Totálně vybitá baterie

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod Ivamar » 04.06.2009 19:13

U mě byla příčina vybití batérie vadné autorádio. Po je ho výměně se už závada neobjevila.
Ivamar Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod anybody.else » 05.06.2009 18:21

ivamar : to je zajimavy, radio mi taky zlobi, nebo spis me zlobi kolecko ovladani hlasitosti, obcas funguje dobre, ale obcas proste neovlada.

vladislav : mel jsme to samy. ctyri dny po sobe jsem jezdil (a zadne kratke trasy, celkem tak 100km) a paty den jsem auto nenatocil. baterie totalne vybita.

Dneska se mi stala ale jina zvlastni vec. Rano jsem dojel do prace normalne jsem zamknul a odesel. odpoledne jsem prisel k auto. odemknu nastartuju a svitilo mi osvetleni nad ridicem. Evidentne bylo zmacknute tlacitko osvetleni, ale jsem si na 100% jisty, ze ja ho nezapnul. Tak nevim jestli jsem ho mohl nechtene zapnout pri nastupovani do auta? Nebo ze by tam nekdo vlezl a zapnul svetylko? divny.... :no:
anybody.else Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Dajek » 07.06.2009 15:52

@anybody.else
mě zase na rádiu zlobí tlačítko zapínaní, občas se nechce vypnout nebo zapnout, hlasitost naopak bez problému :-D
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 18.06.2009 15:51

anybody.else píše:ivamar : to je zajimavy, radio mi taky zlobi, nebo spis me zlobi kolecko ovladani hlasitosti, obcas funguje dobre, ale obcas proste neovlada.

vladislav : mel jsme to samy. ctyri dny po sobe jsem jezdil (a zadne kratke trasy, celkem tak 100km) a paty den jsem auto nenatocil. baterie totalne vybita.

Dneska se mi stala ale jina zvlastni vec. Rano jsem dojel do prace normalne jsem zamknul a odesel. odpoledne jsem prisel k auto. odemknu nastartuju a svitilo mi osvetleni nad ridicem. Evidentne bylo zmacknute tlacitko osvetleni, ale jsem si na 100% jisty, ze ja ho nezapnul. Tak nevim jestli jsem ho mohl nechtene zapnout pri nastupovani do auta? Nebo ze by tam nekdo vlezl a zapnul svetylko? divny.... :no:

S tím světýlkem se mi to taky stalo. A jsem si 100% jistý, že jsem ho nezapnul. Vybilo mi celou baterii a auto jsem nenatočil. Nechápu...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Raven » 19.06.2009 08:53

Chlapi, uz nehulte :D

Olegunar píše:
anybody.else píše:ivamar : to je zajimavy, radio mi taky zlobi, nebo spis me zlobi kolecko ovladani hlasitosti, obcas funguje dobre, ale obcas proste neovlada.

S tím světýlkem se mi to taky stalo. A jsem si 100% jistý, že jsem ho nezapnul. Vybilo mi celou baterii a auto jsem nenatočil. Nechápu...
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod anybody.else » 19.06.2009 15:08

Raven - kdyby to bylo tak jednoduchy. :-D
anybody.else Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Raven » 19.06.2009 17:30

Je to proste! Bud nehulit nebo prizvat Madra se Skulinovou :idea:

anybody.else píše:Raven - kdyby to bylo tak jednoduchy. :-D
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Axel » 19.06.2009 17:32

teď jsem to chtěl napsat...1. série by se určitě natočila :D , jinak to je teda záháda...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Vybitá baterie

Příspěvekod sumar » 14.09.2009 20:40

Tak už podruhé příjdu k autu a nenastartuju. Poprvé před půl rokem, baterka úplně vybitá. Dnes v 15,00 pořebuju jet autem a sotva se rozsvítí kontrolky. Koukám na přístrojovku, nic otevřeného, kontroluju dveře, všechny dovřené a to poslední kouknu přes zadní opěradlo do kufru na osvětlení a to je zhasnuté.
Tak nevím, auto jsem naposled zaparkoval v sobotu ve 20,00 do garáže a v pondělí odpoledne nenastartuju. Na minulém fóru se něco psalo ale žádné konkrétní řešení. Máte nějaké zkušenosti s tímto jevem ? díky

! "Jakub" píše:
Převedl jsem to téma ze starého fóra a příspěvek do něj přesunul. Takže řešení viz výše ;-)
Kia Cee'd 1,4 Base, Piston Grey
sumar Muž
Uživatel fóra

