Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Koroze na dveřích

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod Blackdeath.p » 12.02.2009 15:53

Já mám obouchaný lak na 5-tých zadních dveří v místě styku s plastem SPZ + začínající rez když to viděl servis tak tam ještě rez nebyl a bylo to jen obouchaný, ale ted už tam rez začíná pokukovat oprava bude probíhat zřejmě přelakováním a předěláním uchycení toho plastového dílu.
Blackdeath.p Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 13.02.2009 10:16

velka skoda ze tato tema ozila tyzden potom ako som zlozil zalohu.... tak neviem ci ju mam ozeliet, dnes (ak sa mi bude chciet) alebo zaciatkom tyzdna si mam ist pre auto. vyskytla sa korozia dajme tomu po rv. 4/2008? aj ked podla toho co citam hra kia viacmenej mrtveho chrobaka, tak aj napriek tomu mohli (aspon ciastocne) modifikovat vyrobny proces.... a tym padom by na "novsich" autach ta hrdza nemusela byt... a ja by som neprisiel o 1000eur....
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod ferino » 13.02.2009 12:14

rastik píše:velka skoda ze tato tema ozila tyzden potom ako som zlozil zalohu.... tak neviem ci ju mam ozeliet, dnes (ak sa mi bude chciet) alebo zaciatkom tyzdna si mam ist pre auto. vyskytla sa korozia dajme tomu po rv. 4/2008? aj ked podla toho co citam hra kia viacmenej mrtveho chrobaka, tak aj napriek tomu mohli (aspon ciastocne) modifikovat vyrobny proces.... a tym padom by na "novsich" autach ta hrdza nemusela byt... a ja by som neprisiel o 1000eur....

na to ti poradim len tolko, riadne si skontroluj auto. vies na co sa zamerat. a ak tam bude naznak nieco tak to neprebrat a ziadat peniaze spat, ak tomu autu neveris.

nastastie je to jedina vacsia vada cee'dov, motoricky to vyzera OK. co je pre mna osobne dolezitejsie. aj ked radost mi tie problemy co tu citam nerobia, nastiastie ale som od nich zatial uchraneny. dufam ze aj ostanem.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod ferino » 13.02.2009 13:34

Ako to funguje s lakom aj ked u konkurencnej znacky.

http://staznosti.sme.sk/cpld/2094/KOVA-sro/Natahujete-reklamaciu-trvam-na-vrateni-kupnej-ceny-za-auto.html
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod mihla » 13.02.2009 18:17

rastik píše:velka skoda ze tato tema ozila tyzden potom ako som zlozil zalohu.... tak neviem ci ju mam ozeliet, dnes (ak sa mi bude chciet) alebo zaciatkom tyzdna si mam ist pre auto. vyskytla sa korozia dajme tomu po rv. 4/2008? aj ked podla toho co citam hra kia viacmenej mrtveho chrobaka, tak aj napriek tomu mohli (aspon ciastocne) modifikovat vyrobny proces.... a tym padom by na "novsich" autach ta hrdza nemusela byt... a ja by som neprisiel o 1000eur....

Dovedu si představit rozpoložení, které zažíváš.
Přesně před rokem jsem byl ve stejné situaci.
Záloha zaplacená a najednou se objevil nespokojený (jestli se nepletu, říkal si DrFuj), který o autech neměl ani „páru“, ale chtěl dělat dusno. Podařilo se mi situaci ustát i proto, že amatérsky do aut vč. GO a plechařiny dělám od 70 let m.s.
Do dnešního dne jsem rád, že jsem si tu zálohu nevzal zpátky!!!
Nedělej si těžkou hlavu, BUDEŠ SPOKOJENÝ!!!!

.
mihla Neuvedeno
Uživatel fóra

Organizátor srazu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 13.02.2009 21:22

mihla píše:

Dovedu si představit rozpoložení, které zažíváš.
Přesně před rokem jsem byl ve stejné situaci.
Záloha zaplacená a najednou se objevil nespokojený (jestli se nepletu, říkal si DrFuj), který o autech neměl ani „páru“, ale chtěl dělat dusno. Podařilo se mi situaci ustát i proto, že amatérsky do aut vč. GO a plechařiny dělám od 70 let m.s.
Do dnešního dne jsem rád, že jsem si tu zálohu nevzal zpátky!!!
Nedělej si těžkou hlavu, BUDEŠ SPOKOJENÝ!!!!

