hodně oleje v nádržce chladící kapaliny

Trápí Vás něco na voze?

hodně oleje v nádržce chladící kapaliny

Příspěvekod standasklenka » 16.06.2013 23:22

Dnes jsem zjistil,že mi po zaparkování teče něco mastného z pod vozidla.Tak jsem nelenil a otevřel kapotu a nestačím se divit.Z nádržky chladící kapaliny teče černá mazlavá jakoby kapalina,no spíš mazut.Mám podezření na prasklou hlavu,nebo těsnění pod hlavou.Ale je to divné auto ani nevařilo a že by to takhle projelo najednou???Chladící kapalina neubývala a olej také ne.Kontrola byla provedena tři dny předtím.Chtěl bych se zeptat jestli tam také není mezichladič oleje,kde se olej chladí kapalinou.Mám kia ceed,kombi,1,6 crdi.Rok výroby 2008.Nikde jsem nenašel že by se to tu nějak řešilo,díky za pomoc.
standasklenka Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: hodně oleje v nádržce chladící kapaliny

Příspěvekod Kmet » 17.06.2013 05:17

:( Olej ve vodě = prasklé těsnění pod hlavou :(
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod M@jkl » 17.06.2013 13:44

nejpravděpodobněji těsnění pod hlavou, kolik máš najeto? co záruka ještě platí?
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod standasklenka » 18.06.2013 08:33

Najeto 70tisíc,záruka v tahu.Včera jsem to vezl do servisu asi tři kilometříky a když jsem dojel tak bylo v motoru tak o dva litránky oleje méně.Mechanik na to juknul a říkal mezichladič.Unik oleje je dost velký,spíš mega velký,když ty dva litry odtekly přepadem vyrovnávací nadržky chladící kapaliny..Auto startuje v poho,žádný bílí čoud,výkon normální.Hadice natlakované nejsou a bublinky se taky nedělaj.No uvidí se až se mezichladič sundá.pak se bude bádat dál.Chladič by byl nejmenší zlo :cry:
standasklenka Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod standasklenka » 08.07.2013 16:02

Tak vyměněn mezichladič.Odstraněn olej z chladícího systému,ted provoz zatím voda a příští týden se dá chladící směs.Mezichladíč je umístěn pod olejovým filtrem.Zatím žádný únik oleje do vody nezpozorován.
standasklenka Neuvedeno
Nováček

Zpět na Závady