2. místo (1)

Re: Vybitá baterie

Příspěvekod Bydlo » 17.09.2009 20:47

Zdravím všechny!
Mám také zážitek s baterkou.Pokud nevypínáte světla(páčka na volantu v poloze potkávací světla) a parkujete u chodníku v jednosměrce vlevo s vysokým obrubníkem,tak POZOR!!!
Musíte vystoupit přes spolujezdce a v tom je ten háček :?
Světla totiž zhasnou při otevření dveří řidiče,ale ne spolujezdce.
Jednou jsem se do této situace dostal a ráno byla baterka kaput! :shock:
Byla to moje blbost,že jsem si při odchodu od auta nevšiml,že svítí světla,co nadělám :D
Bydlo Muž
Uživatel fóra

1. místo (1)

Kia Sportage III (2013)
22000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Blackhawk » 17.09.2009 21:31

presne to som urobil aj ja vcera. Vystupil som cez spolujazdca a svetla zostali svietit. Nastastie som sa este za autom otocil a vsimol si ze svietia zadne svetla.
Pro_ceed black pearl
Blackhawk Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2009)
23000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod rudolf.tomka » 06.12.2009 22:57

na mojej starej felde mám 55 Ah baterku , teraz mam KIA SOUL :kia: , som bez problémov :thu: naštartoval aj pri -30 st. aj po dvoch- troch dňoch a to používam olej 15W/40 , všetko závisí od kvality autobatérie :CZ: a ja požívam jedine AKUMA/ bývam pri Bardejove , kde -20 st. v zime je normálka!!!/ a preto som sa pýtal či to štartne aj pri -25 a níž :D
KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod bosyboss » 07.12.2009 02:00

rudolf.tomka píše:na mojej starej felde mám 55 Ah baterku , teraz mam KIA SOUL :kia: , som bez problémov :thu: naštartoval aj pri -30 st. aj po dvoch- troch dňoch a to používam olej 15W/40 , všetko závisí od kvality autobatérie :CZ: a ja požívam jedine AKUMA/ bývam pri Bardejove , kde -20 st. v zime je normálka!!!/ a preto som sa pýtal či to štartne aj pri -25 a níž :D

Viem o čom hovoríš -20 -25 v zime. Ja som totiž tiež z krásneho historického mesta obkoleseným hradbami. Už sa teším na tie mrazy, vtedy je v aute všetko pekne stuhnuté a som zvedavý ako obstojí cee´d. A či naštartuješ, tak toho sa nemušíš báť. Inak si si mohol dať na spodnú lištu typ motora.
Nech Ti autičko fachčí, pozerám, že máš tiež úplene nové.
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re:

Příspěvekod Nalim2 » 13.12.2009 11:05

Kosťa píše:Zdravím přátelé,
nemohu neragovat. Osobně jsem jednou musel nechat auto stát několik něsíců a baterie, je-li vše řádně zavřeno a tedy i zhasnuto šlapala jako kdybych z auta odešel včera. Jestli je v aute vše v pořádku, tak baterie i za mrazu MUSÍ vydržet minimálně 2 měsíce!!! Jestli ale psychicky nevydržíte, stačí auto na cca 15 - 20 min. nahodit (při zhasnutých světlech) a volnoběh, podotýkam volnoběh vám baterii spolehlivě dobije. Toto není z mého rozumu, ale od člověka, co se živí v jednom docela solidním značkovém servisu právě opravami a údržbou elektroinstalací aut.
Takže já osobně to vůbec neřeším a zatím, i když už jsem párkrát stál hodně dlouho, jsem neměl sebemenší problém.
Kosťa

To je jistě zajímavá myšlenka s tím volnoběhem, :thu: ale jak docílit toho, aby při nastartování auta nesvítila světla (žádná)? Resp. jak je vypnu po nastartování? Díky.
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Bydlo » 13.12.2009 11:18

Vypnutí světel není problém-stačí si přečíst uživatelskou příručku,kterou máš v autě 4 kapitola str.57
cituji:
✽ POZNÁMKA
Pokud chcete vypnout DRL (denní
provozní světla), otevřete kryt
pojistkové skříně na straně řidiče a
vložte jakoukoliv náhradní pojistku
do polohy DRL OFF.
Bydlo Muž
Uživatel fóra

1. místo (1)

Kia Sportage III (2013)
22000 km @ 6.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady