od Kosťa » 22.07.2009 14:33
Tak teď trochu jiná informace než o nehodách.
Konečně jsem se dovolal na KIA Motors k p. Dolejšímu z odd. prodejních služeb ohledně té ceny střešní krytky. Dostal jsem docela obstojné školení o tom, jak funguje systém dodávek ND v KIA Motors versus Hyundai. Vcelku jsem pochopil, že když má Hyundai v ČR centrální sklad ND a KIA nikoli, tak nikdy nemůže jít na ceny, které má Hyundai!!!
Ještě pro info. 28. 5. jsem v Dolnisu za tyto krykty zaplatil 181,36 bez DPH za slovy: jeden kus!!!!!
Včera mi technik z Dolnisu řekl, že je maloobchodní cena této krytky 140,- CZK (tedy i s DPH). A pan Dolejší mi zase sdělil, že poslední přeceňování bylo 16.7. a doporučená cena této krytky byla stanovena na 81,- CZK bez DPH. Ještě jednou zdůraznil, že cena je doporučená a že ze zákona nemohou nikoho nutit tuto cenu dodržovat či dodržet. Takže oněch 140,- CZK v Dolnisu je už jejich - nevím co!!!!
Vcelku z rozhovoru vyplynulo, že konkrétně u tohoto ND se již cena asi snižovat nebude. A ani nemůže aby se nedostali do červených čísel!!!
A jak je to tedy s ostatními identickými ND se můžete domyslet sami!!!
Včera jsem byl proto koupit ty dva kusy střešních krytek v Auto Palace Butovice a dal jsem za ně neuvěřitelných 26,- CZK.
Kde shánět identické ND je nasnadě.
Kosťa