od skippovic » 05.08.2009 10:03
Pani, na zaklade co som si tu precital som v sobotu bezal kupit kluc 10, svetlomet som vybral von a ziarovku vymenil. Predtym som nikdy nemal auto ani ziadne skusenosti, ale prispevky ostatnych uzivatelov velmi pomohli. Nafotil som cely postup aj nejake video spravil, potom spravim nejaky post ako na to aj s obrazkami a videom. Este raz diky.
Akurat jedinu blbost co som spravil je, ze som si neskontroloval ci v baleni ziaroviek od vyrobcu je skutocne H21W BAY9s - no a samozrejme nebola. Neviem ci je to standard, ja som ocakaval ze pre ceeda tam bude z kazdeho kusu jedna ziarovka, nie len par aby sme boli OK so zakonom. Tak som musel vlozit svetomet nazad a bezat kupit do servisu v lamaci (bratislava) ziarovku. Inak ten predavac ani netusil aka ziarovka do predneho blinkra ide a H21W mi hladal asi 10 minut. A to bol autorizovany servis kia+mercedes. Predavac vyzeral skor ako udrzbar alebo vratnik.., napokladni mi zasa nevedeli vydat z 20E, no proste zla skusenost, davajte si v lamaci pozor. Prve vybratie svetlometu trvalo vyse hodiny (nechcel som nic pokazit), ale ked to uz raz rozchodite, tak druhy krat som ziarovku v blinkri vymenil za 10 minut.
Auto som kupoval v presove, tak varujem ostatnych si dajte pozor a radsej si hned po kupe tie ziarovky preverte alebo sa spytajte priamo na predajni nech vam ukazu, ktora kam ide.
Na zaklade tejto skusenosti neodporucam skusat vybrat svetlomet v noci bez kluca 10 a predchadzajucich skusenosti. Ja sa najblizsie chystam len skusobne vybrat zadne svetla, ziadna ziarovka nevydrzi vecne.