.

uvidim pri preberani, beriem auto zo skladovych zasob a ako som sa prave dozvedel ma polroka... a neverim ze ho skladovali v suchej garazi:-) takze to dokladne prehliadnem a podla toho... nerad menim rozhodnutia, ale niekedy je mozno lepsie vratit sa spat s kratsej (lacnejsej) cesty aj za cenu prepadnutia zalohy.... iste je ze keby tento topic ozije skor, resp. je na neho odkaz aj v ceed sw fore (to som primarne cital pri rozhodovani lebo som chcel SW), tak by som asi veru do toho nesiel... na aute by podla mna nemali byt ziadne naznaky hrdze aspon 5-6 rokov... a nie po polroku/roku prevadzky
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Tony » 13.02.2009 22:01

@rastik

bohužel máš pravdu
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Nikodem » 13.02.2009 22:35

Mám bohužel stejnou zkušenost s korozí. Nyní 2. zima - asi před měsícem se zdvihl lak nad nápisem cee´d (cca průmer 0,5cm). Během měsíce další "puklice pod tímto nápisem a prakticky kolem celé horní hrany plastového krytu osvětlení SPZ. Barva pomalu praská a začíná "vytékat" rez. V pondělí jsem objednán do servisu.
Jinak až na drobnost (visící spínač brzdových světel) spokojenost. CRDI 1,6 85kW; Najeto cca 40tis. Zdravím
Nikodem Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2012)
68000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Stefi » 13.02.2009 22:47

Nikodem píše:Mám bohužel stejnou zkušenost s korozí. Nyní 2. zima - asi před měsícem se zdvihl lak nad nápisem cee´d (cca průmer 0,5cm). Během měsíce další "puklice pod tímto nápisem a prakticky kolem celé horní hrany plastového krytu osvětlení SPZ. Barva pomalu praská a začíná "vytékat" rez. V pondělí jsem objednán do servisu.
Jinak až na drobnost (visící spínač brzdových světel) spokojenost. CRDI 1,6 85kW; Najeto cca 40tis. Zdravím

:) Nikodem :shock: ,ale ty máš potom rok výroby 2007, když druhá zima, co na kontrolách, tam nebyly žádné reakce :!: :?:
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16)
TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Nikodem » 13.02.2009 23:02

Auto je vyrobeno v květnu 2007. Na prohlídce jsem byl naposledy v prosinci 2008 - vše v pořádku. Ten problém se rozjíždí opravdu velmi rychle. Pravda, v zimě nejde mýt auto často, ale těsně před prohlídkou v prosinci jsem jej důkladně myl a konzervoval voskem a nic tam nebylo (to místo nad nápisem cee´d by se při leštění nedalo přehlídnout). Při mytí v polovině ledna tr. jsem si všiml právě tohoto místa, tak jsem dveře prohlížel pomalu "lupou". Při dalším mytí už to bylo tak, jak jsem popsal. Jinde to lak nedělá. I když se na přední kapotě nelze ubránit osekání od kamenů, nic se neděje a žádná koroze se neobjevuje ani v těchto místech, ato ani po 2 letech. Trochu jsou oklepané lemy zadního blatníku dole od odletujícíh kamínku, ale také se dál nic neděje. Jen zadní dveře..... A že mne to pěkně štve.
P.S. Pokud jezdíte na sevis do Strakonic, pozdravujte p. Šrachtovou. Zdravím
Nikodem Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2012)
68000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Stefi » 13.02.2009 23:11

jj. jezdím tam a osobně se znám se Šrachtou ......vyřídím....
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16)
TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Nikodem » 13.02.2009 23:24

Dík
Nikodem Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
68000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Tony » 14.02.2009 00:44

@Nikodem

tak tě vítám do klubu... mám stejný problém. taky rez nad nápisem ceed (ale nejen tam), tak 1,6crdi a TAKY výroba kolem kvetna 2007. nahoda??? nebo (panove zo slovenska prominou) nejaky čobol v lakovne prospal šichtu?
muj problem jsem řešil zde: http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=2286&postdays=0&postorder=asc&start=30 máš tam i fotky (ikdyž mobilem) na straně 3.
napiš pak co jsi vyřešil v servisu. zdar a sílu bojovníku :wink:
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 14.02.2009 01:21

ako sa tu da spravit hlasovanie? poradte ci sa mam na to auto vykaslat alebo ho prebrat...

alebo nech sem napisu vsetci co za tie 2-3 roky nemaju na aute ziadnu hrdzu - snad aj taki sa najdu
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Stefi » 14.02.2009 01:37

rastik píše:ako sa tu da spravit hlasovanie? poradte ci sa mam na to auto vykaslat alebo ho prebrat...

alebo nech sem napisu vsetci co za tie 2-3 roky nemaju na aute ziadnu hrdzu - snad aj taki sa najdu

Ja som ešte nevidel,neregistroval hrdzu na svojom aute, inak vidiš, že sa vätšina týka aut výroba 2007, tvoje 2008, tam by to malo byť dobré...
Stefi Muž
KIA Family

TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady