Mrznoucí ostřikovače

Trápí Vás něco na voze?

Mrznoucí ostřikovače

Příspěvekod Návštěvník » 28.11.2007 18:25

Mám problémek se svým Cee`dem, a to občas nefungující přední ostřikovače. Zapojil jsem šedou kůru mozkovou, protože:
a) nalil jsem do nádržky novou nemrznoucí směs. Nádržka byla sice ještě asi z 1/2 plná, ale nalil jsem -30°C směs, takže při trapných -2°C mi to nemůže mrznout!
b) zadní "čůrací" ostřikovač funguje v pohodě, takže to teda zjevně nemrzne.

Podle mě to může být snad jen tím, že auto po jízdě na parkovišti chladne a na trysce zmrzne voda, která se tam dostala z padajícího sněhu/deště.

Má někdo z vás parkujících přes noc venku podobné potíže? Přemýšlím o preventivním vypumpování celé nádržky, a když to nepomůže, o návštěvě servisu..
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Martin » 28.11.2007 18:33

Tak s tímto se zatím nepotýkám. Co si měl v nádržce před nalitím nemrznoucí vodou? Jestli tam byla letní kapalina tak je lepší, dle mého názoru, jí radši celou vystříkat.
Martin Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vladislav » 28.11.2007 18:35

Já jsem zatím tento problém neměl ...tuhle jsem jel a bylo -10stupnů... .. vše fungovalo..zkus vypumpovat tu nádržku..myslím,že ti to pomůže...znáš ty prodejce u nás....někdy se stane,že nejdou ostřikovače..důsledek zamrznutí při stání auta.. ale pokud se motor zahřeje tak ti pak rozmrznou ty trysky..snad ti tu poradí i ostatní spolubojovníci tohoto fora... ale těch -2 stupnů je opravdu málo... :no: :no: :-o :-o
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Jakub » 28.11.2007 19:47

To může mít na svědomí složení kapaliny. Těkavé látky se rychleji odpaří a zůstane kapka vody, která zmrzne. Možná by pomohla jiná směs do ostřikovačů.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod max » 28.11.2007 20:12

Ahoj všem. Ohledně toho problému: Pokud jsi tam nalil kapalinu, která vydrží plnit svou funkci až do -30°C pak odpovědi typu zkus vypumpovat zbytek atd. mi připadají trochu mimo "mísu". I pokud bys to zředil, tak ostřikovače musí zůstat funkční Ještě nebyla pořádná zima. Spíš bych to viděl na zamrzlé trysky. Pokud Ti večer naprší - nasněží na auto potažmo na trisky a zmrzne, tak je problém na světě.
MAX
max Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 28.11.2007 20:46

MAX píše:Ahoj všem. Ohledně toho problému: Pokud jsi tam nalil kapalinu, která vydrží plnit svou funkci až do -30°C pak odpovědi typu zkus vypumpovat zbytek atd. mi připadají trochu mimo "mísu". I pokud bys to zředil, tak ostřikovače musí zůstat funkční Ještě nebyla pořádná zima. Spíš bych to viděl na zamrzlé trysky. Pokud Ti večer naprší - nasněží na auto potažmo na trisky a zmrzne, tak je problém na světě.

No právě proto jsem se ptal, zda se to někomu taky děje. Ty trysky jsou schované sice lehce pod kapotou, ale když prší, stejně na ústí trysky voda nastříká a pak tam zmrzne. Tak čekám na ty další názory. :-)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 28.11.2007 21:29

Už jsem měl taky tu čest, zamrzly mi trysky u odstřikovačů zrovna na dálnici v Německu,byl zrovna pořádný marast přes okna nešlo koukat,hnedka jsem musel najít první odpočívadlo a vyřešila to termoska s čajem.Od té doby i když v zimě dávám směs na -25, tak sebou vozím odmrazovací sprej a při potížích stříknu na trysky a pohoda.Lepší být připravený než zaskočený.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Raven » 29.11.2007 05:58

milan69 píše:Už jsem měl taky tu čest, zamrzly mi trysky u odstřikovačů zrovna na dálnici v Německu,byl zrovna pořádný marast přes okna nešlo koukat,hnedka jsem musel najít první odpočívadlo a vyřešila to termoska s čajem.Od té doby i když v zimě dávám směs na -25, tak sebou vozím odmrazovací sprej a při potížích stříknu na trysky a pohoda.Lepší být připravený než zaskočený.

Zatim jsem tento problem nemel, ale ten segment s tryskama je natolik maly, ze to mozna staci jen chvilku podrzet v ruce. Je to je tip, zkuste.
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod snike » 29.11.2007 07:50

Taky už mi trysky zamrzly, ale stačilo je očistit a zase fungovaly.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vlafi » 30.11.2007 20:37

Já si hezky počkal až se mi vypráznila nádoba a nalil v klidu nemrznoucí..Taky bych zkusil jak píše Snike,ty trysky očistit,jelikož mohou být špinavé nebo tak něco..To se mi právě stávalo u Ochcávky a musel jsem je špendlíkem propichovat :bored:
vlafi Muž
KIA Family

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod nocnik511 » 30.11.2007 20:46

vlafi píše:Já si hezky počkal až se mi vypráznila nádoba a nalil v klidu nemrznoucí..Taky bych zkusil jak píše Snike,ty trysky očistit,jelikož mohou být špinavé nebo tak něco..To se mi právě stávalo u Ochcávky a musel jsem je špendlíkem propichovat :bored:

tím čpendlíkem ale opatrně...hrozí zastrčení bordýlku dovnitř, to pak nezbývá, než najít nejbližší spój hadiček a usilovně foukat do hadíčky :D
:kia: picanto 1.1 CRDi VGT LX+
Najeto 99.600 km
nocnik511 Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Picanto (2007)
115000 km @ 4.1 l/100km

Příspěvekod Tony » 17.12.2007 11:49

DavidB píše:
MAX píše:Ahoj všem. Ohledně toho problému: Pokud jsi tam nalil kapalinu, která vydrží plnit svou funkci až do -30°C pak odpovědi typu zkus vypumpovat zbytek atd. mi připadají trochu mimo "mísu". I pokud bys to zředil, tak ostřikovače musí zůstat funkční Ještě nebyla pořádná zima. Spíš bych to viděl na zamrzlé trysky. Pokud Ti večer naprší - nasněží na auto potažmo na trisky a zmrzne, tak je problém na světě.

No právě proto jsem se ptal, zda se to někomu taky děje. Ty trysky jsou schované sice lehce pod kapotou, ale když prší, stejně na ústí trysky voda nastříká a pak tam zmrzne. Tak čekám na ty další názory. :-)

může to dělat fakt ten sníh na kapotě. ono to tam nasněží hned a průser je a světě. parkuju venku a stává se mi to taky. prostě pořádně očistit a pak rozstříkat. zatím vždy povolily. je pravda že šťastnější řešení je provedení ostřikovačů na kapotě ale co už... :no:
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 17.12.2007 22:56

No, pokud mi to zasněží,nedá se nic dělat,navíc pokuď to zamrzne.Ale má zkušenost je taková:pokud koupím nemrznoucí směs do 20°C a používám ostřikovače tak mi to zamrzá.Ale pokud tam mám do 40°C tak mi to jde normálně a nic.Radím neředit.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 17.12.2007 23:10

No, všechno jsem už před časem vystříkal a dal -30°C, jenže od tý doby nesněžilo. :-))
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 18.12.2007 01:35

Tak mě ještě nazamrzli..... :no: a už jsem měl zasněžené auto ..tak nevím... :whistling:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Další

Zpět na Závady