Kia cee´d 1.4 benzín, hlučný motor

Trápí Vás něco na voze?

Kia cee´d 1.4 benzín, hlučný motor

Příspěvekod alena » 22.09.2009 16:14

Ahojky, chtěla bych se zeptat před měsícem jsem koupila funglovku ceeda 1.4 14dní sem sním jezdila pak týden stál přišela jsem k němu nastartovala a ze začátku byli slišet lehce ventily,neklladla jsem k tomu žánou váhu jelikož hadám že to má hydrošteli ale od té doby je ten motor hlučnější než byl,má najeto jen 1000km chci se tedy zeptat jestli je to normalní.
Děkuji za odpověd
alena Žena
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
19860 km @ 6.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Kia cee´d 1.4 benzín, hlučný motor

Příspěvekod PetrLa » 22.09.2009 16:51

alena píše:Ahojky, chtěla bych se zeptat před měsícem jsem koupila funglovku ceeda 1.4 14dní sem sním jezdila pak týden stál přišela jsem k němu nastartovala a ze začátku byli slišet lehce ventily,neklladla jsem k tomu žánou váhu jelikož hadám že to má hydrošteli ale od té doby je ten motor hlučnější než byl,má najeto jen 1000km chci se tedy zeptat jestli je to normalní.
Děkuji za odpověd

jediné co ti můžu doporučit je návštěva servisu. My tu ten zvuk neslyšíme, nemůžeme porovnat.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod alena » 22.09.2009 17:07

No ja sem s tím v servisu byla a tam mi řekli že to je normálni ale mne to moc normálni nepříde. tam mi řekli že ten olej stekl a že po 30km si ty hzdrošteli sednou ale ja sem už ujela 500km a nic hluk je stále. Nemohl se trochu ten motor přidřít?
alena Žena
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
19860 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 22.09.2009 19:15

alena píše:No ja sem s tím v servisu byla a tam mi řekli že to je normálni ale mne to moc normálni nepříde. tam mi řekli že ten olej stekl a že po 30km si ty hzdrošteli sednou ale ja sem už ujela 500km a nic hluk je stále. Nemohl se trochu ten motor přidřít?

no tak to vem k nějakému nezávislému automechanikovi, ať se na to pro klid v duši podívá. Na motor a převodové ústrojí je 7 let záruka...myslím, že kdyby tomu něco bylo a servis se na to vykašlal, tak by si s prominutím "nasral" do vlastního hnízda.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod Dajek » 23.09.2009 11:04

já co si vzpomínám, tak když sem se poprvé vezl v předváděčce (cca 10 min před koupí), tak ta 1.6 benzín byla taky daleko hlučnější než to co mi pak vyrobyli v Žilině, ale zase logicky ta předváděčka měla už asi něco najeto a taky se k tomu autu každej nechová s úctou
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod mbiron » 27.09.2009 13:44

Ono je to slozite, co nekomu prijde jako luxusni ticho, nekomu prijde jako hluk, to ze ti servis rekne ze to je normalni normalni opravdu neni, ono je to pro ne jednoduzsi nez si auto vzit a venovat se mu. Ne kazdy servisak ma to ucho slyset to co do auta nepatri. Pokud porovnas jine auto stejne kategorie ktere bude daleko klidnejsi tak se nedej a vyzaduj prohlidku.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Milan Kozár » 04.10.2009 21:29

Ahojte, mám možno podobný problém s hlučnosťou. Po najazdení asi 4 000 km. v otáčkach 2 400-2 600 je Kia dosť hlučná a to je na 3. prevodovom stupni pri rýchlosti cca 50km/hod. dosť nepríjemné, oproti ostatným vozom v ktorých som sa viezol. Má niekto podobné poznatky s 1,4 litrom.
Milan Kozár Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Riccardo » 05.10.2009 13:53

Milan Kozár píše:Ahojte, mám možno podobný problém s hlučnosťou. Po najazdení asi 4 000 km. v otáčkach 2 400-2 600 je Kia dosť hlučná a to je na 3. prevodovom stupni pri rýchlosti cca 50km/hod. dosť nepríjemné, oproti ostatným vozom v ktorých som sa viezol. Má niekto podobné poznatky s 1,4 litrom.

