Kontrolka dobíjení (a pár dalších závad)

Trápí Vás něco na voze?

Kontrolka dobíjení (a pár dalších závad)

Příspěvekod S.M-A-RT » 24.05.2014 18:37

Zdravím,
dneska u nás v Mostě leje jak z konve a já musel vyjet. Během cesty se mi zničeho nic rozsvítila kontrolka dobíjení a malinko pohasla palubka, navíc zhasla kontrolka světel (nevím jestli zhasly i světla, ale předpokládám, že ano). Už od výjezdu se auto chovalo malinko divně, resp. rádio, nechytalo stanice, přelaďovalo uplně jinam, přisuzoval jsem to špatnému signálu či vadnému vysílači, ale najednou během minuty danou stanici naladilo naprosto bez problémů. Přisuzuji tedy, že se dostala voda někam kam neměla, ale nenapadá mě, kde by mohl být nějaký "uzel" který by takto ovlivnil elektroniku (něco u jednotky). Auto jelo naprosto normálně. Zastavil jsem, počkal asi minutku, nastartoval a během cesty se již kontrolka nerozsvítila a vše fungovalo bez problémů (zkoušel jsem i zapojit všechny spotřebiče). Nevím jak je to u ceedu, ale předpokládám, že takové chyby v žádné paměti závad se nenajdou. :?

Dále někteří možná ví, že se mi podařilo minulou postavit cídíka na bok, auto je opraveno tak, že nic není poznat (oprava cca 95k :oops: ), ale zapoměli v servisu zapojit asi táhlo klíčového zámku, takže auto nejde odemknout ani zamknout klíčem (proti zlodějům je to dobrá věc, ale zjistil jsem to v momentě, kdy se mi vybila baterka v ovladači :D ). Tak jestli je to relativně dobře přístupné (počítám s odstrojení tapeců, ale nerad bych rozmontoval celé dveře na prvnočinitele) A všimnul jsem si jedné nedokonalosti u opravy, konkrétně u zrcátka řidiče jak je spodní gumová lišta u okna, tak je promáčklá dovnitř a je tam otvor cca na malíček, přemýšlím, jestli tam není kam by mohlo zatékat do auta.
S.M-A-RT Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Kontrolka dobíjení (a pár dalších závad)

Příspěvekod Beda » 24.05.2014 20:15

Prekontroluj si ukostreni vodicu na karoserii viz. obdobne problemy viewtopic.php?t=4255 , viewtopic.php?t=3293 , viewtopic.php?p=96583#p96583
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod S.M-A-RT » 24.05.2014 20:49

Zkusim na to mrknout, je možný, že voda se dostala někam na ukostření. Baterií to nebude, je necelý rok stará :) Spíš mě, zarazilo, že se to rozsvítilo zničeho nic a stejně tak rychle zhaslo.
S.M-A-RT Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod S.M-A-RT » 03.08.2014 19:29

Tak v dnesnich lijacich opet, behem cesty vsechny kontrolky zhasnou a rozsviti se kontrolka dobijeni (nevim jestli je to jen upozorneni aby si clovek kontrolky vsimnul nebo ze ceed setri baterku tim ze ostatni zhasne nebo se proste nekde prerusi kontakt). Nekdy to trva par vterin, nekdy minuty nez se opet rozsviti a tak se to opakuje. V momente kdy se rozsviti dobijeni tak ani nejdou rozsvitit varovky, ale motor, klima, radio, ventilace i vyhrivani oken jede normalne dal. Tak nevim kam se soustredit? :-(
S.M-A-RT Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod S.M-A-RT » 04.08.2014 16:43

Nové zjištění, dneska opět jedno rozsvícení dobíjení. Světla zhasnou jen když je přepínač v poloze off - tedy světla jedou z altíku, když je zapnu ručně tak normálně svítí (jedou z baterky), takže bude problém někde okolo dobíjení. Zároveň když se altík zase chytnul bylo slyšet zahvízdání řemenu, takže možná vodou prokluzuje? Ale když se na něj podívam tak je napnutý dobře, popraskaný taky neni, no bude tam nějaký šotek :?
S.M-A-RT Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2012)
0 km @ 0 l/100km

Zpět na Závady