olejové skvrny pod autem

Trápí Vás něco na voze?

olejové skvrny pod autem

Příspěvekod trotom » 04.03.2011 20:52

Zdravím všechny. Zkoušel jsem hledat podobné téma, ale nenašel jsem. Zhruba po dvou létech od pořízení ceeda jsem pod autem zaregistroval olejovou skvrnu. Uspěl jsem až u druhého autorizovaného servisu, protože v tom prvním závadu odstranit nedokázali. V tom druhém mně řekli, že byla určitá špatná série vstupních hřídeli v převodovce, které korodovaly a kolem uchycení této hřídele v převodovce pak tekl olej. Tato závada byla způsobena špatným skladováním těchto hřídelí. Prý se s tím už v servisu setkali. Asi i proto to dokázali rychle opravit.
Toto jsem napsal proto, že to třeba pomůže někomu podobně postiženému.
Jinak musím říct, že s naším autem se to má tak, že jakmile se opraví jedna závada, za krátký časový interval se objeví jiná..... určitě muselo být uděláno v pátek. Ještě že je zatím velice vstřícný přístup servisu, kde se opravdu snaží.
trotom Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
10300 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: olejové skvrny pod autem

Příspěvekod ceedleguán » 04.03.2011 20:57

Zvláštní- Ceed je celkem slušně hodnocený.
ceedleguán

km @ l/100km

Příspěvekod drak1234 » 06.03.2011 00:57

Musím súhlasiť.... je to pravda čo ti hovorili v servise.Ale stretol som sa aj stím že na staršom modeli 1,6CRDI a na 1,4CVVT F/L tiekol olej z hlavného mazacieho kanálu rovno na spojku, takže kôli jednému medenému tesneniu si to odniesli v obidvoch prípadoch aj spojka s pritlačákom... :D
drak1234 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
6000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod mirenoo » 09.04.2011 15:23

ja som mal tiez olej pod autom ..... bolo zle nalysovane gufero(tesnenie) na prevodovke..olej zatiekol az do spojky takze spojka pekne smiiikala...gufero mi sice vymenili ale spojku mi nechceli uznat zevraj nesmyyka jednalo sa o servis v trnave a nebolo snima reci zevraj je to vycistene specialnym sprejom co ma teda dost pobavilo :)))...tak som zmenil servis a v bratislave sa technik previezol asi 50 m a uznal ze takto sa jazdit neda a spojku vymenili nakolko tam bolo oleja jak ked postavis na gulas :) zatial klud....
mirenoo Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod lukisvk » 22.04.2011 15:34

Presne takto popisany problem sme mali tiez na Pro_Ceed 1.4 77kw minule leto.
Okrem toho sme este riesieli (vraj uvolneny doraz) v predej lavej naprave kedy to gumene buchalo pri prejazdoch cez nerovnosti alebo diery...
lukisvk Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod brandysw » 02.10.2011 22:53

Tento problem som mal aj ja - pri cca 9000 km opravene.
doteraz ziadny dalsi unik oleja
viewtopic.php?f=22&t=809&view=unread#p26438
brandysw Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
36500 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod Venda » 06.09.2012 20:06

Tak Já mám ten samý problem.Servis vyměnil hřídel,gufero a komplet celou spojku.Ceed SW 1.4-cca-31000km :| .
KIA CEED SWII. 1.6GDi Ex. 9S
Venda Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2012)
18000 km @ 6.4 l/100km

Zpět na Závady