Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Koroze na dveřích

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod Návštěvník » 14.02.2009 01:49

Stefi píše:
rastik píše:ako sa tu da spravit hlasovanie? poradte ci sa mam na to auto vykaslat alebo ho prebrat...

alebo nech sem napisu vsetci co za tie 2-3 roky nemaju na aute ziadnu hrdzu - snad aj taki sa najdu

Ja som ešte nevidel,neregistroval hrdzu na svojom aute, inak vidiš, že sa vätšina týka aut výroba 2007, tvoje 2008, tam by to malo byť dobré...

no jo ide o to, aby sa to u tych 2008 nezacalo prejavovat v 2010... povodne som chcel kupit 2-3 rocnu jazdenku C-MAXa Ghiu/Titanium... ale nakoniec vzhladom na neserioznost predajcov, krizu, pokles cien a vynikajuci kurz zloteho som vybral noveho ceeda... kupujem ho minimalne na 5-6 rokov, ak tam ale najdem hrzdu skor ako po piatich rokoch tak ma asi vystrie... cudujem sa ludom s akym kludom to tu riesia. auto sice povazujem za spotrebny tovar aj ja, ale vzhladom na jeho cenu je to aspon pre mna dost specificky spotrebny tovar, kedze na neho nenasetrim za mesiac/polroka ale je to otazka rokov...
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Kužel » 14.02.2009 08:17

@ rastik

Byl to myslim Beda kdo zde cca pred rokem a pul napsal ze jsme se stali betatestery Ceeda, ja na patych dverich korozi nemam za ridicem se mne projevila na hornim rámu dveri, nijak dal se mne to zatim nerozlezlo zustalo to prakticky beze zmen. Neboj se toho a kup si v klidu Ceeda ja ho puvodne kupoval taky na pet let a temer po roce a pul jsem zacal premyslet ze si ho necham dele. Jinak tvuj nazor na toto auto muze ovlivnit i pristup lidi ze servisu, jsou servisy kam se již nevrátím.Mam najeto cca 28tisic a musim rict ze zadnou dulezitou zavadu jsem nemel, pouze par exterierovych spusobenych treba neorigo ofukama.
od 20.8.2018 Kia Ceed JD 2018 1,6 Gdi Fresh
od 19.10.2007 Kia Ceed SW 1,6 Crdi EX - prodáno
Kužel Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2007)
45321 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Stefi » 14.02.2009 08:21

rastik píše:... cudujem sa ludom s akym kludom to tu riesia....

prečo by aj nie, ved to ide na triko KIA. darmo v niektorých servisoch mutia vodu, šancu na úspech nemajú, je to do piatych rokov sučasťou záruky ,alebo nie ...... to je len zvyk nepridávať si prácu, s riešením...... :help:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16)
TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod titanus » 14.02.2009 10:04

no neviem ako vasi servisaci ale moj servisak mi otvorene povedal ze ked bude hocico treba opravit, vymenit a bude sa to dat uhrat na reklamaciu tak mam dobehnut lebo aj on zile prave z takychto reklamaciek (ak neratam poistne udalosti) no a akurat ked mi teraz robili auto po tukanci v piatych dverach tak som pred par dnami asi nieco privrel do kufra pri svetle lebo sa mi kusok odlomil (zo svetla) ked to zbadal povedal ze mam dobehnut, ze ho objednajú na reklamaciu, zapalovacom spravi malý cierny flak a odfoti to ako vyrobnú chybu a svetlo mi rovno vymenia...
co som tym chcel vlastne povedat ?? jaj no tym ze sa vam nieco pokazi tym v konecnom dosledku zivite servisy takze pochybujem, ze by vas odhovarali od riesenia problemov cez nich... predajcovia to je ina kava...ale prave preto vzniklo toto forum...na potvrdenie ci vyvratenie predajcovych slov...

ja osobne beriem auto stale ako auto...nie je to pre mna nic zive co by som sa bal dat opravit - a ceeda netreba davat nastastie casto opravovat :wink: ak mi budu hrdzaviet piate dvere budu ro riesit...ako to je ich problem...je pravda ze hrdzavenie par rokov starych aut dost zamrzi ale stale lepsie ako byt kazdy tyzden v servise s problemami z motorom, prevodovkou ci elektornikou - toto su pre mna prolemy ktore by som netoleroval ak by sa vyskytovali castejsie...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Aifell » 14.02.2009 12:57

Mám málo času, ale jen v rychlosti. Mé SW je garážované!!! Mám ho jen 10 měsíců a mám najeto jen 8.500 Km ... A mám také tento problém!!!

Zatím sice tam rez není, ale odřený to tam již mám a reznout to logicky může začít co nevidět, jelikož už je to odřené až na plech a barva a lak je fuč. Je to přesně jak u ostatních. Nad spz jak je ten plastový díl tak v růžkách :-( Mám pocit, že to bude bolest většiny SWéček! Je možné že je to i roztažností toho dílu v létě a pak dojde k odření barvy a následnému reznutí :-( Je to velký problém u tak nového auta!!!

