ceed: smerovka blika 2x rychlejsie ako normal.

Trápí Vás něco na voze?

ceed: smerovka blika 2x rychlejsie ako normal.

Příspěvekod skippovic » 30.07.2009 09:42

zdravim,

dnes rano som si vsimol, ze prava smerovka blika 2x rychlejsie ako obycajne (lava). Nerozumiem co sa stalo, auto je nove: kia ceed lx, 2500km; rano som siel do prace a vsimol som si to pri prvom odbocovani, ze v aute na palubnej doske to "cvaka" 2x rychlejsie ako lava smerovka. Obaval som sa, ci vobec vonku blikaju a nastastie aj blikali po odkontrolovani na parkovisku.

Netusite, ci si to dokazem opravit sam, resp diagnoostikovat kde moze byt chyba, ze sa ten interval sam od seba takto zrychlil? Alebo musim do servisu?

Dik.
skippovic Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
21000 km @ 6.0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod jano » 30.07.2009 09:53

Na vsetkych predchadzajucich autach sa mi stavalo ze ked odisla niektora zo ziaroviek tak to blikalo rychlejsie. Pises ze vonkajsie smerovky blikali, to je zvlastne. Blikaju vsetky tri? Predna, bocna aj zadna?
Obrázek
jano Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
110000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod skippovic » 30.07.2009 09:57

jano: vdaka, v tej rychlosti som tusim neskontroloval prednu, zistim a dam vediet.
skippovic Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
21000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod titanus » 30.07.2009 10:10

@skippovic

preblem je na 90% v tom ze ti jedna smerovka neblika a 10% v elektronike...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Kosťa » 30.07.2009 11:13

Ahoj, mám stejné zušenosti jako Jano, praskne-li jedna ze žárovek, zmenší se protékající proud a začnou proto blikat rychleji.
Zkontroluj znovu, zda svítí všechny tři žárovky. Namyslím si, že by byly blinkry řízeny nelektronikou, bude tam obyčejné bimetalové relé.
Kosťa
Kosťa Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
20000 km @ 7.0 l/100km

os.

Příspěvekod Rytíř » 30.07.2009 15:19

Je to tak jak píší kolegové, nebo na některé žárovce směrovky můžeš mít špatnou kostru. 8-)
KIA Rio II/09
Rytíř Muž
Fanda vozů Kia

Kia Rio II (2009)
15000 km @ 6.9 l/100km

ceed: ubytok chladiacej kvapaliny

Příspěvekod skippovic » 31.07.2009 09:12

vdaka vsetkym, mali ste pravdu, predna smerovka neblika, preto to zrychlene blikanie ostatnych blinkerov. chcel by som sa opytat, mate niekto skusenosti s vymenou predneho blinkera? po otvoreni kapoty mi velmi nebolo jasne, ci to sam dokazem vymenit (musim ist kupit potrebnu sadu klucov na tie sruby). Box s chladiacou kvapalinou bude musiet ist urcite von, otazka je, ci tu ziarovku dokazem zo zadu vybrat, alebo musim vymontovat cele svetlo - na tu druhu variantu si netrufam a potom uz len servis.

zneuzijem tento thread na este jednu otazku:
auto ma 3 tyzdne a cca 2500km, pri kontrolovani ziarovky som s troskou hrozy zistil, ze chladiacia kvapalina je na minime (riska low). Podla mna tesnenie chladiaceho systemu nie je v poriadku. Kvapalina nevyteka nikde, zda sa mi, ze sa niekde odparuje na zle utesnenom mieste. Auto je nove a zaruka by mala platit, nevie mi niekto poradit, na kolko penazi sa mozem pripravit v servise?

Este by som rad vedel, aku znacku/typ chladiacej kvapaliny pouzivate a viete odporucit. Dik
skippovic Muž
Nováček

Kia cee'd (2009)
21000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod skippovic » 31.07.2009 09:18

este doplnim info pre mozno dalsich s podobnym problemom ohladom chladiacej kvapaliny:
volal som technikovi do kia, a ten sa ma snazil ubezpecit, ze je to v poriadku, lebo sa nam navzdusnoval system (alebo nieco take, nepochopil som to celkom, ak niekto vie vysvetlit, budem vdacny). Vraj staci doliat destilovanu vodu a dojst do servisu na odvzdusnenie.

