od Happy » 02.01.2010 23:56
Já jsem se minulý měsíc stěhoval a auto startovalo cca po 1km asi 20x, jak jsem s ním pendloval mezi starým a novým bydlištěm. Za tu dobu se mi asi 3x stalo to, co popisujete - 1.6 CVVT, točil, točil a točil a sice chytnul napoprvé, ale trvalo to bratru 5-8 sekund, vůbec jsem z toho nebyl šťastný. MAnželka se už bála, že to budeme muset nosit po svých. Auto plné věcí a nic. Benzínu jsem měl půl nádrže a tankuju pouze želví power. Nikdy neblikala kontrolka imobilizeru. Když byl motor úplně studený - než jsem startoval poprvé v promzlé garáži, tak to chytlo napoprvé do dvou sekund. Po mírném zahřátí - asi tak ten kilimetr někdy naproto OK a jak jsem napsal, párkrát se stalo, že se mu nechtělo. Vzpomínám si, že se mi to stalo jednou o prázdnínách, když zase bylo moc teplo, že jsem motor po zahřátí nechal chvilku odpočívat a po nastartování se začal dusit. Občas taky zažívám krušné chvilky, kdy se auto na dvojku při 1800 ot. rozklepe jako ratlík, to se mi stane tak 2x za 500 km a co mě momentálně trápí nejvíc, i když je to offtopic, ale třeba mi někdo poradí nebo nasměruje, když couvám do mírného kopce, tak auto vibruje, jako kdybych jel na tři válce, ale nezdá se mi, že by se dusilo, jen se jakoby roklepe, jako kdybych ho podtáčel a přitom je tam minimálně 1800 - 2 500 ot. - někde v tom rozmezí to dělá - a smrad ze spojky necítím. Přitom na jedničku dopředu to neudělá nikdy. Mám podzření na nějaký silentblok motoru nebo spojku, ale nezdá se mi, že by spojka prokluzovala, únik kapaliny jsem taky nezaznamenal. V servisu jsem to na garančce zmínil - to už je půl roku a 5 000 km zpátky, ale samozřejmě nic nezjistili a zákazník je magor. Tak kdybyste měli nějaké postřehy a info, rád uvítám. Trošku to prudí, ale jezdit se s tím zatím dá.