Štartovanie

Trápí Vás něco na voze?

Re: Štartovanie

Příspěvekod Mirek28 » 30.10.2009 00:03

Mám dotaz, týká se to startování, tak ho dám sem a nebudu zakládat nové vlákno.
Když vám náhodou chcípne auto - třeba při rozjezdu, nebo při náhlém brždění když nestihnete vyšlápnout spojku - jak auto znova nastartujete?
Otočíte klíček zpět do polohy 0 a potom startujete, nebo klíček nevracíte a rovnou ho otočíte a startujete (to třeba u feldy nebo forda nešlo, když se klíček nevrátil na 0 nešlo znova startovat). Pokud rovnou bez vrácení klíčku startujete, myslíte, že elektronice nevadí, že znova před startem neproběhla kontrola všeho možného, jako když startujete z 0 ?
Díky za odpověď.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod luboss » 30.10.2009 00:11

vzdy kluc otocim do "0" neviem ci to vobec ide startovat rovno bez jeho otocenia do nuly
luboss Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod marhalu » 30.10.2009 00:22

taky otacim do "O". Pripada mi to ze to neni dobre kdyz rovnou startuju. Nekdy to dokonce ani nejde (teda u Fabie)
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod MP1 » 30.10.2009 00:26

Ide naštartovať aj bez otočenia do "O". Vlastná skúsenosť. Spínacia skrinka nemá ochranu ako u iných značiek.

Mne sa stalo, že som mal nahlas rádio. Auto bolo naštartované a zakecal som sa,pretočil kľúčom a už to škrípalo.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod SelfMan » 30.10.2009 04:44

MP1 píše:Ide naštartovať aj bez otočenia do "O". Vlastná skúsenosť. Spínacia skrinka nemá ochranu ako u iných značiek.

Mne sa stalo, že som mal nahlas rádio. Auto bolo naštartované a zakecal som sa,pretočil kľúčom a už to škrípalo.

:-) nie si sam :-)
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod tony76 » 30.10.2009 11:59

ide nastartovat hned,manzelka chodi do autoskoly a tak sa chce obcas prejst po ulici,vcera jej to sciplo asi 5x a nastartoval ceed hned bez 0 polohy ;)
tony76 Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
3000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 30.10.2009 12:48

To jsem taky zjistil, že to jde startovat ihned ( a dělám to tak), bez vrácení klíčku, můj dotaz byl spíše o tom, jak to děláte a jestli si myslíte, že to ničemu nevadí, když se staruje bez opětovného otočení klíčku na 0.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 09.11.2009 15:25

Tak nevím jestli může mít vliv vlhkost vzduchu :? , ale v pátek ráno a dnes ráno,když jsem startoval,tak to byla úplná hrůza :shock: ,normálně to točilo a nic, když už to chytlo, tak to bylo jak traktor :cry: , začala blikat kontrolka CHECK a od výfuku bylo slyšet,že to na všecny válce rozhodně nejde. V pátek,když jsem ujel pár metrů se to chytlo a dnes jsem to chcípnul a natočil znova a bylo to ok. Nemáte někdo podobný problém :help: ??? :kia: :CZ:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod slava » 09.11.2009 15:33

A co máš za za typ?(z garáže jsem vyčetl jen :kia: Cee´d) :?
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 12.11.2009 17:40

1.4 benzín + LPG ,nalil jsem do nádrže Velfobin a zatím ok. Možná tam mohla být nasrážená vlhkost
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod MILOKA » 20.11.2009 01:15

Mirek28 píše:
mikozh píše:Uplne suhasim s tym, ze servisy by mali komunikovat, ja som im aspon poradil, nech chodia a toto forum a nemusia zbytocne riesit zavady sposobom pokus - omyl, ze tu sa mozu nieco dozvediet.
Nemam chut riesit startovanie v servise, pretoze na diagnostike aj tak nic nenajdu, len povedia, ze vsetko je
OK. Rasej 2 - 3 x potocom klucom. Je to aj ich reklama, ked nove auto v nakupnom centre nechyti na prvy sup. Este mala poznamocka, ked mi nechyta, tak na pristrojovke blika ten symbol auta s klucom, ako ked vam zdochne motor pocas jazdy.

