Kolísavý zvuk motora

Trápí Vás něco na voze?

Kolísavý zvuk motora

Příspěvekod goosteer » 18.12.2021 22:16

Pozdravujem všetkých

Mám nový Ceed SW MY 2022 1,5 T-GDI, najazdené cca 3500km. Po naštartovaní (studený, alebo zohriatý motor) počuť na voľnobehu kolísabý zvuk motora v pozadí. Ručička otáčkomera je stabilná cca 750ot./min, otáčky teda nekolíšu. Ten zvuk nieje výrazný, no počuť ho dnu, ale aj keď otvorím prednú kapotu, ide to od motora. Motor si "pradie" OK, ide ako keby o iný zvuk, pulzujúci (sínusová kryvka), žiadny klepot, rachot. Motor ťahá dobre.

Akurát som si všimol, že ak idem po rovinke v obci 50km/k s tempomatom, mám zaradený 3° a cesta začne prudko stúpať po nástupe do kopca rýchlosť najprv poklesne na cca46-47km/h a následne sa to pomaly dotiahne na nastavenú 50-tku. Akokeby tempomat tak pružne neragoval na zaťaženie. Stáva sa to aj na rovine, tempomat sa neudrží na nastavenej 50-tka, ale rýchlosť sa mení 48-51km/h, nastavenú rýchlosť akoby neudržoval presne - je to u KIE bežné?? neviem... No neviem, či to súvisí s tým zvukom o ktorom píšem na začiatku. Neviete mi poradiť čo to môže byť???

pripajam link na video co som nahral.
interier(treba dat hlasnejsie): https://youtu.be/vP0vo9aj5u4
od motora: https://youtu.be/V81cVb37ifo

Ďakujem.

EDIT snike: ... neni třeba zakládat dvě stejná témata ;)
goosteer Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2022)
3100 km @ 6.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Kolísavý zvuk motora

Příspěvekod kia ProCeed » 19.12.2021 10:59

Ahoj, mám stejný vůz, ale nic takového nepozoruji, po zhlédnutí tvého záznamu konstatuji problém ve vibraci čehosi v motorové části.
Popřípadě podvozek zkontrolovat, zdali se něco nepoškodilo,a přirozeně nezačalo vibrovat.
Kia proceed GT-line 1,5 l T-GDi GPF 118kw (Turbocharged Gasoline Direct injection)
kia ProCeed Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2021)
15500 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Caldik » 20.12.2021 22:18

U mě to není zvuk, ale spíš se mě občas stává a nemyslím si, že je to dobře, že přijedu na křižovatku, zastavím a najednou jdou otáčky na volnoběhu malinko nízko. Je to cítit a pak zase nahoru. U dalších semaforu je to ok. Je to nahodilé.
Motor je zahřátý. Jako kdyby tam něco seplo, zatížlo motor a pak. Vyplo a motor doháněl otáčky do standartu. Mám Kia ceed MY2021 1.5 T-GDI

Sent from my iPhone using Tapatalk
Caldik Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Esperkac » 21.12.2021 13:54

Podobny zvuk sa mi objavil na Espere. Asi pred 2 tyzdnami. Po nastartovany studeneho motora ticho po cca 10s zacne zvuk take vybracie. Ked zahrkam autom skoncilo to. Ako sa dohupalo znova zacalo. Ako klesaju otacky so zahrievanim zvuk slabne. Bud vybruje motor alebo je niekde odtrhnuti silentblok neviem lebo to rezonuje akoby karoseria ale zdroj vybracii musi byt motor. Inak som mal malo oleja. Dolial som raz asi 200ml a tu jazdu som mal ticho. No nemam to odsledovane a nejazdim moc a musi byt aj chladne pocasie.
Kukni si olej a spotreba 27L na 100 to ti ratalo lebo si presiel iba 0.3KM?
Esperkac Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mazda Xedos (1998)
450000 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod goosteer » 23.12.2021 23:40

To som skusil prejst 300m na jednotke v otackach cca 2500. Motor jazdi zatial dobre, ma tah, zrychlenie, ale ten zvuk ten pulzujuci, tam stale je, co ma trocha znervoznuje... predsa, je to nove auto.... Video som poslal aj do kia servisu, po zhliadnuti videa sa nevedia k tomu vyjadrit, ze co to moze byt. Som objednany, tak uvidime, co zistia.
goosteer Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd SW (2022)
3100 km @ 6.4 l/100km

Zpět na Závady