Vydrž, mně se to uklidnilo až po najetých 24000. Dělalo mi to asi kolem 2800 a byl jsem z toho na prášky, protože to bylo přesně 90 km/h na pětku.
Přitom při 100 km/h to bylo znatelně tišší, tak jsem 2 roky buď překračoval rychlost o 10km/h nebo jezdil 80 :-)
Riccardo Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod rybko » 06.10.2009 19:23

Riccardo píše:
Milan Kozár píše:Ahojte, mám možno podobný problém s hlučnosťou. Po najazdení asi 4 000 km. v otáčkach 2 400-2 600 je Kia dosť hlučná a to je na 3. prevodovom stupni pri rýchlosti cca 50km/hod. dosť nepríjemné, oproti ostatným vozom v ktorých som sa viezol. Má niekto podobné poznatky s 1,4 litrom.

Vydrž, mně se to uklidnilo až po najetých 24000. Dělalo mi to asi kolem 2800 a byl jsem z toho na prášky, protože to bylo přesně 90 km/h na pětku.
Přitom při 100 km/h to bylo znatelně tišší, tak jsem 2 roky buď překračoval rychlost o 10km/h nebo jezdil 80 :-)

Suhlasim.Ja mam najazdene okolo 6500 a tiez je motoro pocut pri 2800 otackach najme pri 4ke a 5ke...ale tak to bolo od nova......dufam ze do 24000 nebudem musiet cakat kym sa to trosku upraviii:)
rybko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Neumi » 07.10.2009 09:40

Ja mam zatial nieco pod 5000 a nic velmi nepozorujem.
Aj ked ide o to ze som presedlal z rodicovskej feldy, to ked som kupil ceeda tak mi parkrat hned zdochlo a spoznal som to iba podla toho ze plyn nereaguje a otackomer dole :P. A teraz som cez vikend znovu jazdil na felde a mal som pocit ze idem v traktore...
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod autas » 07.10.2009 11:03

To je zajímavé, já to mám opačně. Ze začátku se mi zdál motor skoro bezhlučný, ale dnes si myslím, že jsem se ho (po roce a půl, 13000km) naučil poslouchat. A tak se mi už tak tichý nezdá, je to ale určitě stejné, jako na začátku. Podle spolucestujících. Přidřený ten motor určitě není. To by byl jiný "hukot". A taky by určitě moc dlouho dál nejel. Takže dotaz v servisu a jinak myslím klídek a hlídat. ;)
autas Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
16100 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Milan Kozár » 10.10.2009 14:08

Ďakujem vám za trochu upokojenia s tou hlučnosťou na trojke na 50ke a päťke 90ke. V ostatných režimoch je celkovo hluk komfortný.
Spotebu mám zatial 6,1 l. Uvidíme ako sa bude správať po zime.
Milan Kozár Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod profano » 11.11.2009 10:08

Zdravím, taky mě hučí kolem 3000ot, ale je zajímavé, že je to víc slyšet teď v zimě. Asi je uložení motoru víc ztuhlé. Najeto 11000km.
profano Muž
Sponzor

Sponzor (5) TOP sponzor (1)

Kia XCeed (2021)
34000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Kasik » 14.11.2009 19:33

KIA Ceéd 1.4 benzin a mlácení v motoru
Prosím o sdělení zda se již někdo setkal u KIA Ceédu 1.4 benzin s nepříjemným mlácením v motoru po jeho zahřátí(cca po 30 minutách jízdy) a rychlosti nad 90 km. Mám najeto 15 tisíc km. Byl jsem s tím po 2 letech na servisní prohlídce, vše před tím bylo OK. Po servisní prohlídce se projevuje toto mlácení. Byl jsem s tím zpátky v autorizovaném servisu KIA,diagnostikovali a projeli auto, jak na potvoru to nic nedělalo, ovšem teď se to projevuje zase. Nevím, jestli to je ventilama, nebo tím, že tam dali po 1 roce ESSO olej 15 w 40 a nyní po 2 letech Mobil olej 15 w 40. Ještě jsem si říkal jestli to není špatným benzinem, protože u pump člověk si není jistý. Děkuji za zaslání názoru.
Kasik Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Jakub » 14.11.2009 20:27

Ten olej 15W-40 se mi moc nezdá jako vhodný. Ten se dává buď do starých nebo vyběhaných motorů, ale rozhodně ne do moderních vysokootáčkových motorů. Výrobcem doporučená viskozita je 5W-40.
Co se týká mlácení, na to je nejlepší stetoskop (lze nahradit i větším šroubovákem, rukojeť se sevře do pěsti a přiloží na ucho, hrotem se hledá místo odkud hluk jde). Každopádně jakékoliv nestandardní zvuky z motoru jsou známkou nějaké závady.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Další

Zpět na Závady