Totálně vybitá baterie

Trápí Vás něco na voze?

Re: Vybitá baterie

Příspěvekod sumar » 26.03.2010 12:06

Tak v sobotu 20.3. jsem zase nenastartoval, jen se rozsvítily kontrolky. Kufr byl dovřený a světlo zhasnuté. Zajel jsem do servisu, změřili baterii ( OK )
a sepsali reklamační protokol s VIN číslem a poslali k posouzení na centrálu :kia: že se ozvou jak to budou řešit. Rádio občas blbne, otáčením hlasitosti doprava "zeslabuji" a doleva "zesiluji" nebo nelze zesílit, skáče hlasitost např. 6,7,6,7 atd. Po vypnutí rádia klíčem v zapalování a po asi 5 min. čekání
je zase vše na měsíc normální. Tak jsem zvědav zda to rádio uznají na reklamaci.
Kia Cee'd 1,4 Base, Piston Grey
sumar Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Totálně vybitá baterie

Příspěvekod Kryshna » 18.05.2010 15:35

Zdravicko,
mel bych tu jednu zahadu...
Tata nechal ceeda v nedeli vecer v garazi, jako obvykle zaparkoval, zamkl vuz, zavrel neosvetlenou garaz a sel domu.
Duvod proc pisu neosvetlenou je jednoduchy... nic v aute nesvitilo, takze zakladni moznost jak se zbavit energie z baterie se vylucuje.
Dnes rano potreboval provetrat Kijáka a ejhle... macka klicek a nic se nedeje, otevira manualne, strci klic do zapalovani a nic nesviti, zkusi startovat a ani starter se nehne.
Takze servis... a kontrola, servisak tvrdil, ze tata nechal zapnute stropni svetlo... kecy v kleci.Takze ted cekame, az nabijou baterii, co bude dal...

Hazim to sem proto, neb kamarad mel Megana a tam byl velmi casty problem s radiem, ktere vybijelo aku aniz by bylo zapnute.
Existuje nejaky znamy problem u KIA, ktery zdime takto baterii?
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Re: Totálně vybitá baterie

Příspěvekod vegas » 18.05.2010 15:46

Prvně bych si změřil kolik proudu teče z baterie při odstaveném autě. V servisním manuálu by ses měl dočíst jestli jsi v normě.
Jestli naměříš nad hodnotu, pak bych proměřil spotřebiče, radio, atd. jestli ten proud neteče tudy.

Pokud v servise tvrdili, že jsi nechal rožle světlo, tak předpokládám, že tu baterii proměřili a a žádný odběr vysoký odběr proudu nezjistili. Jestli ne tak jsou to lamy a nic neumí.
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod titanus » 18.05.2010 16:04

niekto raz pisal ze sa mu zda ze ked vytiahnes klucik a mal si pustene CD ze mu to stale bzucalo ako pri nacitavani...osobne som nic take nepostrehol..par clenom vybilo baterku ze zle zavreli 5. dvere a svietilo im svetielko v kufri co ak mas folie nie je vidno resp. svieti ti kontrolka na palubovke....

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod micronimus » 18.05.2010 17:28

stropní světlo je většinou hlavní příčinou těchto problémů ... mě samotnému se už několikrát stalo že světlo svítilo (většinou vzadu kde to řidič nemá pod kontrolou) a já si toho nevšiml. Prostě klasika , přijedeš , zaparkuješ, rozsvítíš si na nějaké doklady , sbalíš doklady , zabouchneš , zamkneš , odcházíš ... tisíckrát zopakovanej rituál . Když se auto zamyká tak přes střechu nevidíš na světlo a přehlédneš to , stejně tak to lze přehlédnout v osvětlené garáži nebo při parkování pod lampou veřejného osvětlení. Já naštěstí parkuju pod domem a na auto vidím tak jsem si toho všiml včas. Taková pitomost , nevím proč se světlo nezhasíná samo po nějaké době (třeba 20min) , nikdo přece nebude cíleně svítit ve stojícím nenastartovaném autě třeba 2 hodiny.
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod JonnY » 18.05.2010 17:51

ja uz som par krat svietiacu stropnu lampicku zabudol, a nebol ziaden problem. par dni dozadu sa zabudli automaticky vypnut obrysove svetla, a tiez ziaden problem

a neviem si moc predstavit, ako by 10W ziarovecka dokazala za noc (10hodin? ) uplne do prazdna vytiahnut baterku.
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod kasin » 18.05.2010 19:09

Tohle se mě stalo 2x. Poprvé před vánocema a podruhé asi před 14 dny. Všechno vypnutý, nic nesvítilo. Baterku jsem dal na nabíječku a po 2 hodinách byla OK, což je divný. Po takové době by měla byt nabitá na nějakých 15%. Co se týká vnitřního osvětlení, tak mám dojem, že se po nějaké době vypne.
kasin Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2016)
48000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod sumar » 18.05.2010 20:18

Zdravím. Vybitá baterie se řeší taky zde viewtopic.php?f=19&t=439 Mám podezření na autorádio, už je to v reklamačním řízení.
Poznatky jsou v příspěvcích.
Kia Cee'd 1,4 Base, Piston Grey
sumar Muž
Uživatel fóra

2. místo (1)

Příspěvekod rybko » 18.05.2010 23:22

Ahojte.No mne sa predvcerom stalo ze som zastavil pri firme motor vypol ako vzdy svetla zhasinaju automaticky..a siel som do prace...o chvilu mi volal kolega ze mi svietia stretavacky....bolo svetlo vonku tak som si to nevsimol....tak som siel na to pozriet...a nedali sa nijako vypnut...az ked som znova nastartoval a tak znova vypol motor tak vtedy zhasli...tiez nechapem ako sa to mohlo stat...
rybko Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Tony » 19.05.2010 09:41

ta baterka se mi taky jednou vybila total. asi jsem nechal svítit stropní světlo ale pochybuju protože když přece zamknete tak se automaticky vypne... tak nevím. jinak samozřejmě dálkač nešel, tak jsem otvíral klíčkem a co si pamatuju tak se otevřely jen řidičové (baterka totálně dead). tak jsem vyndal baterku zanesl domu nabít a jak jsem ji vrátil tak mi začal řvát alarm :D to mi dělá vždycky když otevřu auto klíčkem. zvláštní že?
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod vladislav » 19.05.2010 12:27

Mě se jednou vybila sama od sebe bez jakékoliv zjistitelné přičiny :? ....A podruhé jsem bulík zapnul parkovačky po vytažení klíčku..A odešel... 8-)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Stefi » 19.05.2010 15:31

OT... :? :? no jo Vladislave, to je již úděl středního věku, já většinou hledám, anebo se vracím pro klíče, nebo doklady.. :twisted: :roll:
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod vegas » 19.05.2010 17:07

Krishna, jak to nakonec dopadlo?
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 20.05.2010 10:07

No v servisu si stoji za tim, ze bylo zapnute svetlo... auto zatim stoji, zitra ho tata zkusi nastartovat a uvidime.Jinak to mohlo byt klidne tim radiem jak psal titanus, bo tata posloucha vzdy mp3... sam jsem zvedav, jak to dopadne, jestli se to zitra bude opakovat...
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod slava » 20.05.2010 16:14

První co jsem udělal, když jsem přebral auto bylo, že jsem vypnul střešní světlo. U všech aut co jsem měl, jsem to vždycky hned vypnul a nikdy mi to nechybělo a když ho mimořádně potřebuji, tak si posvítím, ale pak ho zase hned vypínám. Takzvaná Lightstřechofobie :lol: .
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady