Kia cee´d 1.4 benzín, hlučný motor

Trápí Vás něco na voze?

Re: Kia cee´d 1.4 benzín, hlučný motor

Příspěvekod SelfMan » 16.01.2010 12:38

Treba si ale uvedomit este jednu dolezitu vec. Pneumatiky - co mate obute, aku maju konstruknu rychlost. Auto to zvladnut moze bez problemov. Pneumatiky uz nie.
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Neferti » 16.01.2010 13:40

Všecno tohle vím,jak pneumatiky, konstrukční rychlost, ovladatelnost.... ale prostě mi to nedalo, ale vraťme se zpět k tématu, pořát to kolem 3000ot vibruje a už mě to začíná dost štvát :thd:
New Kia Cee'd 1.4 CVVT, Blue Metal, 80.2kW Aktive plus
Neferti Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
110300 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Axel » 16.01.2010 14:34

a nemusite se bat, vyrobci ví, zel lidi jsou nevyspitatelni a ty pneumatiky maji soucinitel bezpecnosti, takze kdyz je psano ze pneu je do 200Km/hod, tak kdyz pojedete 220 tak se vubec nic nedeje...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 16.01.2010 21:25

Neferti píše:Všecno tohle vím,jak pneumatiky, konstrukční rychlost, ovladatelnost.... ale prostě mi to nedalo, ale vraťme se zpět k tématu, pořát to kolem 3000ot vibruje a už mě to začíná dost štvát :thd:

Mne pri cca 2800 otacek vibrovalo/drncelo vnitrni zpetne zrcatko. Je to pomerne znamy neduh, dokonce servisy maji postup, jak to resit (podlepeni paskou). Nemohlo by to byt tim? Za jizdy zkus ty, nebo spolujezdec chytit rukou zrcatko, pokud vibrovani prestane, nasel jsi pricinu.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod rybko » 17.01.2010 11:24

Katikakus píše:
Neferti píše:Všecno tohle vím,jak pneumatiky, konstrukční rychlost, ovladatelnost.... ale prostě mi to nedalo, ale vraťme se zpět k tématu, pořát to kolem 3000ot vibruje a už mě to začíná dost štvát :thd:

Mne pri cca 2800 otacek vibrovalo/drncelo vnitrni zpetne zrcatko. Je to pomerne znamy neduh, dokonce servisy maji postup, jak to resit (podlepeni paskou). Nemohlo by to byt tim? Za jizdy zkus ty, nebo spolujezdec chytit rukou zrcatko, pokud vibrovani prestane, nasel jsi pricinu.

Hmm nie je to jasny hluk motora..aspon u mna nicoho ineho..aspon u mna to nieje drncanie ale ako vravim ako by som ho tocil na maximum...
rybko Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod titanus » 17.01.2010 12:17

tak ti uz len ostava ist do servisu...alebo si objednaj predvadzaciu jazdu na rovnakom type aky mas a zajazdi si...inak tazko...alebo skus najst tu na fore niekoho z KE a poprosit ho o skusobnu jazdu...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Re: Kia pro_cee´d 1.6 CVVT, brnění + hlučný motor

Příspěvekod pitrstar » 16.02.2010 20:22

Nedávno jsem si koupil pro_cee´da 1.6 CVVT, po doporučení na zajetí motoru držet otáčky kolem 3 000 otáček a častější řazení, jsem si všimnul neduhu, který mi nedá spát.
Při otáčkách 2500-3000 cítím brnění od motoru, které jde přes plynový pedál do mé nohy, je to docela nepříjemné + zvýší se i hlučnost motoru.Jakmile jdu mimo zmíněné otáčky brnění a hluk ustanou.Je to motor s 1000km (možná si motor ještě sedne), ale přesto by to nemělo dělat.Každopádně chystám se s tím do servisu, tak uvidím, co mi tam řeknou.
Má někdo s tímto motorem stejné zkušenosti?
pitrstar Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia PRO_cee'd (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod slava » 16.02.2010 22:41

Kdysi jsem si koupil novou Škodu 120 LS. Byl jsem spokojený, ale něco mi vždycky a jen na určitých nerovnostech vlevo vzadu mlátilo. Jel jsem do servisu, technik mi řekl ať to projedu po dvoře, že se podívá. Závadu objevil hned. Z výroby nebyl nahoře uchycený tlumič. Za 10 minut jsem jel a bylo do doby než jsem ji prodal po problémech. U Tebe to může být něco podobného a projevuje se to jen v určitých otáčkách při vibracích motoru. Může to být třeba málo utažený, nebo vůbec neutažený silenblok, nebo nepatřičný dotek čehokoliv o lanko, pedál, napínací kladku a další a další možnosti. Zajeď co nejdřív do servisu a uvdíš, že se to hned vyřeší.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod mbiron » 17.02.2010 10:33