Tak teda nevím, ale pokud ti začne blikat kontrolka auta s klíčkem na palubce, mělo by to znamenat, že imobilizér ztratil - nebo ho hledá - kontakt s čipem v klíčku, nebo se pletu ?
Kontrolka imobilizéru*
Tato kontrolka se rozsvítí, když se
zasune klíč imobilizéru a otočí do
polohy ON ke spuštění motoru.
Pokud tato kontrolka zhasne nebo
bliká, když je spínač zapalování v
poloze ON před spuštěním motoru,
nechte systém zkontrolovat autorizovaným
prodejcem Kia.

Zdravím,měl jsem obdobnou závadu startování na 1,6CVVT.Pokud se po zapnutí zapalování rozblikala kontrolka imobilizeru(autíčko),nebylo možno nastartovat.Závada se projevovala velmi nepravidelně.Před servisním technikem ani jednou,tak už to bývá.Servis vyřešil problém výměnou antény imobilizéru.Má podobu cívky nasazené na spínací skříňce.Po výměně,tj.cca po roce vše ok.
MILOKA Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod mikozh » 20.11.2009 20:05

Ja som s tym bol v servise, dali to na diagnostiku a ta samozrejme ukazala, ze je vsetko OK. Teraz to robim tak, ze starter otocim do polohy 1 a ked sa rozsvieti imobilizer, tak az potom nastartujem a zatial to funguje.
mikozh Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod lebka75 » 03.12.2009 12:33

čau, tak dnes mě to opět překvapilo :shock: , ráno normálně nastartuju, motor si krásně vrčí, ale jenom asi 10 sec, pak spadli otáčky a začalo se to dusit, jako kdyby to bylo bez benzínu :cry: , než jsem k autu došel přidalo si to otáčky tak asi na 1000, ale šlo to na tři válce :no: . Tak jsem to vypnul a znovu nastartoval a to už to šlo normálně :thu: .Připadá mi ti, jako kdyby zezačátku nasál benzín někde z potrubí a pak tam nebyl,ale to se mi nezdá,protože benzínové čerpadlo běží hned a palivová soustava by měla být stále pod tlakem. A taky mi pak nejde do hlavy :no: , proč se to rozeběhne na tři válce a hned po opětovném startu je to OK.
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Startování v zimě

Příspěvekod Nalim2 » 20.12.2009 17:18

http://auto.idnes.cz/jak-si-pri-zimnim- ... aktual_fdv

Zahříváte motor před domem, nebo klidnou jízdou v té kose? :D
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Happy » 02.01.2010 23:56

Já jsem se minulý měsíc stěhoval a auto startovalo cca po 1km asi 20x, jak jsem s ním pendloval mezi starým a novým bydlištěm. Za tu dobu se mi asi 3x stalo to, co popisujete - 1.6 CVVT, točil, točil a točil a sice chytnul napoprvé, ale trvalo to bratru 5-8 sekund, vůbec jsem z toho nebyl šťastný. MAnželka se už bála, že to budeme muset nosit po svých. Auto plné věcí a nic. Benzínu jsem měl půl nádrže a tankuju pouze želví power. Nikdy neblikala kontrolka imobilizeru. Když byl motor úplně studený - než jsem startoval poprvé v promzlé garáži, tak to chytlo napoprvé do dvou sekund. Po mírném zahřátí - asi tak ten kilimetr někdy naproto OK a jak jsem napsal, párkrát se stalo, že se mu nechtělo. Vzpomínám si, že se mi to stalo jednou o prázdnínách, když zase bylo moc teplo, že jsem motor po zahřátí nechal chvilku odpočívat a po nastartování se začal dusit. Občas taky zažívám krušné chvilky, kdy se auto na dvojku při 1800 ot. rozklepe jako ratlík, to se mi stane tak 2x za 500 km a co mě momentálně trápí nejvíc, i když je to offtopic, ale třeba mi někdo poradí nebo nasměruje, když couvám do mírného kopce, tak auto vibruje, jako kdybych jel na tři válce, ale nezdá se mi, že by se dusilo, jen se jakoby roklepe, jako kdybych ho podtáčel a přitom je tam minimálně 1800 - 2 500 ot. - někde v tom rozmezí to dělá - a smrad ze spojky necítím. Přitom na jedničku dopředu to neudělá nikdy. Mám podzření na nějaký silentblok motoru nebo spojku, ale nezdá se mi, že by spojka prokluzovala, únik kapaliny jsem taky nezaznamenal. V servisu jsem to na garančce zmínil - to už je půl roku a 5 000 km zpátky, ale samozřejmě nic nezjistili a zákazník je magor. Tak kdybyste měli nějaké postřehy a info, rád uvítám. Trošku to prudí, ale jezdit se s tím zatím dá.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Závady