Štartovanie

Trápí Vás něco na voze?

Štartovanie

Příspěvekod mikozh » 25.09.2009 19:48

Mozno mi niekto poradi, mam Ceed 1,4 a ked prejdem na nom kratku trat cca 1 km (napr. do obchodu) potom postoji cca 1h (kym manzelka nakupi), tak mi nastartuje tak na 2. az 3. krat, niekedy mi dokonca chyti tak, ze sa trasie cele auto ako keby nesli vsetky valce.

Minuly tyzden som sa vratil z garancky, kde mi tvrdili, ze je vsetko spravene. No dnes sa mi to stalo 2x. Volal som tam a volako na to zabudli. Aj tak mam pocit, ze by na nis neprisli a trepat sa znova do servisu sa mi velmi neziada.

Dik za kazdu radu.
mikozh Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Štartovanie

Příspěvekod Marek_Km » 25.09.2009 23:09

Nikdy jsem problém se startem jak studeného, tak teplého motoru neměl. Doslova stačí brnknout startérem a chytne to. To co popisuješ svědčí o nějaké závadě. Radši bych se do toho servisu stavil.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod SelfMan » 26.09.2009 01:00

Mam 1.4 SW a takyto problem som nemal. (skoro 4000km)
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod tomri » 27.09.2009 13:30

Tady je jen jediná rada - okamžitě do servisu a bleskem ať to dají do richtiku dřív, než se po.ere něco dalšího!!!
Bílý šíp KIA Cee´d 1,4 CVVT
Biela jej pristane
tomri Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2021)
16000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Dajek » 28.09.2009 15:56

taky to vidím na servis, 1.6 CVVT a vždycky chytne napoprvé, co taky jinýho od rok starýho auta čekat ;-)
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod alena » 29.09.2009 11:16

ja mám 1.4 benzín a se štartovánim problem nemám, nastartje na poprve aj když je studenej
alena Žena
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
19860 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 21.10.2009 10:53

ahoj, tak to nejsi sám s takovýmto problémem :no: . Mě se to již párkrát stalo a jednou dokonce před očima servisních techniků,kteří z toho vůbec nebyly a hned to píchli na kompa a ejhle-- žádná chyba se nenahlásila :? Jelikož mám v autě namontovan LPG , bleskurychle to svedli na LPG :angry: Marněj sem jim vysvětloval, že to auto vždy automaticky startuje na benzín, opravdu značkový servis :thu: . Jediné co ti mohu poradit, když mi to jednou za čas udělá, okamžitě vypnu klíček a další start je vždy již OK :kia:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod titanus » 21.10.2009 11:16

@mikozh
tento isty problem za tych istych podmienok ako ty ma znamy na svojom BMW...tam je problem v tom ze mu padne benzin a musi ho znova natiahnut co chvilu trva...viem ze KIE tento neduch nemaju takz skor by som hladal problem problem medzi starterom a motorom...a teraz ma napadlo ci nemas nahodou slabu baterku ktoru ked z casti nedobijes za jazdy ma problem nahodit, ale to je pravdepodobne tak na 5%...skor by som to videl inde, mozno trisky...rozhodne vec pre servis...ak tam nepochodis treba ist inde...kedze si so ziaru predpokladam servis ZV...tam chodim aj ja...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod UcuLeLembo » 23.10.2009 17:28

Já jsem toto zažil asi třetí den co jsem měl auto nové.Po noční jsem ráno sedl a chytlo až na po třetí. Jel jsem akorát do servisu pro značky,když jsem to řekl koukaly jako kdyby spadly z višně,že prý s tímto tam nikdy nikdo nebyl.Odté doby je klid zaplať pánbůh, jsem zvědavý jestli tobě na něco přijdou :(
Pro_cee´d 1,4cvvt
UcuLeLembo Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2009)
6900 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 24.10.2009 08:26