Samozřejmě o nasr*nosti ani nepíšu :-(
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod luboss » 14.02.2009 13:20

Rovnaka situacia ako u aifella az na to ze auto mam 8 mesiacov, hrdza este nekvitne ale coskoro sa chystam do servisu so svetlami takze budem riesit aj toto.
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod mbiron » 14.02.2009 13:35

Tak jsem po rozhovoru s Aifellem nelenil a sebehnul vyfotit i ja pate dvere a ac mam auto o chlup starsi a najeto mam cca 14500 km tak je toto misto v dobrem stavu bez znamek opotrebeni, pro jistotu jsem prohledl i znama mista kde se ukazala rez a zatim nikde nic. Muj jediny problem jsou idioti co neumi parkovat a systematicky mi odiraj auto, nejdriv zadni prave dvere, pak predni blatnik hned za kolem. Poslal bych ty magory znovu do autoskoly se naucit parkovat mezi dve auta a pokud to nedokazou tak at jezdi MHD a kdyz uz tak at se priznaji a resi to.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Stefi » 14.02.2009 13:38

luboss píše:Rovnaka situacia ako u aifella az na to ze auto mam 8 mesiacov, hrdza este nekvitne ale coskoro sa chystam do servisu so svetlami takze budem riesit aj toto.

Stále som premýšlal, kde to je, ale už mám jasno, je to asi špatným výliskom plastu, čo do rozmeru, reklamovať, to je bez rečí, ale aby sa to nepoškozovalo ďalším je tu riešení, tak ako to na prednom podbehu použil Marek km, ochraná folia.... :shock: Obrázek..dopl. jinak jak je ten díl dlouhý, může i vybrovat při jízdě, možná by se tomu dalo zabránit i podložením, přesněji naštelováním upevnění, atd....
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16)
TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Tony » 14.02.2009 14:53

Takže je už více než jasné, že co se týká toho obouchaného laku od lišty u SW (a i mého hatche :-x ) je špatný výrobní postup a ne neopatrné zacházení. To bude mít kia co dělat, aby takhle opravila všechny SW (a nejen ty) co vyjely z fabriky. Jen pro ní doufám, že se to týká jen modelového roku 2007.

Jinak už jsme dva co mají chytlé páté dveře :P já a Nikodem. Takže jak tady někdo tvrdil, není to jen jeden případ. Však počkejte až pořádně umyjete auto po zimě. Mám takové tušení, že se řady nášeho neoficiálního "klubu přátel rzi" rozšíří... :hurray:
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod mbiron » 14.02.2009 15:00

Tony@ nestras, tohle bych nepral ani nejvetsimu nepriteli. Doufam, ze se to bude resit a pokud by tech pripadu bylo vic tak si myslim ze by z toho mohla byt i hromadna zaloba v pripade nezajmu ze strany :kia:
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Tony » 14.02.2009 15:14

mbiron píše:Tony@ nestras, tohle bych nepral ani nejvetsimu nepriteli. Doufam, ze se to bude resit a pokud by tech pripadu bylo vic tak si myslim ze by z toho mohla byt i hromadna zaloba v pripade nezajmu ze strany :kia:

tak snad to tak daleko nedojde. v každém případě se tomu budou muset začít stavět čelem. už je to hromadný jev...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 14.02.2009 17:05

tie odreniny to je ale nejaky novy problem nie? hrdzavie to tam kde je to zodrate.... cize uz to nehrdzavie same od seba?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 14.02.2009 18:12

Stefi píše:
luboss píše:Rovnaka situacia ako u aifella az na to ze auto mam 8 mesiacov, hrdza este nekvitne ale coskoro sa chystam do servisu so svetlami takze budem riesit aj toto.

Stále som premýšlal, kde to je, ale už mám jasno, je to asi špatným výliskom plastu, čo do rozmeru, reklamovať, to je bez rečí, ale aby sa to nepoškozovalo ďalším je tu riešení, tak ako to na prednom podbehu použil Marek km, ochraná folia.... :shock: Obrázek..dopl. jinak jak je ten díl dlouhý, může i vybrovat při jízdě, možná by se tomu dalo zabránit i podložením, přesněji naštelováním upevnění, atd....

Ta ochranná folie je před zadním blatníkem a má ji každý cee´d přímo z výroby, nebo ne?
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod titanus » 14.02.2009 18:26

co sa statistiky hrdzavých dverí týka mozeme si spravit malý prieskum na zraze...v Sosnovej bude 25 aut (prevazne ceed) tak si to tam preberieme a vyhodnotime nasu internu statistiku :wink:

P.S. ked tu citam o odreninach od kamienkov asi idem kupit zasterky, tie by mali vyriesit aj rachot kamienkov, lebo mne osobne to viac znie od podlahy ako od kolies...dve muchy jednou ranou ?? :oops: uvidíme...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod ferino » 14.02.2009 19:09

Tony píše:@Nikodem

tak tě vítám do klubu... mám stejný problém. taky rez nad nápisem ceed (ale nejen tam), tak 1,6crdi a TAKY výroba kolem kvetna 2007. nahoda??? nebo (panove zo slovenska prominou) nejaky čobol v lakovne prospal šichtu?
muj problem jsem řešil zde: http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=2286&postdays=0&postorder=asc&start=30 máš tam i fotky (ikdyž mobilem) na straně 3.
napiš pak co jsi vyřešil v servisu. zdar a sílu bojovníku :wink:

Ocenil by som keby si si tie primitivne "nacionalisticke" narazky odpustil. Hlavne ak o technologii lakovanie vies tolko co vies.

Mohli by sme totiz "reciprocne" zacat diskutovat o zaspatych pepikoch a kufroch felicii, preskakovani rozvodovych remenov pri prvych HTP motorov, a dalsich specialitach.

Podla toho co citam, asi to nie je len ojedineli pripad ako som si myslel a mylil som sa. Mozno to bude vada serie. Myslim ze by sme tu skor mohli zacat rozoberat skusenosti s riesenim problemu a nejakym postupom. A nie zacat primitivne obvinovat.
Napriklad zacat so "spisovanim" VIN cisiel a mesiacov a rokov vyroby. Ci to nahodou nebol nejaky bag v nejakej serii v urcitom termine.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady