rok a půl najeto cca 17tis. Doteď žádný problém. Po technické stránce vše naprosto v pořádku. Kdybych měl dnes znova vybírat, koupím znova to samé.
Jen, co mě tak z maličkostí napadá, tak zpátečka by tam mohla jít zařadit trošku lépe. A lehký klepkavý zvuk z pravé zadní části. Když sklopim sedačku, tak to přestane. Takže pravděpodobně to dělá očko na zajištění zadní sedačky. Musím to omotat lepící páskou, jak radili zde na fóru. Jen se k tomu pořád nemůžu dokopat :D
XCeed 1.5 T-GDI MY24
Davirek Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod DanBlack » 21.01.2025 18:46

@ Tomasso...
Mám stejný motor/převodovku jako Snike, od velikonoc najeto přes 10tisíc a měl bych pár chybiček:
  • spojení 7˚DCT a turbo způsobuje velmi línej odpich z křižovatek, rychle vyrazit když se na kruháči udělá mezera je skoro nemožný (sport režim tomu trochu pomůže, ale musí se zapínat ještě před zastavením jinak nereaguje)
  • převodovka celkově je naladěná hodně na spotřebu, 7° je schopná tam narvat už při cca 70km/h
  • šlápnu mírně na plyn - nic se nestane... šlápnu víc - zběsile podřadí a drží kvalt ve vysokých otáčkách neskutečně dlouho, musím pustit plyn a znovu prošlápnout (pak tam zas nasází kvalty až nahoru)
  • LED světla jsou subjektivně horší než klasické halogenky co jsem měl na Riu (to mělo přisvicování do zatáček, mlhovky)
  • kufr není extra veliký (oproti kombíku, já přešel z malého Ria 8-) )
Tím neříkám, že nejsem spokojený! Počítal jsem s pohodlným jízdním stylem a věděl do čeho jdu.
DanBlack Muž
Sponzor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (7) TOP sponzor (1)

Kia XCeed (2024)
11000 km @ 7.01 l/100km

Příspěvekod Tomasso » 22.01.2025 19:44

Ďakujem za ohlasy,pozerám že sú hlavne pozitívne.

@figaro...Vidim že nie som sám čo si všimol tie nízke nájazdy v inzerátoch.
Dokonca Sportage sa predávajú s ešte daleko nižšími ale tiež neviem prečo?
Kia Ceed 1.6 GDI
Tomasso Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod KuboXceed » 23.01.2025 17:45

Môj názor na to je taký, že KIA je viac voľba súkromných osôb, nie je to typická fleetová značka ako škoda, vw ... Kde autá dajú 150 tis. do 3 rokov a idú na odpredaj z leasingovky do bazárov a odtiaľ k súkromníkom. A súkromné osoby nejazdia toľko km, ako firmy/resp. fleetový zákazník. Výnimkou bude okolie Žiliny, kde firmy dodávajúce do KIA závodu potrebujú mať KIA/Hyundai autá, a tu poznám Ceeedy s nájazdami cez 200 tis.
:kia: XCEED 1.5 T-GDI, 7 DCT
KuboXceed Muž
Uživatel fóra
Léta členství

Kia XCeed (2023)
0 km @ 0 l/100km

Předchozí

Zpět na XCeed