čau, tak koukám, že jsem si myslel, že jsem jediný s tímto problémem a není to pravda :cry: . Je zajímavé, že v každém servise, kde se s tím setkají jsou hrozně udivený :? a vidí to poprvý. Možná by stačilo, kdyby mezi sebou trochu komunikovali :D a zjistilo by se, že je chyba možná někde ve výrobě, protože se to ukazuje na více vozech.Jestli vám někomu něco zjistí,dejte vědět, čus :kia: :CZ:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod mikozh » 24.10.2009 18:05

Uplne suhasim s tym, ze servisy by mali komunikovat, ja som im aspon poradil, nech chodia a toto forum a nemusia zbytocne riesit zavady sposobom pokus - omyl, ze tu sa mozu nieco dozvediet.
Nemam chut riesit startovanie v servise, pretoze na diagnostike aj tak nic nenajdu, len povedia, ze vsetko je OK. Rasej 2 - 3 x potocom klucom. Je to aj ich reklama, ked nove auto v nakupnom centre nechyti na prvy sup. Este mala poznamocka, ked mi nechyta, tak na pristrojovke blika ten symbol auta s klucom, ako ked vam zdochne motor pocas jazdy.
mikozh Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod vladislav » 24.10.2009 18:09

UcuLeLembo píše:Já jsem toto zažil asi třetí den co jsem měl auto nové.Po noční jsem ráno sedl a chytlo až na po třetí. Jel jsem akorát do servisu pro značky,když jsem to řekl koukaly jako kdyby spadly z višně,že prý s tímto tam nikdy nikdo nebyl.Odté doby je klid zaplať pánbůh, jsem zvědavý jestli tobě na něco přijdou :(

Pokud jim tu závadu můžeš dokázat a předvést tak by se toho nebál a jezdil tam tak dlouho až to dají do pořadku..Hlavně klid.. 8-)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Mirek28 » 24.10.2009 19:38

mikozh píše:Uplne suhasim s tym, ze servisy by mali komunikovat, ja som im aspon poradil, nech chodia a toto forum a nemusia zbytocne riesit zavady sposobom pokus - omyl, ze tu sa mozu nieco dozvediet.
Nemam chut riesit startovanie v servise, pretoze na diagnostike aj tak nic nenajdu, len povedia, ze vsetko je OK. Rasej 2 - 3 x potocom klucom. Je to aj ich reklama, ked nove auto v nakupnom centre nechyti na prvy sup. Este mala poznamocka, ked mi nechyta, tak na pristrojovke blika ten symbol auta s klucom, ako ked vam zdochne motor pocas jazdy.

Tak teda nevím, ale pokud ti začne blikat kontrolka auta s klíčkem na palubce, mělo by to znamenat, že imobilizér ztratil - nebo ho hledá - kontakt s čipem v klíčku, nebo se pletu ?
Kontrolka imobilizéru*
Tato kontrolka se rozsvítí, když se
zasune klíč imobilizéru a otočí do
polohy ON ke spuštění motoru.
Pokud tato kontrolka zhasne nebo
bliká, když je spínač zapalování v
poloze ON před spuštěním motoru,
nechte systém zkontrolovat autorizovaným
prodejcem Kia.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 24.10.2009 20:08

Taky si myslím, že to bude mít souvislost s imobilizérem.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 24.10.2009 22:07

Setkal jsem se s případem, kdy kolega měl na jednom kroužku klíč od své felície a klíč od služební octávie. Najednou mu nešla felda nastartovat, resp. napoprvé chytla, hned chcípla a už to nenatočil. Dost dlouho zjišťoval proč to nejde a protože se mu zdálo, že tohle by mohl být imobilizér tak zkusil náhradní klíč a šlo to ! Problém byl v tom druhém klíči od octávie, imobilizér chytal signál i druhého čipu a nevěděl co má dělat, tak jen jestli by to třeba nemohl být i tento případ, když bliká kontrolka, neměl jsi někde blízko jiný klíč ?
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Další

Zpět na Závady