Osobne som zvedavy, kolko destilovana voda vydrzi, priznam sa, nemam z toho az taky dobry pocit.
skippovic Muž
Nováček

Kia cee'd (2009)
21000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod titanus » 31.07.2009 09:47

@skippovic

ohladom chladiac kvapaliny sa bat nemusis...mal som ten isty problem- pokles chladiacej kvapaliny vo vyrovnavacej nadobke...je to uplne normalne ze po par stvokach kilomteroch si motor trochu chladiacej este cucne...mne to mechanik zadarmo v pohode dolial s tym ze naozaj sa o nic nejedna lebo pri zahriati motoru sa to vrati do polky - a mal pravdu...

a ano staci doliat trochu destilky...

co sa vymeny blinkra tyka tak si skus vyhladat cez vyhladavac vymenu ziarovoviek v prednych svetlometoch...je tu presnyp ostup ako sa dostat k ich vymene...inak si myslim ze pri tak malo kilomtroch by si to ukecal aj na zaruku ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod viki_ » 31.07.2009 09:50

skippovic píše:este doplnim info pre mozno dalsich s podobnym problemom ohladom chladiacej kvapaliny:
volal som technikovi do kia, a ten sa ma snazil ubezpecit, ze je to v poriadku, lebo sa nam navzdusnoval system (alebo nieco take, nepochopil som to celkom, ak niekto vie vysvetlit, budem vdacny). Vraj staci doliat destilovanu vodu a dojst do servisu na odvzdusnenie.

Osobne som zvedavy, kolko destilovana voda vydrzi, priznam sa, nemam z toho az taky dobry pocit.

Byl bych v klidu - uz se to tady nekde resilo. Take jsem u noveho auta doleval (cca 2 dcl), od te doby k zadnemu ubytku nedochazi. Do toho servisu bych nechodil, zbytecna ztrata casu...
viki_ Muž
Nováček

Příspěvekod Katikakus » 31.07.2009 10:06

@skippovic - zkus priste pouzit funkci vyhledavani: ;-)
Chladici kapalina:
http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=2025
Vymena zarovek:
http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=57
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod skippovic » 31.07.2009 11:36

dama a pani-vdaka za odpovede hned som kludnejsi :-)

@Katikakus: viem a ospravedlnujem sa, je to prve auto a kusok som stresoval :-) nabuduce sa vynasnazim pohladat, stale sa len ucim. dik za linky.
skippovic Muž
Nováček

Kia cee'd (2009)
21000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 31.07.2009 11:41

V poho, od toho je tady toto forum, abychom si navzajem poradili a pomohli ;-)
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Jakub » 04.08.2009 02:01

Kosťa píše:Namyslím si, že by byly blinkry řízeny nelektronikou, bude tam obyčejné bimetalové relé.
Kosťa

Bimetalové relé se už cca 30 let nepoužívá (s výjimkou hi-tech výroků východní provenience). Místo něj se používá elektronický přerušovač, který funguje podobně. Tzn. že při přepálení některé žárovky se zvýší jeho frekvence.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod skippovic » 05.08.2009 10:03

Pani, na zaklade co som si tu precital som v sobotu bezal kupit kluc 10, svetlomet som vybral von a ziarovku vymenil. Predtym som nikdy nemal auto ani ziadne skusenosti, ale prispevky ostatnych uzivatelov velmi pomohli. Nafotil som cely postup aj nejake video spravil, potom spravim nejaky post ako na to aj s obrazkami a videom. Este raz diky.

Akurat jedinu blbost co som spravil je, ze som si neskontroloval ci v baleni ziaroviek od vyrobcu je skutocne H21W BAY9s - no a samozrejme nebola. Neviem ci je to standard, ja som ocakaval ze pre ceeda tam bude z kazdeho kusu jedna ziarovka, nie len par aby sme boli OK so zakonom. Tak som musel vlozit svetomet nazad a bezat kupit do servisu v lamaci (bratislava) ziarovku. Inak ten predavac ani netusil aka ziarovka do predneho blinkra ide a H21W mi hladal asi 10 minut. A to bol autorizovany servis kia+mercedes. Predavac vyzeral skor ako udrzbar alebo vratnik.., napokladni mi zasa nevedeli vydat z 20E, no proste zla skusenost, davajte si v lamaci pozor. Prve vybratie svetlometu trvalo vyse hodiny (nechcel som nic pokazit), ale ked to uz raz rozchodite, tak druhy krat som ziarovku v blinkri vymenil za 10 minut.

Auto som kupoval v presove, tak varujem ostatnych si dajte pozor a radsej si hned po kupe tie ziarovky preverte alebo sa spytajte priamo na predajni nech vam ukazu, ktora kam ide.

Na zaklade tejto skusenosti neodporucam skusat vybrat svetlomet v noci bez kluca 10 a predchadzajucich skusenosti. Ja sa najblizsie chystam len skusobne vybrat zadne svetla, ziadna ziarovka nevydrzi vecne.
skippovic Muž
Nováček

Kia cee'd (2009)
21000 km @ 6.0 l/100km

Zpět na Závady