Petre @ Jestli budes mit nekdy cas tak se muzeme potkat a to tvoje brneni muzeme testnout a porovnat. Muj nazor je ze si vse teprve seda ale jak psal Slava navsteva servisu by byla asi nejrozumnjsi.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Neferti » 18.02.2010 00:09

pitrstar píše:Nedávno jsem si koupil pro_cee´da 1.6 CVVT, po doporučení na zajetí motoru držet otáčky kolem 3 000 otáček a častější řazení, jsem si všimnul neduhu, který mi nedá spát.
Při otáčkách 2500-3000 cítím brnění od motoru, které jde přes plynový pedál do mé nohy, je to docela nepříjemné + zvýší se i hlučnost motoru.Jakmile jdu mimo zmíněné otáčky brnění a hluk ustanou.Je to motor s 1000km (možná si motor ještě sedne), ale přesto by to nemělo dělat.Každopádně chystám se s tím do servisu, tak uvidím, co mi tam řeknou.

Já s tím v servisu byl v Olomouci a nic nezjistili. Dělá mi to od 700km. Teď mám najeto 4000 a dělá to stále :-(
Neferti Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2009)
110300 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Jauda » 18.02.2010 00:11

slava píše:Kdysi jsem si koupil novou Škodu 120 LS. Byl jsem spokojený, ale něco mi vždycky a jen na určitých nerovnostech vlevo vzadu mlátilo. Jel jsem do servisu, technik mi řekl ať to projedu po dvoře, že se podívá. Závadu objevil hned. Z výroby nebyl nahoře uchycený tlumič. Za 10 minut jsem jel a bylo do doby než jsem ji prodal po problémech. U Tebe to může být něco podobného a projevuje se to jen v určitých otáčkách při vibracích motoru. Může to být třeba málo utažený, nebo vůbec neutažený silenblok, nebo nepatřičný dotek čehokoliv o lanko, pedál, napínací kladku a další a další možnosti. Zajeď co nejdřív do servisu a uvdíš, že se to hned vyřeší.

Kdysi byl člověk automechanik - dneska jsou to jen měniči dílu co vyhodí diagnostika. Alespoň mám zatím takovou zkušonost, bohužel! :|
Tzn. Když to neukáže poočítač tak tomu nic není! :lol:
Jauda Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
26000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod pitrstar » 18.02.2010 16:42

Neferti píše:
pitrstar píše:Nedávno jsem si koupil pro_cee´da 1.6 CVVT, po doporučení na zajetí motoru držet otáčky kolem 3 000 otáček a častější řazení, jsem si všimnul neduhu, který mi nedá spát.

Já s tím v servisu byl v Olomouci a nic nezjistili. Dělá mi to od 700km. Teď mám najeto 4000 a dělá to stále :-(

Tak jsem volal do servisu a řekli mi, že motor ještě není pořádně zajetý .Pokud se to bude zhoršovat, tak mám přijet.(doporučené zajetí je 5 000 - 15 000km, což valím oči, myslel jsem, že nové motory tolik nepotřebují)Každopádně, jestli to bude pokračovat, tak to budu reklamovat.
pitrstar Muž
Uživatel fóra

2. místo (1)

Kia PRO_cee'd (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Neferti » 31.03.2010 14:36

tak musím napsat že už mám najeto 6800km a vibrace kolem 3000ot zmizely- zatím. No uvidíme jak to bude pokračovat
Neferti Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2009)
110300 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod hermenet » 31.03.2010 17:44

Já si žádných vyloženě silných vibrací nikdy nevšiml. Jen jsem míval pocit, že motor ve vyšších otáčkách - asi tak nad 4000 otm - běží tvrději. Vlastně to pociťuju dodnes, když jedu se studeným motorem a vytočím to, no, možná právě na těch 3000 otm. A vlastně by se asi dalo říct, že ten tvrdší běh se přenáší právě pedály, které budou zřejmě z toho, čeho se člověk vevnitř dotýká, nejbezpřostředněji spojeny s karoserií. Tak nevím, jestli je to totéž. Každopádně když se motor zahřeje, tak to přestane.
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod Neumi » 31.03.2010 22:12

Ja som si jedine vibracie v pedaloch vsimol ked stojim niekde na krizovatke a mam celkom vyhulenu nejaku dobru tuc tuc muzicku, az ma to obcas prekvapi co tie repraciky dokazu :lol:
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Závady