Kontrolky

Trápí Vás něco na voze?

Kontrolky

Příspěvekod blackeagle » 29.12.2012 18:41

Ahojte,
mam takyto to problem a chcem vediet ci sa s nim niekto nestretol.
Min. vikend mi zacala svietit kontrolka imobilizera (tato kontrolka mi uz raz svietila asi pred rokom a bol meneny kontakt), potom behom tyzdna sa rozsvietila kontrolka BRAKE, skontroloval som hladinu brzdovej kvapaliny, ta bola OK. Tato kontrolka potom zhasla a tak sa zas rozsvietila a teraz sem tam preblikuje.. intenzita svietenia tejto kontrolky je nizka. No dnes nastal dalsi problem, rozsvietila sa kontrolka CHECK. Vsimol som si, ze aj svetla mi svietia nejako nizko, pri nastartovanom aute, ked som menil polohu svetiel, tak ich poloha sa nemenila, az po vypnuti motora sa poloha zmenila, ked som nastartoval a dal opat na polohu 0, tak sa vratilo pekne dole, ale uz ked som ich chcel dat zas na trebars 3, tak hore uz nesli.
Tento tyzden mi to v aute zacalo svietit ako vinaocny stomcek, ale aspon som zistil, ze tie kontrolky funguju :D

Stretol sa s tym niekto z Vas ? Ja to tipujem, na riadiacu jednotku, moze byt ?
:kia: Sportage HEV AWD Platinum (2023)
:kia: Cee’d 1.6 CVVT (2009)
blackeagle Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Kontrolky

Příspěvekod Jakub » 30.12.2012 13:52

Já tipuju spíš vadné ukostření.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 24.01.2013 19:44

typ je dobry aj ja som to mal konkretne v motorovej casti a aj ako bola palubna doska od poistkovej skrine...

mal som aj fotky co som pofotil v servise ale ...mobil mala moja draha polovicka a ze take somariny tu mat nebudem tak ich zmazala :D :D

inak je to taky akoze hreben na ktorom su kontakty ponapajane a to je o karoseriu resp.o nejaku cast- kovovu v aute prisrubovane no a prisrubovali to len takou obycajnou matkou to bola ta chyba zabudli tam dat podla mechanika taku ozubenu podlozku plochu a bezpecnostnu maticu s plastovym poistnym kruzkom...
takze ked sa tato matica povolila tak raz tam bol kontakt a ked som isiel po nejakej nerovnosti a trosku to auto nadhodilo tak kontakt sa prerusil a vsetko mi svietilo... :lol:

mne to robilo pocas jazdy mi zasvietila kontrolka imobilizera tak som pre istotu vymenil baterku v kluci ale aj tak to robilo - svietila ,potom kontrolka ruc.brzdy, takisto kontrola motora ,erbegu,esp kontrolka na nadrzke kvapaliny do ostrekovacov... kvapalinu som mal doliatu -nadrzka bola skoro plna ;) tieto chyby sa mi objavili este pred prerabkou na LPg...cca 2 mesiace do zadu a zatial ide vsetko OK a nic mi nesvieti aspon to co nema svietit.... :D :D :D
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod h-a-n-s » 10.06.2013 19:38

Ahoj asi nejsem sám co má problémy se ceedem. Též řeším oranžovou kontrolku motoru check. V servisu připojili na diagnostiku. Výsledek byl údajně z oxidovaný konektor v CHIPu který zvyšuje výkon auta 103 na 125 koní. Po odstranění kontrolka zhasla. Po 14 dnech opět svítí. Může být závada ještě někde jinde máte nějaký tip co způsobuje hláška CHECK. Motor vozidla je 2.0 18V CRDi. Děkuju Hans.
h-a-n-s Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Beda » 10.06.2013 20:12

Odpoj chip (hadam je to krabicka pripojena na senzor tlaku v railu) a jezdi chvili bez nej, pak uvidis zda ti bude stale svitit kontrolka :idea:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Zpět na Závady