v rámci zoufalství píšu s popisem závady jestli někdo neřešil nebo neví co by to mohlo být.
Vůz: KIA CEED (JD) rv 2018, motor 1.4 MPi (CVVT) G4LC (přestavba na LPG Tartarini + automatický přímaz ventilových sedel.)
nájezd nyní 79tkm (LPG montáž před 30tkm - 2 roky provoz)
Auto za normálních okolností v létě a zimě jezdí zcela OK - na pohodu.
Občas nahodile se ale při teplotách po nulou cca -4 apod chová následovně:
- nastartuje jako hodinky na benzín (volnoběh stabilní)
- škrabu 5 minut auto bublá na volnoběh ok a chci odjet
- auto se začne dusit jak uchlastaná sekačka na trávu a často chcípne.
- opakovaný start na první ťuknutí (volnoběh stabilní) a opět stejná situace dušení se až chcípnutí
- takto někdy 2x někdy 4x
- následně se auto probere a jezdí zcela v pohodě celý den město, dálnice a to bez zakuckání ať již na benzín nebo LPG.
- toto se děje jenom někdy a vždy jen za daných teplot a když tak vždy po mrazivé noci u baráku
- zkoušeli jsme jiné druhy benzínu i premiové, do 95benzínů dávám VIF (benzínový), diagnostika doma i v KIA vždy čistá a auto je prý v pořádku.
- provedl jsem částěčné vyčištění klapky kam jsme se dostal chemií a kartáčkem bez demontáže skrze otevřenou klapku (použit čistič na klapky)
- provedena výměna nového MAP senzoru (tlak a teplota nasávaného vzduchu)
- teď jsem dal nové svíčky DENSO
- koukal jsem na živá data u LAMBDA sondy 1 a 2 a podle mne ok. Jedna lambda pulsuje nahoru dolů a druhá drží lajnu.
Nicméně nahodile to je stále stejné

Minulou zimu jsme toto nezaznamenali vůbec.
Jinak je auto je v pohodě ale tohle manželku občas nas..e a jednou takto zůstala po noční stát uprostřed křižovatky kousek od práce. Takže docela o hubu.

Děkuji za nápady.
Jarda